a dat cineva risatarun copilasului sau?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Diuna,
tu tii cint de mese cand ii dai?
La mine e foarte greu sa respect instructiunile date de medic:de 2 ori cate 10 mm/zi cu 20 min. inainte de masa sau 2 ore dupa masa.
Dimineata vrea laptele si dupa 2 ore eu sunt la munca (tin sa-i dau eu si nu dadaca), ajung la 16.30 acasa si ma nandesc ca la ora 18 e prea tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu am noroc cu gradinita; ia Risatarun acasa si mananca atunci cand ajunge la gradi, la pranz papa acolo si ii dau la 16 cand vine acasa.
Intervalul nu este strict, important este ca administrarea si absorbtia sa se faca in absenta alimentelor, pe cat posibil, in stomac. Ii poti da si la 3 ore dupa mancare, sau cu aprox o ora inainte de masa.
Eventual sa-l tii la joaca dimineata, intre Risatarun si lapte...daca nu e prea fomist. Iar daca pranzul e papat la 14, poti sa-i dai chiar cand ajungi acasa. La 18 si eu cred ca e putin cam tarziu...
Sau lasi dadaca sa-l dea, pana la urma nu e mare scofala, nu?
Alte idei n-am, sorry! Dar sunt sigura ca tot mama gaseste cele mai bune solutii pentru puiul ei, asa ca...succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviaiasi spune:

da
i-am dat si eu baietelului meu risatarum 3 fiole pe luna adica o fiola la 2 zile . este de o mie de ori mai bun ca encefabolul nostru. merita toti banii . rezultatele apar imediat si vei fi foarte multumita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

quote:
Originally posted by liviaiasi

da
i-am dat si eu baietelului meu risatarum 3 fiole pe luna adica o fiola la 2 zile . este de o mie de ori mai bun ca encefabolul nostru. merita toti banii . rezultatele apar imediat si vei fi foarte multumita .




Draga @liviasi, mai greu de inteles cum i-ai dat tu 1 fiola la 2 zile, 3 fiole/luna! 1 fiola la 2 zile dau, cu matematica mea, 15 fiole/luna, aproximativ.
Encephabolul nu e "al nostru", desi am vrea noi, este al firmei de medicamente Merck, un gigant al industriei farmaceutice mondiale. Iar comparatia lui cu Risatarunul suna ca o comparatie intre cofeina si viagra; amandoua produc cresterea tensiunii, dar...
Noi chiar discutam lucruri serioase si concrete aici, nu ne plac informatiile generale si trunchiate; poate daca ne spui cum exact "au aparut imediat rezultatele" si ce te-a facut sa crezi ca singur Risatarunul le-a generat, ce experienta ati avut voi cu Encephabolul etc. ne vei ajuta in mod real.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Draga mea Diuna,
ai perfecta dreptate, trebuie sa gasesc o solutie.
David nu e fomist, e SUPERFOMIST.Ca sa ma intelegi mai bine:la 6-6.30 se trezeste cu "mamiii, lapte", eu ii dau risatarun si la 2 minute laptelepentru ca istetul nu sta fara lapte 20 minute.Asa ca o sa adopt strategie ta si o sa las bonei sa dea (cu toate ca imi place sa stiu eu totul pus la punct inainte sa plec la birou), iar dupa-amiaza trebuie sa ii dau in gur de 17.30, pentru ca masa de pranz o ia la 12, doarme de la 13-15.30, iar mananca un iaurt siiiiiiiiiiii.
In alta ordine de idei, vad ca esti din BV.Noi suntem din Sfantu.Vreau sa te intreb daca tu ai facut ceva terapie cu bebe al tau si unde, ca noi in Sfantu nu gasim psihoterapeut.
Va pupic si va urez sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raviczki spune:

Buna, dupa cateva esecuri incalificabile in stabilirea unui diagnostic corect si foarte mult timp pierdut aiurea baietelul meu a fost diagnosticat cu tulburare de dezvoltatre de tip pervaziv, ticuri motorii simple, mutism electiv si hiperkinetism. Cand am ajuns la Tg Mures cu el (slava domnului ... pentru ca eram la limita autismului tipic) avea 5 ani fara doua luni, la gradinita statea majotitatea timpului sub masutza, nu vb cu nimeni si nu intelegea nici junmatate din ce i se spunea. Am inceput imediat tratamentul medicamentos cu Clerejil, Tanakan, pe care le ia si acum, Xanax care a fost inlocuit cu Rispen (pe care nu l-a suportat) si acum cu Stratera. Multa multa munca, o educatoare extraordinara iar baietelul meu care la 5 ani avea chiar si gestica unui copil de 3 ani, acum in varsta de 6 ani ... se pregateste la anul sa mearga la scoala.
Va scriu pentru ca am citit toate mesajele voastre cu sufletul la gura ... pentru ca eu am foarte mare incredere in aceasta femeie minunata, medicul care se ocupa de fiul meu, si care i-a prescris de luna viitoare Risatarun.
Nu pot sa zic ca nu am emotii ... dar am foarte mare incredere.

