Cum sa procedez ?
Ruty ( 5 ani ) a inceput de ieri gradinita ( gradinita de stat ). Primele doua zile a fost foarte incantata, apoi entuziasmul a inceput sa-i scada. Mi-a povestit ca una din educatoare ( cea mai in varsta ) tipa in fiecare zi la ei ( din acest motiv nici nu poate dormi la pranz ). Ieri si azi am verificat daca chiar asa se intampla. M-am dus mai devreme la gradi si am stat la usa si intradevar educatoarea tipa la copii ( Ruty imi spunea :" mami, in fiecare zi e tare enervata " ).
Cum sa procedez ? Ma gandesc ca s-ar putea daca ii atrag atentia sa se poarte apoi urat cu copilul. Voi cum ati actiona ?
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
34+ cu
Thea si Ruty
5 ani
RUTY DOMNISOARA DE ONOARE
PETRECERE RUTY
POZE
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865JURNALPentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Servus.
Tare delicata treaba. Risti spunandu-i in fata, asa ca incearca sa ascunzi problema intr-o discutie cu educatoarea respectiva, ceva de genul...nu stii ce se intampla cu ea, cu fetita ta, este obosita, intrebi daca doarme la pranz...incepe sa nu mai vrea la gradi... Ca iti spune ca este prea mare galagia... eventual sa intri in clasa de cateva ori cand educatoarea tipa la ei...Sa se simta porst si sa nu mai tipe asa de mult... poate mai vorbesti cu o alta mamica sa faca la fel...Alte idei nu am.
Nicoleta
filofteia spune:
Intr-adevar foarte delicat....
Eu am avut o "problema" mai putin stresanta... copilul fusese marginalizat la o serbare. M-am dus am vorbit cu educatoarea, cu directoarea. Le-am vorbit frumos si fara sa ridic tonul, explicandu-le unde ar fi putut fi implicat si Adi si ceilalti 3 copii care au fost dati pe margine... si pana la urma mi-au dat dreptate. Apoi le-am atras atentia, ca sper ca nu va fi afectat copilul si mi-au spus ca nu sunt genul acela... si copilul nu a fost afectat, chiar a facut parte dintr-o alta serbare (la o alta grupa) ca un fel de scuza.
Dar... este vorba de o gradinita particulara (merge numai 4 ore in rest avem bona) si daca observam ceva il schimbam.
Din pacate in Bucuresti stiu ca este foarte greu cu gradinitele de stat, iar cele particulare sunt foarte scumpe. partea buna este ca fetita este destul de mare ca sa-ti spuna ce se intampla la gradinita.
Poate ar fi mai bine initial sa vorbesti cu directoarea.
Eu sunt mai vulcanica de fel...
alexxia spune:
Cred ca in curand o sa fiu si eu "mai vulcanica "
. Azi cand am luat copilul de la gradinita am auzit-o iar tipand la copii (ceva de genul "ia-ti labele din gura"
). Cum am intrat atitudinea s-a schimbat radical. In plus am aflat ca are obiceiul de a administra si cate o palma la fund copiilor. Nu stiu ce sa fac
.
"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia
34+ cu
Thea si Ruty
5 ani
RUTY DOMNISOARA DE ONOARE
PETRECERE RUTY
POZE
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?member=1865JURNALPentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
Nicoleta spune:
Urat, foarte urat, desi se intampla... Intra brusc in momentul in care auzi tipand si spune ca ai auzit tipand si te-ai speriat... Faze din-astea.
Ca daca faca asa, nu ai cum sa mergi mai sus... Ca apar repercusiunile.
Uf...
Nicoleta
capcaunul spune:
alexxia, nu trebuie sa actionezi singura, si nici nu te sfatuiesc. Sa intri brusc peste ele si sa le atragi apoi atentia nu ar fi bine. Nici sa te duci de una singura la directoare sau chiar mai sus, la inspectorat. Nu te vor avea la inima si indirect copilul va fi afectat.
Pe de alta parte s-ar putea sa nu poti renunta din varii motive la gradinita asta si atunci este bine sa poti determina o schimbare in bine. Dar pentru asta ar trebui sa fiti mai multi parinti care sa ridicati problema in fata educatoarei si in fata directoarei. Sunt absolut sigur ca daca va uniti veti putea schimba multe. O sedinta cu parintii, sau o vizita in grup in biroul directoarei ar pune in defensiva personalul gradinitei. Fiind mai multi veti fi puternici. Si daca nici asa nu se rezolva puteti aborda inspectoratul. O reclamatie semnata de mai multi parinti se lasa cu schimbarea educatoarei. Ceea ce la urma urmei poate fi chiar solutia.
Mult succes si aveti grija. Numai uniti puteti invinge sistemul. 
gabibarta spune:
Problema e delicata pt. ca oriunde o duci, chiar si la gradi particulara, vor fi educatoare sau ingrijitoare care tipa. Probabil tipa si la alti copii, si la fetita ta daca este cazul. Asta nu inseamna ca ar fi o educatoare rea sau un om rau. Discret poti intreba parintii mai "vechi" din grupa ce parere au despre doamna respectiva.
Noi am avut o surpziza in grupa lui Robert cand era in grupa pregatitoare. Avea o educatoare tinerica, foarte severa care tot tipa la ei si o data le-a tras la fund la fiecare cate una pt. ca nu au vrut sa doarma si domnisoara s-a enervat. Mamicile erau tare revoltate, noroc ca treaba asta s-a intamplat in mai, aproape de sfarsitul anului. Si surpriza: de scandal am aflat doar de la mamici. Copilul nu mi-a spus nimic. L-am intrebat direct, ce a fost... si copilul i-a luat apararea educatoarei, spunea ca o iubeste tare mult, mai mult decat pe cealalta care era foarte amabila si draguta, si eram multumita de ea. Mi-a spus ca fata asta face lectii mult mai inetrsante, cu ea invata foarte mult si nu se plictisesc deloc.
Scuze ca m-am lungit.... Insa gandeste-te bine si informeaza-te inainte sa faci orice pas. Probabil fiica ta nu-i obisnuita cu oameni nervosi in jur care urla. Si poate o deranjeaza si altceva la gradi, nu neaparat urletele educatoarei.
simali spune:
De regula educatoarele sunt foarte sensibile. Ai doua alternative:
- ori faci circ, dar apoi TREBUIE sa muti copilul (pentru ca nu te iluziona, nu te vor ierta NICIODATA, fie si numai pentru faptul ca ai avut dreptate)
- ori le umplii de cadouri, te guduri si le lauzi chiar daca le detesti. Copilul tau va ajunge rapid "in top" si nimeni nu va mai tipa la el niciodata.
Intotdeauna exista un mic si energic grup de "guduratoare" profesioniste. Ele sunt specializate in laudat educatoarea sau invatatoarea. Cand tu vrei sa te plangi, pe cine sa creada femeia mai intai: pe tine sau pe laudatoare? E in firea omului sa alunge criticii si sa-si cultive laudatorii.
Pe noi, romancele, anii de comunism ne-au facut maestre la pupat maini, dat spagi, strecurat pe usa din spate, etc.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by simali
Intotdeauna exista un mic si energic grup de "guduratoare" profesioniste. Ele sunt specializate in laudat educatoarea sau invatatoarea. Cand tu vrei sa te plangi, pe cine sa creada femeia mai intai: pe tine sau pe laudatoare? E in firea omului sa alunge criticii si sa-si cultive laudatorii.
Exact! Si pe forumul asta isi fac ele simtita prezenta din cand in cand, laudand pana-n ceruri cine stie ce gradinita sau umplandu-i cu ocari pe cei care cuteza sa le-o critice.
alinnna spune:
Eu as muta copilasul de la gradinita cu tipaturi. Nu inainte de a face plangere la directoare si eventual la inspectorat.
Efectele asupra fetitei pot fi suficient de grave si nu vad de ce sa-ti asumi acest risc. Mai ales ca esti constienta ca micuta nu e confortabila defel in asemena atmosfera. Si mai ales in conditiile in care sunt totusi suficiente gradinitre "pe piata", chiar de stat, la care nu se tipa si copilasii sunt tratati ok si cu respect.
Alina