Sezatoarea canadiana (51)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Valen,
eu am gasit loc la o garderie, la 3 min de casa, mare, curte impartita in 4 spatii separate de un gard, fiecare spatiu ptr cate o grupa de varsta.

I-am dus acum jumate de ora, i-am lasat urland rau rau. Ma simt ingrozitor.
O sa ii las la program scurt cateva luni apoi mai vedem.
I-au bagat intr-o grupa de copii de 2 ani, ei au 2 si 8 luni; i-au bagat asa ptr ca a inteles directoarea ca sunt nascuti in iunie nu in ianuarie.

Of!

Emilly, bafta multa la interviu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ioana n-ai putut sa stai cu ei un picut sa se acomodeze?eu asa am stat in primele zile pina s-a acomodat cu educatoarea, copii si mediu.Intreaba daca ai putea sa stai un picut cu ei.Nu mi-ai zis in care parte a Canadei v-ati instalat?

Mercic de urare!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Bun venit in Canada, Ioana! Acomodare usoara!

Despre gradinita (banuiesc ca esti in Montreal): or sa se acomodeze ei Arturicii, e mai greu la inceput, loc nou, copii noi, limba necunoscuta.
Nu cred ca e mare problema ca i-au bagat la o grupa mai mica, de-abia sunt mai multe educatoare (cred ca 1 la 5 copii) si poate au mai multa grija.
Tu trebuie sa zici la gradinita daca au nevoie de ceva special, ce cuvinte folosesc pentru mancare, pp, etc, ca sa stie educatoarea ce vor copii. In rest, o sa fie bine, depinde cat de adaptabili sunt.
In privinta standerdelor la gradinita asta depinde mult de cele personale:)
La ce m-am uitat eu: in primul rand sa fie curat, sa aiba parchet pe jos daca se poate, m-am uitat la meniu, ce le da sa manance, daca le gatesc in gradinita sau le aduc din afara, la cum se comporta educatoarele (daca sunt prietenoase), la ce program au zi de zi, etc.

Emilly, bafta la interviu. Intereseaza-te dinainte despre companie, intreaba de conditiile de lucru, de colectiv (cat e de mare, daca sunt prietenosi, daca programul e flexibil, ce benefits au, cat de lunga e perioada de proba, de ce s-a eliberat postul, ce presupune munca pe care o sa o faci zi de zi, daca se face overtime in mod frecvent, etc). Depinde ce te intereseaza si pe tine.

Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Multumim de primire si de sfaturi!

Noi locuim in Ile Perrot.

A trecut si prima zi de gradi; de gatit gatesc ei, in principiu au 14 copii cu 2 educatoare dar eu mai mult de 10 copii nu am vazut.
O sa mergem mai departe; cea mai mare grija a mea e cu imbolnavirea ptr ca in ro am avut o experienta grea cu acomodarea la gradi si in final am renuntat la ea (dupa ce au facut pneumonie).

Eu sunt in amenajari cu casa (era doar mobila in bucatarie) si am cautat de am ametit o canapea (depinde si culoarea precum si pretul..). Dupa ce am ravasit toate magazinele si nu am gasit nimic m-am hotarat sa incerc si ceva magazine 2nd hand. Cunoasteti cumva vreunul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Emilly,

bafta, iti tin pumnii sa fie ok;

sa fii stapina pe tine, calma, la obiect,usor zimbitoare, fraze scurte; (eu am carat de fiecare data cu mine diplome, cartea de munca din Romania, etc- si daca am avut ocazia le-am aratat); eu am intrebat despre colectiv- citi sunt, atributiunile mele...;

Ana

"If you talk to God, you are praying; If God talks to you, you have schizophrenia. If the dead talk to you, you are a spiritualist; If you talk to the dead, you are a schizophrenic."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Succes la interviu Emily. Tinem pumnii stransi. Sa ne aduci vesti bune.

Mergi la inceput

Mercic mult fetele, sunteti niste dragute!

Ioana pai ai fost si pe la Brault&Martineau si n-ai gasit nimic?si pe la Brick sau Leon sau Prillos si tot n-ai gasit?
Magazin de second nu stiu.
Succes in continuare!

Ange, Simonna ce faceti dragelor?

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

si eu sunt in cautare de canapele, ce este Prillos, va rog?

Ktrinel si Ana Julia 30sapt

Mergi la inceput

E un magazin de mobila.
Uitati o lista cu adresele magazinelor din vestul insulei, poate va ajuta.E si Priloos pe acolo...

http://www.westisland.ca/businesses/index.php.fr?category_id=2401

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ioana, incearca la Ikea, ca sunt ieftine.
De obicei lumea cand vine in Canada incepe cu un futon de $150. - (se gaseste peste tot la magazinele de mobila) Eu am luat 2 cand am venit si le mai am si acum in basement. Bune la nevoie cand apar musafiri peste noapte (ca sunt extensibile)

Mergi la inceput