sanatate multa puilor vostrii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@janad7, as vrea sa te pot bucura cu o lista de centre si specialisti care m-au ajutat si la care te poti duce cu toata increderea...dar nu-i asa...
Cele mai bune rezultate pe care le-am sesizat in dezvoltarea lui Tudor le-a avut cand facea psihoterapie cu un defectionist recomandat de Protectia copilului,o femeie f bine pregatita. Acum frecventeaza un centru de zi unde face si psihoterapie.
Mai merge la kineoterapie si masaj, tot la un centru de recuperare, tot la recomandarea Protectiei copilului.
La Sfantu care e situatia acestei institutii? Oricum, daca ei nu te pot indruma, dar tu ai posibilitatea, cred ca te poti adresa la Brasov ca sa vezi ce mai e.Oricum, e asa de greu sa gasesti pe cineva cu care sa vorbesti aceeasi limba in institutiile statului...Iar particulari eu nu cunosc. Poate sti tu mai multe, sa-mi vinzi si mie un pont?
Ca sa nu fiu total off topic, am ajuns la a treia luna de Risatrun si am senzatia ca, intr-adevar, vorbirea s-a imbunatatit. Problema lui Tudor e ca nu foloseste pers.I cand vorbeste despre el, ci a III-a singular. Dar acum a inceput sa se "destupe" putin. Alternativele sunt oricum foarte putine, deci eu ii voi administra macar ce avem.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Draga Diuna,
pe 12 termin si eu o tura (luna) de Risatarun.
Pe 19 mergem la Cluj la control.
Am vazut ca tu ai mers la Magureanu, de unde e, ca tot am auzit de ea?Si ce diagnostic v-a pus?
Mari schimbari nu am vazut la David, atat doar ca vorbeste mai mult (dar tot in cuvinte, nu in propozitii),are atentie mai mare pentru citit, dar asta poate si din cauza ca i-am suspendat tv-ul.
In ceea ce priveste terapia in Sfantu e un singur centru pentru autisti, dar mi s-a recomanda de la Cluj sa nu-l duc acolo pentru ca s-ar putea sa regreseze, el fiind peste nivelul copiilor de acolo.Totusi un specialis in autism il va vedea in iulie sa excludem si asta, cu toate ca din puctul meu de vedere nu e cazul.
Am descoperit o fundatie tare misto, daca pot spune asa, unde il vor primi din septembrie.O ora de psihoterapie pentru vorbire e 25 Ron.
Acum David e la bunici la 300 km distanta,din cauza ca nu mai aveam cu cine sa-l lasam, dar e foarte bine. Eu merg la 2 saptamani sa-l vad si toata lumea ie instruita cum sa se comporte cu el.
Noi pana in 10 iulie suntem plecati din tara, dar poate dupa reusim sa ne auzim sau poate ne vedem.Mie mi-ar face mare placere sa te cunosc.
Tinem legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@janad7,la dr.Magureanu am fost in Buc, la clinica Sanador. Dumneaei nu a facut decat sa confirme diagnosticul pe care il aveam deja "retard psiho-motor secundar cecitatii; note de autism". Si, in mare, "asta e, n-ai ce face decat stimulare si psihoterapie". Inca nu am gasit nici in Bv un psihoterapeut care sa aiba specializare pe dg lui Tudor dar mai cautam.
Partea cu vazutul si cunoscutul nu e foarte grea: noi mergem la piscina la Sfantu cam o data pe luna. Acum chiar ne gandeam ca am putea sa incercam sa-l luam si pe Tudor cu noi. Sa vedem ce-o iesi. So, in vara asta sigur le facem cunostinta baietilor!
@ravicski, esti o fericita ca ai gasit un medic in care sa simti ca-ti poti pune nadejdea! Ai scris ca a fost nevoie de multa, multa munca pana ai facut din el minunea de acum. Ce anume ati muncit? Si unde? Cu multumiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janad7 spune:

Draga mea, suntem norocoase amandoua ca avem doi pui minunati, indiferent de problemele lor.
Ei sunt minunati oricum si cu David nu am avut (am)alte probleme decat ca nu foloseste verbe in propozitii, dar la el poate fi si din cauza ca e bilingv.Asa ca am optat doar pentru limba romana momentan, am ales televizorul ca premiu ocazional si ca pana acum non-stop, incercam sa-l antrenam in jocuri educative, chiar am cumparat de la BV catea Annei Bahus (sper ca e corect)cu jocuri pentru copii de la 1-6 ani, pe care inca nu am reusit sa o citesc.In rest vreau sa nu-l stresez, pentru ca de fapt noi cred ca am amplificat situatia lui.
Legat de medici, nu am incredere in nici unul 100%, dar prin eliminare am ales varianta Cluj.
La BV am fost la Nagy, care ne-a recomandat Cerebrolysin inj.Medicul e foarte bun, dar nu am vrut sa-mi tortuirez copilul, mai ales ca acest medicament e pentru memorie si David nu duce lipsa.Am fost si la dr Popescu la Hiperdia si la Cluj la sefa clinicii de Neuropsihiatrie care mi s-a parut cel mai ok si ne-a dat Risatarun.
Ceea ce am vrut sa descopar prin vizitarea atator med. a fost excluderea autismului, ceea ce am obt. in prop de 90%.
Si inca ceva, toti s-au legat de bilingvism si de faptul ca am gresit comunicand asa cu el de la inceput.
Acum trebuie sa-i acordam multa atentie si sa avem rabdare.
Va pupam si sanatate multa.

Mergi la inceput