La France (59)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

Michaela, serpii nu-s nici pe departe pt mine un subiect preferat, insa stiam ca serpii de casa (cum cred ca era cel de care ne-ai povestit) sint inofensivi si chiar "utili" la casa omului: maninca soareci, de ex. mi-e neclara sursa informatiei (oare am invatat la scoala, la "Cunostiinte despre natura"?)...in alta ordine de idei (sper sa nu par deplasata), ma gindeam ca ar fi inuman sa te punem sa mai faci si pregatiri, desi te-ai oferit sa fii gazda! deci ar putea sa vina fiecare cu cite ceva pt eventuala masa: o salata, o aluna, o prajitura, cit poate fiecare (daca poate!)...eu vorbesc inca in principiu (pt ca de-o vreme nu-mi mai pot face planuri pe termen lung), dar ne-ar face placere sa venim, sa cunoastem si sa revedem fete DC-iste

Noe, daca mai esti: pt orice eventualitate iti poti cumpara un port-bebe, care iti va fi util inca multe luni de-acum incolo. in functie de obiectiv si de traseu, poti folosi un taxi sau transport in comun subteran...taxi am mai folosit si noi, la ore mai tirzii, cind in functie de zona, putea fi mai liber...in cazul asta, noi tineam copilul tot in port-bebe in masina, iar adultul legat cu centura, la rindul lui, bineinteles. iar de mincare pt bb-i, sa nu-ti faci nici o problema: in orice market vei intra, vei gasi raion specializat pt copii, cu lapte special pe care doar il torni in sticla, sau lapte cu cereale, sau mincarica conceputa pt diferite virste, inclusiv pt 6 luni, pusa in farfurioare si vidata, pe care s-o incalzesti eventual la bain-marie

Oana, Seb e

Didita, incerc si eu sa intru sa vad pozele

la toate

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

Didita, woau

Spic de griu,

aici e vijelie, si azi a fost prima noastra ploaie "insistenta", de cind sintem in sud!
gata, v-am lasat, ca ce e mult, strica...sa fiti iubite si la toate

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Noe-ca una posesore de bebe cu un deget mai mare decat al tau, mare fan de metrou parizian(au facut cunostinta cand avea alexandre 3 sapt, iar acum ii jucau luminite in ochisori cand s-a vazut in metrou dupa excursia de la Brest) ma bag la dat cu parerea. eu nu sunt pt "hamuri" la plimbari lungi. sa zicem ca partea cu "cocosatul transportatorului" nu conteaza prea tare ca va schimbati intre voi, dar pentru bebe nu stiu cat de comod este sa stea atarnat 5-6 zile. e un mijloc excelent de locomotie pt cateva ore, o zi, dar mai mult?!? eu votez pt un carucior sport, daca se mai si pliaza e excelent. mai ales ca e mult mai simplu sa-i dai de mancare in carucior, poate si sa doarma mult mai bine daca i se face somn, poti sa-ti atarni de el geanta cu necesarul bebelusesc. e drept ca nu toate statiile de metrou au lift sau scari rulante , dar sunteti trei si il duceti sus imediat. iar peste tot exista porti prin care se poate iesi cu caruciorul.
despre venitul cu masina nu am nimic de adaugat. te-au inf fetele.
daca ai intreb suplim despre mancarici sau altele cele poti sa ma intrebi fara pb aici sau pe pm.
didita- la asa castel musai sa ai palarie. sa va distrati pe masura locatiei!
ne-am botezat si noi intre timp si ne-am cinstit cu sarmale si mici dupa la manastira de la Roiers.alexandre a fost in mare forma, asa ca a halit din crucea preotului , patrafir, in cl s-a distrat bine la propriu botez.
dupa ce ne-au refuzat la cresa, m-am dus in audienta la primarita (nu aveam de ales, mai ales ca motivul refuzului era hilar) si acum minune mare cica s-a eliberat un loc la o cresa fam langa noi. brusc!asteptam hartiile
mihaela -ce mai exp. am vazut si eu un sarpe "in direct" cand eram mica si nu am uitat intamplarea

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Intru si eu pe fuga sa pun o intrebare, poate stie cineva sa imi raspunda. Daca vreau (nu eu, dar vorbesc in numele meu:D) sa inscriu un copil la scoala aici, care a terminat 7 clase in tara, cum se intampla? Eu auzisem ca se repeta ultimul an, dar doar am auzit. Vrau o informatie sigura. Multumesc! Va pup!

