La France (59)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Revin cu felicitari calduroase pentru Nadia si (daca am inteles bine) pentru Spiculetz.
Numai bine va doresc!

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Nu pot sa cred!! Cum sa iti dea raspuns negativ?!! Nu pot sa imi imaginez ce e in capul lor!! Cum sa iti dea raspuns negativ?! Dar intram in UE, era doar o formalitate!

Oana
imi pare sincer rau! Administratia asta eu nu o voi intelege niciodata! Sunt handicapati. Dau refuzuri ca sa se simta bine, asa inainte de aderare.. Of Doamne!
Fa recurs!

Mie mi-au refuzat viza in decembrie 2001, si dupa 15 zile se dadea drumul la granite. M-au purtat pe drumuri 3 dimineti la rand, sculata la 3 dimineata, in ger.. Poate din cauza lor am si pierdut prima sarcina. Ce ciuda imi e pe ei

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

oana, imi pare tare rau Gandeste-te insa ca nu e cam si cum ai fi pierdut ceva, nu ti-au luat ceea ce nu aveai, s-a ivit o posibilitate, ai avut curajul sa incerci s-o materializezi, n-a mers de data asta, nu-i nimic, vor mai veni altele. Trebuie doar sa fi la fel de hotarata si de curajoasa ca si pana acum. Dupa parerea mea tu meriti mult mai mult sa stai aici decat altii care au sansa de a avea acte si posibilitatea de a munci legal dar care nu fac decat sa se vaicareasca sau sa iasa pe strazi sa mai ceara cate ceva pe gratis.

In locul tau n-as pleca nicaieri, ar fi si absurd sa pleci acum cand mai sunt doar 3 luni pana la aderare. Nu stiu daca ai dreptul sau nu sa stai aci pe timpul recursului insa eu nu cred ca vor expulza pe careva, sunt 30.000 de refuzati, ce-or sa faca, or sa-i imbarce pe toti in avioane intr-o singura luna? pai nu le-ar ajunge nici toate airbusurile nici toata politia ca s-o faca.
Ca sa ma linistesc eu m-as informa foarte bine care-mi sunt drepturile, ce ar putea sa faca, chestii d'astea practice.
Desi sunt convinsa ca nu se va intampla nimic ma gandesc ca ideal pentru voi ar fi sa va mutati in alta parte pentru astea 3 luni, cred ca ati fi si mai linistiti astfel. Dar imi inchipui ca nu e usor sa gasesti altceva.
Bafta, continui sa va tin pumnii, sunt sigura ca o sa sarbatorim revelionul 2007 (si aderarea) impreuna pe "La France"

PS Otilia, am admirat-o si eu pe Adelita, e foarte frumoasa si e incredibil cat de mult a crescut! si ce par lung are!
Nadia, felicitari!
PPS Si noi am inceput sa avem pasiuni si pofte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Va multumesc pentru sfaturi! Imi ridica mult moralul si ma fac sa nu renunt. Am sa iau legatura cu COVIAM (asociatia care se ocupa de asta) si am sa vad ce zic legat de acest recurs si de restul.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Doruletz, m-ai daramat cu Alexandra, e mortala rau.

A vorbit William cu doamna de la asociatie, am gasit nr de mobil pe net. A zis sa ne ducem joi (cum aveam planuit de altfel) si sa ducem tot dosarul, inclusiv refuzurile si ei se ocupa de recurs, ei ne sprijina, daca vor sa ne expulzeze, ei ne sustin sa nu se intample asta. A zis ca refuzurile c'est de n'importe quoi, ca sunt carora nici macar nu le-au scris ca pot face recurs. Si ca nu trebuia sa ne bagam in circulara asta (in alta lege trebuia), ca noi nu intram in ea, ca e valabila pt copiii scolarizati SI cei nascuti aici, nu cum ne-a sfatuit "gentilul" functionar atunci. A facut expré, sa mai scape de unii ca noi. Sa vedem ce s-o mai intampla. Noi continuam lupta, nu ne lasam. TREBUIE!

Va pup!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by spic de grau

Nu pot sa cred!! Cum sa iti dea raspuns negativ?!! Nu pot sa imi imaginez ce e in capul lor!! Cum sa iti dea raspuns negativ?! Dar intram in UE, era doar o formalitate!

Oana
imi pare sincer rau! Administratia asta eu nu o voi intelege niciodata! Sunt handicapati. Dau refuzuri ca sa se simta bine, asa inainte de aderare.. Of Doamne!
Fa recurs!

Mie mi-au refuzat viza in decembrie 2001, si dupa 15 zile se dadea drumul la granite. M-au purtat pe drumuri 3 dimineti la rand, sculata la 3 dimineata, in ger.. Poate din cauza lor am si pierdut prima sarcina. Ce ciuda imi e pe ei

Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea.

Imi pare rau pentru ce ai patit, cred ca fiecare fata de aici a trecut prin situatii grele cu ei. Sper sa auzim de bebe 2 acum la voi!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

oana, am auzit o stire la TV cum ca multe din familiile refuzate vor depune "recours gracieux" ca sa demonstreze inca odata 'le lien avec la France'. Cica va fi miercuri la paris o manifestatie si le vor depune 'in bloc'. Sunt sprijiniti de asociatia RESF (réseau éducation sans frontière) si spun ca multi au primit acelasi raspuns lapidar 'nu ati dovedit intesintatea legaturilor cu franta'. Recursul serveste exact la asta, sa o dovedeasca.
Uite www.vousnousils.fr/page.php?P=data/autour_de_nous/l_actualite_du_jour/depeches_de_l_educat/&key=20060922&key2=060922173826.xvmhi07t.xml" target="_blank">aici un articol despre asta. Daca o asociatie va sprijina nu cred ca veti pati nimic, nu-ti face probleme.
bafta!

multumim de complimente, l-am admirat si io pe Seb zilele trecute, a crescut tare mult, e un frantzuzel tare simpatic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Dragi mamicute din Franta, iertati-mi indrazneala.Eu sunt logoped in Romania si as dori, daca se poate, sa imi dati si mie adresa altor logopezi din Franta cu care as putea coresponda pe e-mail.Noi avem o Asociate a Logopezilor in Romania si poate prin voi putem sa punem bazele unei legaturi fructuoase cu Les Ortophonistes du Monde, astfel incat prin schimburi de idei si experienta sa ajutam copiii
care invata cu greu sa comunice.Va multumesc

Mergi la inceput

Doruletz, merci din suflet pentru informatie, pe RESF am gasit si eu nr doamnei de la asociatie, e una din asociatiile care face parte din RESF. E siteul dupa care m-am ghidat mereu de cand cu asta. Speram macar sa prelungim pana intram in comunitate, desi eu nu vad mari schimbari pentru noi cand vom intra. Daca mai gaseste cineva ceva, va rog spuneti-mi. Merci!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Cititi aici o Lectie de viata

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput