La France (59)
Raspunsuri - Pagina 19
enn spune:
Va multumesc mult pt. raspunsurile legate de cadoul de nunta. Daca tot se obisnuieste sa se dea un cec, asa vom face si noi la nunta1, ca e cel mai simplu. Iar pt. nunta2, ne orientam dupa nunta1.
Sybille, nastere usoara si refacere rapida!
lorena_andreianu spune:
Enn, vezi insa daca faceti cec sa fie acceptat in Franta ca vad ca tu esti in Germania. Zic asta ca pe cecul nostru frantuzesc scrie clar ca e valabil doar in Franta. Distractie placuta!
Sybille! ce-mi vazura ochii! Trebuie sa te tii tare si sa nu dai satisfactie "scorpioancei"! Am avut si io una asa, deci stiu ce spun! Stiu ca nu e bine sa vorbesti de rau mortii, dar... Exact acelasi stil era si la a mea soacra! Foarte geloasa si mi-o si spunea in fata. Gandeste-te la bebe si stai cumintica. Mai bine sa mai stea un pic la caldurica. Sa ne tii totusi la curent! Te pup!
Fetelor, eu am intrat in paine! E o nebunie cu scoala. Sunt intr-o perpetua miscare. Dus copilu' la gradi, fuga la gara, fuga la facultate, cursuri, TDuri (ce ma enerveaza cu initialele astea!), fuga acasa, luat copilul de la gradi. Plus facut una-alta pe acasa... Au trecut doar 4 zile si deja sunt super obosita... Azi am liber macar... si recuperez.
Va pup pe toate!
Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)
Copilasi sept-oct 2004 1
Copilasi sept-oct 2004 2
GH spune:
Buna tuturor!
Eu sunt noua pe forum. Abia acum am gasit grupul fetelor din Franta. Sunt studenta la Grenoble (psihologie anul 3).
Este cineva si din Grenoble?
Cat despre numar de telefon cu pret redus pt Romania exista telerabais - www.telerabais.com (parca asa dadea cautarea cu google) trebuie aleasa romania dintr o lista de tari si apoi format numarul acela apoi 0040-codul orasului si numarul romtelecom/mobil iar la sfarsit apasat tasta diez a telefonului
Noi vorbim mereu asa.
Succes!
GH spune:
Eu am auzit de la o prietena ca permisul de conducere romanesc este valabil in Franta si daca ai domociliul aici. Ea zice ca depinde de regiunea in care stai. Cum ca fiecare regiune are alte reguli.
O fi adevarat? Si eu am tot permis romanesc.
anka-maria spune:
Ca student nu ai obligatia sa schimbi permisul. Noi suntem doctoranzi, deci studenti si rulam de 2 ani cu permisul din Ro.
Dupa ce nu mai esti student cred ca trebuie schimbat.
just me
didita spune:
GH pe vremuri am fost si eu studenta la Grenoble (J. Fourier) am ramas cu amintiri placute legate de oras si mai putin placute de viata perso (dar ale rele sa se spele, ale bune sa se-adune).
Tot din amintiri de pe vremuri carnetul nu-l schimbau la cei cu statut temporar. Se intreaba la prefectura. Eu am incercat sa-l schimb in 2000 cand am luat viza de 10 ani, dar Ro nu semnase nu stiu ce mama lor de acord recproc si nu mi l-au schimbat, ba mi-au mai si trimis tidula ca nu mai este valabil si ca sa nu ma prinda ca conduc cu permisul meu romanaesc!!! Cum eram inasarcinata am asteptat sa nasc ca sa incerc sa dau examen si ... Ro s-a invrednicit sa semneze in 2001 asa mi l-au trimis acasa fara nici o intrebare. Ba mai mult intre timp permlisul meu nici in Ro nu mai era bun ca se trecuse la formatul nou si depasisem termenele ...
Eeee, maica ale tineretii valuri.
didita spune:
Mai aveam indicatii si pt enn; lorena are dreptate cu cecurile, atentie daca se poate incasa in Fr si eventuale costuri (daca contul e in germania). daca nu iei frumos o felicitare le urezi de toate si pui bani inauntru (e la fel de bine si de elegant).
enn spune:
Didita, Lorena, merci mult pt. precizari
Mireasa1 e o fosta colega de fac, asa ca-i voi lua un ursulet īmbracat īntr-un tricou cu emblema universitatii si-i voi pune pliculetul īn brate. Nunta va fi īn Massif Central, am sa mai revin cu īntrebari despre zona, ca daca tot facem atīta drum cu 2 micuti, vom sta probabil putin mai mult.
Week-end placut!
E.
Mirunda spune:
Sib draguto, ce face bebita? Isi croieste deja drumeag?
Cum te simti? Daca venim duminica ...unde sa venim?
Bafta mare si ,
Mirunda
Otilia spune:
Ce pregatiri aici!
Nastere usoara Sibylle si-un bebe sanatos! (chiar asa, pina la urma stii daca-i baiat sau fata?...)
Vezi ca poate venim si noi duminica!
Adélie la p'tite souris
Floricici din gradina mea