a dat cineva risatarun copilasului sau?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puiulmeu spune:

Dragi mamici,va urmaresc demult discutiile pe acest topic si m-am hotarat sa va zic cateva cuvinte despre noi...David,baietelul meu are 3,8 ani si nu vorbeste decat pe limba lui(cred ca va este cunoscut acest comportament).N-am avut probleme de sanatate pana acum,nici cu motrica nu stam rau,daca-l invat ceva pe executie invata f.repede,in schimb nu stam bine cu cuvintele ,adica,nu pot verifica,daca si-a insusit ceva pt.ca nu vrea sa arate,de ex:partile corpului ,cred ca le stie dar nu vrea sa-mi arate care este gura ,nasul,etc.si cand il intreb daca vrea sa faca ,,pipi"merge la baie dar nu pronunta numik.Dr.NPI ne-a recomandat Encephabol(pe care l-am si luat) si Cerebrolysin, dar la fel ca janad7 n-am vrut sa-l stresez cu injectii si ii dau Piracetam.Diagnosticul este Tulburare pervaziva de dezv.din spectrul autismului.N-am fost la Bucuresti pt.investigatii mai amanuntite,m-am consolat,sa zic asa cu ideea de autism si incerc sa lucrez cu el,,dar nu prea e atent,il distrag catva si apoi tot cu ce il intereseaza pe el ,se ocupa.
Draga janad7 (scuza-ma daca am omis eu),zi-mi si mie,te rog,cam cum se comporta tiz-ul nostru?Cam cat l-a ajutat Risatarun-ul?
Am inceput niste ore de logopedie dar micutul e cam agitat,cred ca si de la Encephabol,si nu scoate mare lucru de la el.,decat niste vocale,consoanele (incearca sa zica atunsi cand lucram si noi cu el,)am observat ca nu poate sa le pronunte,decat pe g,iar la cifre(numara de la 1 la zece)tot asa, numai vocalele,ami intercaleaza cate o consoana,de ex.la 4 zice ,,abu" si la 8 si 9 zice,,o" respectiv,,o".
Spuneti-mi si mie ce parere aveti despre acest specimen,din ce ati mai citit.
Va multumesc si va pup;si numai bine puilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Draga PM,
David al meu la 3,6 ani, numara in doua limbi pana la 10, stie poezii, rugaciuni, cantecele, pe care le spune singur.Are un vocabular foarte dezvoltat, atat doar ca nu leaga cuvintele cu verbe.Si asta cica din cauza ca utilizarea a doua limbi nu i-a facut bine lui.
Cat despre diagnosti la David al meu a fost putin fortat, iar "hiperkinetia" pot sa zic ca am rezolvat-o prin renuntarea in totalitate la ciocolata si alti excitanti nervosi.O alta chestie, Encephabol da agitatie, dar trebuie vazute avantaje dezavantaje.
Eu la Risatarun nu ma astept la minuni, dar de cand am interzis televizorul, Dvaid este mult mai interesat de jocuri, povesti si alte chestii de genul, care sper sa il ajute in dezvoltare.
Repet, la noi e problema de limbaj expresiv, el nu face propozitii cu verbe, decat cateva, in rest sunt formate cu lipsa verbului.De alte probleme nu ne plangem.
Oricum am decis ca ii dau tratamentul cu Risatarun si abia daca nu se schimba nimic trec la Cerebrolisyn, care am inteles ca e pentru memorie, ori David nu duce lipsa de asta.
Multa sanatate va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiulmeu spune:

Draga janad7,iti multumesc pt.raspuns,din punctul meu de vedere voi stati f.bine,si nu cred ca trebuie sa-ti faci griji pt.verbe,le va folosi mai tarziu,cand va realiza cum se folosesc si ce rol au.
Nu vad ce rost are sa-i dai copilului toate ,,minunile" astea de medicamente,atata timp cat nu are nevoie de ele,eu nu i-as fi dat nimik daca m-ar fi strigat cand are nevoie de ceva si nu ar mai fi apelat la trasul de pantaloni.,pt.ca asa cum tot tu spuneai ,toate au reactii adverse,citez:avantaje,dezavantaje.
Fiecare copil se dezvolta in ritmul lui si are o perceptie diferita asupra lucrurilor care-l inconjoara.Si noi am scos televizorul din functiune,dar nu e tot timpul atent la noi isi face singur jocuri.
Sanatate multa si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Mai fetelor ,eu in locul vostru as scoate encephabolul,ristarun si alte
alea ,'tonicele cerebrale ' cum le numesc bravii nostri doctori si as reintroduce televizorul .
Da voi faceti cum credeti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by arminad

