La France (59)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

Oana, nu dispera! presupun ca aveai un fel de "plan B", de rezerva, in cazul ca...acum ia-o incetisor, pt ca poate nu-i totul pierdut, si ianuarie acusi vine cu ro in UE...

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

"Fericirea e alcatuita din lucruri marunte!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Va multumesc, sunt mai bine decat oricand, m-a lovit, am cazut, dar m-am ridicat repede. Nu stiu daca ma credeti, am muzica la maxim-frantuzeasca (ca niciodata, nu imi sta in fire) si coc vinete, fac varza, dansez cu Seb, cantam si astepam emisiunea preferata a familiei, Star Ac. George zicea mai devreme ca avem motiv de petrecere. Azi am luat-o poate ca niciodata in freza, dar eu cred ca tot raul e spre bine, oriunde o sa ajungem si ce o sa devenim. Continuam lupta, suntem optimisti, ne gandim la un singur lucru: suntem sanatosi, nu e boala, nu e moarte (Doamne fereste), e doar un refuz. Sunt altii care au motive sa sufere mult mai mari. Asa ca...viata merge inainte, si va jur ca este ceea ce simt si ce cred! Va pup si va multumesc din suflet inca o data!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

A, hai ca va scriu si scrisoarea (la fel la amandoi), dar in reprize, ca mi se ard vinetele.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

eeeeeeee, Oana, saraca de tine, cita tensiune ai acumulat intr-o luna de asteptare! iar acum defulezi, te descarci, efectiv! ai dreptate, nu e cel mai mare rau care se poate intimpla unui om, si in plus nu e nici ireversibil! ti-am zis, poate tot Seb, "francezu", va scoate din incurcatura ...nu stiu francezii ce pierd, daca renunta la voi...ah, si ce pofta mi-ai facut de vinete!

la toate

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

"Fericirea e alcatuita din lucruri marunte!"

Mergi la inceput

Tare rau au zbarcit-o acum am vazut, la mine scrie ca am venit in sept 2001 si de fapt e ian 2001 si la Geo ca avea viza de 8 zile si de fapt era de 2 luni. Ce bine au studiat dosarul, daca datele importante nu-s corecte. Nu o scriu aici, totusi, ca nu stiu ce bat aia de la prefectura pe google si nickul meu e numele...Am scris-o in calc. Cine vrea sa o vada, sa imi zica, ii trimit pe PM. Va pup!

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Kiss, poate trecem maine pe la voi si va aduc niste vinete.:) Vorbim la telefon.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Oana, imi pare TARE rau..stiu insa ca esti o curajoasa, si o sa va ajute Bunul Dumnezeu...Va sarut, si bafta!

Eu sunt cam terminata, autobuzul cu copii s-a rasturnat chiar langa noi, la intrarea in Challans, am vazut multi copii traumatizati, la noi in spital au venit 13...si sunt plina de nervi pe acea societate, care le-a pus la dispozitie numai un bus fara centuri...dar adevarul e ca locul ala parca e blestemat, am avut 3 accidente in 3 luni, deja 3 morti, in acelasi loc...
Incerc sa ma calmez, o sa vad si eu Star Ac, caci maine sunt de garda...
Noapte buna, si va sarut,
Mirunda

Mergi la inceput

Mirunda, e trist, am vazut si eu la tv in seara asta, imi imaginez ca esti un pic traumatizata de ceea ce ai vazut. Delecteaza-te cu Star Ac si incearca sa uiti un pic.
Fetelor, e adevarat ca daca facem recurs nu inseamna ca nu suntem obligati ca intr-o luna sa parasim teritoriul? Nu imi spuneti si voi ca asta inseamna, ca de cand mi-a spus sotul lui Lulu ca asta a vazut pe net tremur de frica, nu vreau sa plecam, nu vreau sa accept asta, dar nici nu vreau sa traiesc cu frica non plus.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Oana, imi pare tare rau... si-mi amintesc cum si eu am trecut prin asa ceva. Refuzul meu a fost insa de la Ministerul Muncii, si cind am aflat mi s-a prabusit tot Universul si nu ma mai opream din plins, asa ca te inteleg perfect. Numai ca atunci, pe vremea aia, era si mai grav, in sensul ca românii inca mai aveau nevoie de vize ca sa vina in Franta iar intrarea in UE era doar o utopie.
Nu te lasa, Franta este o tara in care trebuie sa te bati si zbati pentru orice nimic, dar daca esti determinata vei reusi!
Eu am fost asa de dezamagita de refuzul meu incit chiar ma gindeam sa ma intorc acasa, noroc cu avocatul meu care nu m-a lasat sa fac asta si a facut recurs. In momentul in care ai o procedura in curs nu esti expulzabil (indiferent de ce proces ai in curs) - trebuie sa astepti rezultatul. Cel putin asa mi-a zis mie de nenumarate ori avocatul si era expert in drepturile strainilor - asta doar daca legile nu s-au schimbat de atunci, dar nu cred.

Nu va faceti griji, au zis si la TV ca cei... 24 de mii (cam asa ceva) de refuzati sunt expulzabili, dar asta oricum nu inseamna ca vor fi expulzati, cine sa o faca, M. Sarko in persoana???
Si daca faceti recurs e OK... Iar cum astea dureaza, si dureaza... pina la urma intra si RO in UE si gata.

Oricum, ai dreptate, asta nu-i nimis, zi merci ca sunteti toti sanatosi, va iubiti si impreuna sunteti mai puternici!

Si ca post-scriptum: am si eu un clandestin acasa: tata - nici nu s-au sinchisit de la Prefectura sa ne raspunda...

Adélie la p'tite souris
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

eu nu mai inteleg nimic, cu adevarat totul e cu susul in jos!
Eu cunosc aici niste romani, el a venit aici nici macar cu viza de Franta, l-a ajutat o cunostinta mult de tot, timp de 2 ani, l-am recomandat ca sa poata castiga un ban si incet incet a ajuns bine; Intre timp a divortat, de ochii lumii (vroia acte), apoi si-a chemat nevasta si fiul ei din prima casatorie aici (asta acum vreo 2-3 ani). Baiatul in varsta de 10 ani, a intrat la scoala. Parintii iregulieri. Au depus acum dosarul cu totii, si au primit acte, raspunsul a fost destul de rapid! Toti trei! Banuiesc insa ca nu au mai specificat faptul ca intre timp au divortat, dar asta e treaba lor...
Vechimea lui aici este de 6 ani, a ei de 2 ani!
Cum se poate ca Oana sa nu primeasca acte, avand un copil nascut aici? Si indeplinind aceleasi conditii ca si cuplul pomenit mai sus?

dar ce ma mir, mie mi-au refuzat nationalitatea (ma judec si azi) pe motiv de "probe insuficiente ca nu e mariaj in blanc", cand noi eram impreuna de 4 ani cu acte doveditoare, cu martori, pe "bune". Si iar greseli la dosar, iar intarzieri, judecati inutile, curti "necompetente cu cazul" dar care au acceptat cazul ca sa mai intarzii un pic! Si uite asa!mai bine depuneam inca o data nationalitatea, acum o aveam, dar deh, revolta se plateste!

Oana, curaj, trebuie sa iti ceri dreptul, undeva e un functionar ca si la mine, la Prefectura, care incurca itele! Sau face treaba de mantuiala!
Eu sunt sigura ca vei invinge, dar iti trebuie curaj, incredere si....iar curaj!

Pupici tuturor!

Michaela

Mergi la inceput