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bonjour fetele
Dupa o indelungata absenta (mi s-a stricat la livebox!!)intru sa va spun ca mi-ati lipsit!!
Noi sintem bine,eu am inceput scoala si Anna gradinita!
Georgiana,da-mi un telefon!Pe cind gratarul de care am vorbit?
Va pup si mai revin!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Aveti dreptate, m-au luat dejtele pe dinainte si am scris .fr cand de fapt este www.chateau-des-avenieres.com
Preturile de pe site nu sunt cele pe care ni le-au propus pt duminica (ca altfel nici singura nu mergeam). Au asa-numitele formule de seminariu (care sunt ceva mai abordabile) si am mai negociat cu Musiu si avand in vedere ca suntem numai 11 (cu tot cu noi) am zis sa facem o folie ca altfel niciodata nu mai ajungem prin asemenea locuri (in tot cazul nu pe banii nostri).
Povestea e ceva mai lunga de fapt. Ne-am plimbat pe la mai multe restaurante din zona care sa fie cat de cat mai festive (adica nu raclette si fondue). La mai toate ni se propunea o masa mare in sala principala cu un meniu ceva mai rasarit ne cereau 30-40 € de persoana fara bauturi (numai o cafea la sfarsit) deci cu apa si aperitiv si vinuri ajungeam pe la 800 € (care era bugetul nostru de masa). Intre timp cateva personaje ne-au anuntat ca nu pot veni. Cum treceam prin fata castelului (care e aproape de noi) toata ziua bunaziua am zis hai sa ne uitam pe meniuri. Si am avut surpriza placuta sa vedem ca eram aproape de calculele noastre. Cand am intrat si am vazut cum era de dinautru nici n-am mai vrut la celelalte. In pus ne pun la dispozitie un salon privat (biblioteca), meniuri cu inscriptia naostra decorul pe masa si masa copiilor fara sumpliment. Deci am decis ca meritam! mai ales noi, ca aia mici cred ca ar prefera de departe McDo, iar impricinatu' ... nu-l intreaba nimeni ce vrea
Acum ca m-am dat mare, ma duc sa ranesc un pic prin casa (ca o lady ce sunt) ca navalesc musafirii maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

merci mult pentru raspunsuri!
ca 'accesorii' o sa avem cu noi, in mod sigur, si marsupiu/port-bebe dar si un carucior sport, care se pliaza si se face mititel...Insa chiar daca as rezista eu 5-6 ore cu ea agatata de mine in marsupiu, nu as lasa-o asa de mult- deci caruciorul va fi baza. Sotul imi spune (desi nu are de unde sa stie ) sa nu imi fac probleme, ca metroul din paris nu e ca la noi si ca o sa ne descurcam foarte bine...SPER!

Cat despre mancarici de bebe: nu as vrea sa ma incarc cu foarte multe din RO, pentru 4-5-6 zile cat stam, dar as fi curioasa daca gasesc Milumil (formula) si borcanase Hipp sau Nestle- Bia e familiarizata cu ele...

Scopul 'vizitei de Paris' este vizita Salonului auto- de catre hazband si coleg, asa ca eu o sa fiu cam singurica jumatate de zi/in fiecare zi...si nici franceza nu stiu (daca la frankfurt nu m-a luat )..insa o sa iau Bia la plimbare oricum, ca nu prea avem stare in casa.

andiaroro, mamica de ian/feb numai bine lui Alexandre si merci mult pentru infos!

Kiss, merci mult!intrebam si mai sus: ai idee, Hipp si Milupa gasesc?

daca tot eram 'pe faza' la voi, am citit si patania cu serpalaul...brrr!bine ca ati scapat de el- eu nu am nimic cu ei (sau cu alte lighioane), numai sa stea la ele acasa

o noapte faina!

Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)

Ce mai citim noi

Pentru Barbye, una dintre noi...Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Mancarica pentru bebei este doar Nestle, Hipp nu este. Si mai sunt alte marci (cea mai mare e Bledina). Lapte Milumil nu cred ca este, poate la farmacie, dar in magazine nu e.

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Waw, didita, superb la castel. O sa aveti o amintire frumoasa.

Bine ai revenit, Corina, cu Anna nazdravana! Dar ce probleme ai avut cu liveboxul de asa mult a durat?

Oana si Seb
(10.01.2005)

IULIE IULIE2 AUGUST

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Kiss draga, stiu eu ca serpii de casa sunt inofensivi insa zau ca nu e distractie sa il vezi cum se rasuceste si o ia in toate partile . Eu una am avut o experienta urata pe la 6 ani cand un baietel in parc a aruncat un sarpe mort pe mine.

Am de gand sa ma tratez de frica asta patologica, am vazut ca cumnata-mea nu a reactionat la fel -dar daca ar fi fost de pilda un soricel ar fi sarit pana in tavan!

Michaela

Mergi la inceput