Mai fetelor ,eu in locul vostru as scoate encephabolul,ristarun si alte
alea ,'tonicele cerebrale ' cum le numesc bravii nostri doctori si as reintroduce televizorul .
Da voi faceti cum credeti !




ma bucur ca o mai spune cineva pe aici!





http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiulmeu spune:

buna dimineata.
Draga arminad,de ce zici asta?David a avut o perioada buna de privit la televizor,in ultimul timp,nu se mai uita,dar trebuia sa stie ca e aprins,dup-aceea nu l-a mai cerut el si am profitat de asta ca sa-l scot de tot,de fapt,mai priveste dar in alta camera, unde nu sta mult.Ideea e ca de cand nu mai e preocupat de televizor,e mai atent la noi,iar daca e distras de ceva nu aude absolut nimik din ce-i spun.
Da-mi,te rog mai multe amanunte ,de ce faci aceasta afirmatie.Eu nu neg ca nu poate sa invete si lucruri bune de acolo,dar atata timp cat nu vorbeste,nu stiu ce intelege din ce aude la televizor,iar desenele nu-l prea atrag.Probabil voi nu aveti probleme de acest gen.
Acum ii aprind calculatorul si ii arat imagini din care poate sa invete ceva.Nici eu nu sunt de acord cu medicatia,dar m-am cam speriat si de aceea am apelat la medicamente,dar oricum,de cand le ia avem ceva progrese.
Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Dragele mele,
nu vreau sa supar pe nimeni, dar cand copilul are deficit de atentie, ultimul lucru care trebuie sa-l faci este sa-l lasi la televizor.Cum ii mai distragi atentia?
Asa cum spunea si PuiulM, copilul ia de la TV cuvinte, le momoreaza, dar in ce context?Trebuie sa stie ce e "mai mare, mai mic"ori numai noi ii putem explica diferentele.Asta a fost doar un exmplu.Televozorul nu v-a tine niciodata loc de parinti.Spun acest lucru dupa ce eu singura am gresit.De 2 luni TV e premiu si se vede.Credeti-ma!Pentru medicamente nici eu nu sunt pro, dar suntem tentati sa le incercam din disperare.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Dragele mele mamici de copii fara probleme de ordin psiho-social

nu voi milita pentru administrarea medicamentelor pentru ca nu e subiectul topicului. Dar a trece peste decizia unui specialist in NPI si a lua decizia mea de profan IMPOTRIVA acestei administrari mi se pare o exacerbare a propriilor mle competente, ca sa nu mai vorbesc de raportul beneficiu/risc. A lasa un copil la televizor si a-i scoate medicatia imi suna ca a lasa copilul sa joace baschet dupa fractura, ca si asa poate sa mearga, nu mai are nevoie de baston...
Sa nu intelegeti ca nu ma bucur de ORICE interventie, de orice parere. Nu e deloc o critica, am doar temeri ca cineva ar putea lua drept sfat bun opinia voastra.Eu va multumesc si astept in continuare muuulte pareri, mai ales de la cei care, conform subiectului acestui topic, au intersectat candva, undeva, in devoltarea copiilor lor acest Risatarun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiulmeu spune:

Draga diuna,cati ani are Tudor?(scuze daca ai scris si mi-a scapat mie).
Astazi am cerut parerea unui medic,(nu e neurolog,dar este dedicat meseriei si mai citeste),despre Risatarun si a zis ca este ,in varianta romaneasca,un fel de Gerovital,care este f.eficient daca tratamentul se face asa cum trebuie,adica sustinut,timp de 6 luni.
Pt.procurare, tu ai avut reteta in limba romana de la dr.MAGUREANU?
Legat de televizor mi se pare f.adevarat ce spui,pt.ca,la fel ca si janad7,cred ca am alimentat,fara sa stiu la momentul respectiv,deficitul de atentie al lui David ,cu distragerea lui totala de la activitatile cotidiene.Nu stiu daca asta a fost cauza,dar pot acum sa afirm, ca a fost picatura care a umplut paharul.
El invata f.repede ceva ce il intereseaza,este atras numai de lucruri,,abstracte"sa zic,e f.contemplativ,cum zicea o prietena,mamica,asa era de mic,si chiar daca si-a mai extins aria,tot asta predomina.
Multa sanatate si ma bucur sa va ,,cunosc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micutasarah spune:

draga raviczki m-ar interesa la ce dr mergi la tg mures si eu merg cu fetita acolo cu rezultate notabile in sept avem un an de cand mergem acolo sunt fff multumita

Mergi la inceput