medicul de familie
buna
am o mare nedumerire. am aflat d ecurand ac sunt insarcinata. mai exact am doar 5 saptamani, dar speram ca totul va fi bien si vom creste mari.
am fost ieri al medicul d efamilie cu care am avut o discutie. de fapt mai mult am intrebat eu.
el nici macar nu m-a intrebat cu cine sunt gravida
, ca sa nu mai zic ca nici macar nu mi-a luat tensiunea.
sunt foarte nedumerita. nu trebuia sa discutam mai mult? despre bolile mele si ale sotului?
e sarcina prea mica si nu si-a batut capul?
stie cineva ce ar trebui sa se intample la prima vizita la medicul de familie?
va multumesc mult de lamuriri 
Raspunsuri
ECMI spune:
Medicul de famile ar fi trebuit sa-ti dea o trimitere catre un ginecolog - acesta iti va monitoriza sarcina, si probabil tot cu el vei naste (daca nu optezi pentru altceva).
Medciul de famile iti va elibera certificatul de concediu medical pentru sarcina si lauzie; si va contra-semna oric ealt ceritificat de concediu medical vei primi pe perioada sarcinii - ma refer la cele eliberate de ginecolog....
Nu astepta prea mult de la medicul de famile, nu se va implica in sarcina ta.
Succes
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
blueeyes2003 spune:

La prima vizita la medicul de familie m-a intrebt daca am suferit de anumite boli atat eu cat si sotul,mi-a masurat tensiunea si m-a cantarit.Mi-a dat si niste analize pe care oricum le facusem pentru ca eu am mers prima data la ginecolog si apoi la med. de familie.
Stiu ca unor fete li s-a dat si un carnet al gravidei in care se trec toate analizele,rezultatele echografiei si multe altele.
Oricum cea mai importanta vizita este cea la ginecolog.
Sarcina usoara si bebe sanatos!
MIRELA 
m_monique spune:
eu merg in fiecare luna la medicul de familie sa-mi iau reteta compensata.
la inceput imi scria gravibinon si utrogestan, iar acum imi scrie elevit si fier. toate sunt la recomandarea medicului ginecolog.
din cand in cand medicul de familie imi mai ia tensiunea.
25 + cu 
Nunta noastra
ManuC1010 spune:
aaa
tie ti-a dat medicul de familie reteta compensata pentru utrogestan?
eu i-am aratat reteta de la ginecolog cu no spa si utrogestant si nu mi-a dat reteta compensata. eu habar nu am ce medicamente putem lua compensate pentru sarcina asa ca nu mi-am facut griji
hmm....
asiza spune:
quote:
Originally posted by ManuC1010
aaa
eu i-am aratat reteta de la ginecolog cu no spa si utrogestant si nu mi-a dat reteta compensata. eu habar nu am ce medicamente putem lua compensate pentru sarcina asa ca nu mi-am facut griji
hmm....
Schimba-ti medicul de familie...ca se pare ca asta la care esti nu prea stie ce si cum...eu merg lunar la control, imi ia tensiunea, pulsul, imi masoara circumferinta abdominala, ma cantareste, imi da retete compensate pentru vitamine, trimiteri pentru analize si completeaza carnetul gravidei la zi...e destul de ok! Plus ca niciodata nu stau la coada, deoarece gravidele au prioritate, asa ca de indata ce ma vede, ma cheama inauntru...
Oana
25+ cu
Denis Cristian
m_monique spune:
quote:
Originally posted by ManuC1010
aaa
hmm....
reteta compensata pt. utrogestan si gravibinon mi-a dat-o medicul de familie pe baza scrisorii medicale data de ginecolog.
pt. vitamine am dus medicului de familie doar o reteta de la ginecolog.
sa stii ca medicul de familie poate sa prescrie o singura reteta compensata pe luna.
26 + cu 
Nunta noastra