Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Bine ai venit Arturicii!

Mai ingrosam randurile romanilor din Ile Perrot! Cum va place insula? Si noi tot acolo stam, mai pe la mijlocul ei, in Notre-Dame-De-L'Ile-Perrot.

Ca sfat pentru canapea, da o fuga la Ikea. S-ar putea sa mai fie niste magaine mai mici de mobila si prin Dorion.

Succes!
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Am avut o experienta cu ikea...
Eu am venit aici decisa sa iau tot ptr casa de la ikea; deh, mobila e ok, e accesibila, nu arata rau si platesc un singur transport.

Am umblat cateva ore prin magazin, am ales, am notat si:

1. cand am ajuns la momentul sa le iau din depozit: saltele la paturile Arturicilor nu mai aveau, canapeaua ce o vroiam nu era in stoc (nici cele inca 3 alese pe moment din catalog), masa de living ioc, scaunele de buc idem.
Bun, renunt la canapea, trag singura de toate alea de pe raft, le platesc, platesc trasnportul.

2. a doua zi, vine mobila. Incep montajul cu prietenii de aici si la nici unul din paturi nu am sistemul de pus salteaua! Nici cel ptr saltea groasa nu e si nici cel ptr cea subtire...
In showroom inainte sa le cumpar am verificat eu pe ce stau saltelele alea si erau lemnele acelea orizontale. Eu dorind saltea f subtire (deh, spatele) m-am bucurat.
Saltelele ptr paturile Arturicilor sunt prea scurte; in depozit acolo, vazand ca ce vroiam nu au am luat altele asigurata fiind de nenea de acolo ca se potrivesc.
Merg vineri la ei sa vad dc au saltele ptr Art si sa vad dc pot sa cumpar sistemul ala de pus salteaua.

Deci, of, IKEA.

In rest toate bune si frumoase, mie mi se pare extraordinar totul aici;
In Ile Perrot e tare fain, ne simtim tare bine.

Azi au avut ai mei Arturii ziua nr 2 la garderie si se pare ca au plans ceva mai putin, adica doar 10 min dimineata.

Am reusit sa inchei si asig ptr masina, si cea privata de sanatate (pana vine Maladie-ul), mi-am luat si nr de tel mobil si fix, si net, cablu, toate cu o rapiditate incredibila.

Va doresc o seara frumoasa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salutare din nou si multumesc de primire.
Printre picaturi, citesc pe ici, pe colo. Am inceput sa studiez - niste prieteni ai nostri au facut deja demersurile, au interviu pe 25 oct, si il mai ajut pe el cu franceza, seara cand ajung acasa. In felul asta m-am mai edificat cum e cu actele necesare dosarului, cu desfasurarea interviului. ca ma enevreaza e ca multi dintre cei care se apuca de emigrat nu se intereseaza din timp despre ce ii asteapta. Eu i-am itnrbat daca nu sunt curiosi si mi-au raspuns "Stai sa ne vedem noi acolo, si abia apoi ne vom preocupa de una si de alta". Ei bine, mie mi se pare esential sa fii informat. Informat despre viata reala de acolo unde vrei sa mergi, si nu despre ce te va intreba la interviu...
De exemplu - cum e cu medicii? Trebuie sa ai medic de familie? Cum il gasesti? Dar pentru copil? Am vazut ca nici cu ginecologii nu e usor (noi vrem bebedoi, dar cred ca il amanam pentru "dupa" plecare).
Citesc cu placere ce povestiti, si imi aminteste de Germania, de Franta, de lumea civilizata - unde mergi sa culegi capsune de la ferma, sau patrunjel cretz

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

"ca ma enevreaza e ca multi dintre cei care se apuca de emigrat nu se intereseaza din timp despre ce ii asteapta. Eu i-am itnrbat daca nu sunt curiosi si mi-au raspuns "Stai sa ne vedem noi acolo, si abia apoi ne vom preocupa de una si de alta". "

Anca, faza cu intrebatul are doua fete - raspunsurile pe care le vei primi vor fi cu siguranta diferite de la om la om, asa ca, vezi la generale ...(de ex.)
Pe principiul cu vazutul la fata locului am plecat si noi la drum, si pot sa-ti spun ca ne-a prins bine.Ce-i drept, informatiile le-am cules din mers, insa au fost cele "la cald" si nu din auzite.
Eu am gasit gradi pentru Mihnea la cateva luni de la aterizare, medic de familie la fel, ce sa-ti zic, nu cred ca am fost noi mai norocosi.
Daca vreti sa veniti pe partea franceza, puteti trimite de pe acum scrisoarea de intentie la Viena, oricum tot procesul va dura cam 1 an, deci aveti timp suficient sa va ganditi/razganditi.
Bafta multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Anca,
si eu am fost disperata dupa informatie in general.
I-am zapacit pe prietenii mei de aici.
In ianuarie (eu in martie am avut interviul) am venit in Canada si am stat 2 sapt timp in care am citit ce ziare mi-au picat in mana, am batut Montrealul cu piciorul, singura, cu harta in brate, ca sa vad eu cu ochii mei ce si cum (nu am vizitat ca si turist).
Am mers cu prietenii mei peste tot, am pus si atunci mii de intrebari.

Daca te pot ajuta cu ceva, pot sa iti spun din ce stiu eu, sau sa iti dau parerea mea.

Oricum, ref la procesul in sine ai grija si pregateste-te bine; e viata voastra.

Ptr interviu ai cele approx 200 de intrebari la care e bine sa ai raspunsurile gata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Artu, n-am 200 - daca mi le poti trimite, ti-as fi recunoscatoare. Nu reusesc deloc sa intru pe situl cu Montreal. Pe cel oficial, am nevoie de mai mult timp. De la serviciu evit sa folosesc internetul (uneori nu ma pot abtine - dar pentru chestiunea cu emigrarea, prefer sa pastrez discretia...)
Bebitzu - stiu ca voi avea pareri foarte diferite, dar nu ma deranjeaza. In fond sistemul e cam acelasi pentru toti, unii au noroc mai mult, altii mai putin...
Va multumesc - acuma fug la serviciu

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

fetelor, am nevoie de ajutor. trebuie sa ii trimit lui frate-meu o procura sa ma reprezinte intr-o tranzactie, trebuie sa ridice niste documente care sint pe numele meu. are cineva un model de procura?

eu cam stiu ce tb sa scrie dar ma intereseaza partea de la sfirsit, care e pt notar. procura e in romaneste iar notarul la sfirsit scrie ca eu sint cea care face declaratiile din text, si semneaza. si eu semnez in fata lui.

am mai facut asa ceva cu citiva ani in urma dar am pierdut modelul. daca aveti model, dat-mi PM si va scriu adresa de email.

merci mult de tot.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

Buna Lorelei,

Iti dau un link cu Consulatul, unde poti gasi formulare pt procura.

www.romaniacanada.com/" target="_blank">http://www.romaniacanada.com/.
Exact aici sunt formularele:

www.romaniacanada.com/forms.htm" target="_blank">http://www.romaniacanada.com/forms.htm
Tu acum trebuie sa alegi de care procura vrei din lista cu pricina.
Eu am avut aceeasi chestitie de rezolvat, inca nu am rezolvat-o.
Pentru ca, atunci cand am vorbit cu consulul la telefon, mi-a zis ca imi trebuie un act valid de identitate romanesc, gen pasaport romanesc sau buletin. Ei, noi nu mai avem nici buletin romanesc( l-am predat la politie cand am plecat) si nici pasaport valabil. Nu l-am mai reinnoit de cativa ani, asa ca intereseaza-te de conditiile in care trebuie sa le ai pt a trimite procura.
Noi voiam sa trimitem procura pt dividetele de la actiunile pe care le mai avem in tara, dar e prea mare tevatura...

Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun...daca nu, mai intreaba-ma si iti raspund...

Ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

merci mult Ani. din pacate nici eu nu mai am pasaportul valid iar buletinul e neschimbat e 20 de ani, deci tot invalid. intr-un fel ma bucur pt ca urasc sa am de-a face cu ambasada.

procura imi trebuie ca si tie ca sa poata fratele meu sa ridice certificatul meu de actionar. daca ar fi dupa mine, i-as lasa sa se spele cu el pe cap, dar mama insista, pe motiv ca "de ce sa se imbogateasca altii de pe urma mea". ma agit de dragul ei nu pt altceva.

pina la urma, am facut o procura cum m-am gindit eu, dupa modelul de la ambasada. o sa o duc la notar sa o semneze si i-o trimit lui frate-meu. sa vedem daca merge desi nu e facuta la ambasada.

merci inca o data.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetele,

trecut interviul cu bine, acum urmeaza verificarile medicale si intrarea in posesia recomandarilor, adica sunat la scoala si pe la spitalele unde am facut stagiu.Acum nici nu stiu ce sa cred, mi-a zis ca din punctul lor de vedere sunt ok, chiar si bilingva ceea ce eu n-as zice despre mine, dar important e ca gindesc ei asa.
Apoi urmeaza examenul la Ordin in 4 octombrie, asteptat dupa rezultate 2 saptamini si daca e totul ok cica incep munca pe 6 noiembrie.Al meu sot e in cap de uimire, cica l-am luat prea repede deh, el ca ardelenii, ce atata graba?!

Caroline de doua zile ma tot suna unii de la NBNA, daca oi fi inteles eu bine, si tot ma biziie la cap ca-mi dau Mastercard.Azi am zis sa le fac jocul pina au inceput sa ma intrebe de nr.social, numele mamei ca parola la banca.I-am intrebat unde au sediu in vestul Insulei si au inceput sa o dea pe ocolisuri.Aveau si niste accente in engleza si franceza de te durea capul.
Le-am zis sa ma scuteasca ca nu vreau Mastercardul lor, eu banui ca nu-i ok cu asemenea telefoane, tu ce parere ai?

zi buna in contiunuare!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput