HSIL inseamna CANCER???

HSIL inseamna CANCER??? | Autor: eduard2005

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Am si o intrebare la voi , poate stiti mai bine, sora mea a fost la un control de rutina la ginecolog si a trimis-o la niste analiza care nu au iesit prea bine, adica are H-SIL cu explicatia " celule de talia schelelor parabazale cu atipie citonucleara marcata si cheratinizoane". Poate printre mamici avem si un medic care poate sa-mi dea o explicatie mai clara.

multumesc din suflet, sunt foarte speriata

Mari,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

NU, Mari, NU inseamna cancer.
dar trebuie tratata afectiunea. probabil are o infectie cu HPV
cauta in sectiunea "Clinica virtuala" subiectul "Cervicita". acolo gasesti toate informatiile!

daca ai si alte intrebari, pune-le aici si promit sa iti raspund, daca nu imi depasesc cunostintele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eduard2005 spune:

Multumesc din suflet "libelula", chiar acum intru la clinica virtuala sa incerc sa inteleg ce inseamna aceasta boala. Nu mai avem liniste, suntem disperati pentru ca una din asistentele de la laborator i-a zis ca "este foarte grav si nu crede ca se mai poate face ceva" !!!!!!!
Multumesc ca-mi impartasiti din cunostintele vostre si ca ma linistiti.

Sanatate maxima la toata lumea!!!!

Mari,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

eduard2005, nu este in mod clar cancer, insa si eu am avut acelasi rezultat la Papanicolau cand am fost insarcinata prima data si doi medici diferiti mi-au spus ca sunt "suspecta de cancer de col". Un raspuns clar nu il poate da decat biopsia, care la mine a aratat ca era doar un rezultat fals dat de sarcina. Nu am facut nici un tratament si dupa sarcina, cand am repetat analiza, rezultatul a fost normal.

Oana 17+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Mari, in primul rand La Multi Ani!

Daca ar fi fost cancer, i-ar fi iesit deja la Pap - ar fi iesit IV-V.

Multe am trecut prin situatia asta - HSIL la citologie.
In cel mai rau caz, trebuie sa faca o conizatie de col uterin - operatie banala, prin care se extrage portiunea afectata din col.

NU DISPERATI! Eu stiu perfect ce simtiti, asa am patit si eu!
Probabil, ce a vrut sa spuna asistenta a fost "nu se mai poate face mare lucru fara tratament/fara rezectie/fara conizatie". Si by the way, de cand sunt asistentele avizate sa dea verdicte si sa puna diagnostice???

Daca sunteti din Bucuresti, incearca o programare la doctorita Badea.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, nu ezita!

Libelula

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru urari "libelula" esti o draguta!!!!
I-a zis ca este de gradul IV, si ca saptamana viitoare trebuie sa mearga sa-i faca cauterizare.
Nu suntem din Bucuresti, suntem din Iasi, dar daca este nevoie ajungem si in Bucuresti, numai sa fie bine .
Sa dea D-zeu sa nu fie ceva grav ca atunci nustiu ce sa mai cred, ea este o tipa care nu a dus niciodata o viata dezordonata, a mers cu regularitate la medic, dupa parerea mea nici una din cauzele care provoaca cancerul de col pe care le-am citit in "clinica virtuala" nu i se potriveste !!!!
Este o binecuvantare acest forum, macar aflam ca mai trecut si alte persoanae prin stresul asta si ca totul s-a rezolvat cu bine.

Va multumesc din suflet si sanatate maxima la toata lumea!!!

Mari,

Mergi la inceput

Mari,

nici eu nu am dus o viata dezordonata, ba din contra, am fost "proasta de cuminte", si tot m-am ales cu HSIL.

la diagnosticul ei nu se face cauterizare fara o biopsie in prealabil. si cel mai bine ar fi sa faca direct conizatie! daca face cauterizare, celulele sunt arse si nu mai poate nimeni analiza ce a fost acolo si daca trebuie taiat mai adanc.

Te rog, nu va grabiti, mai cereti o opinie!

Mergi la inceput

Vad ca nu ai activata optiune PM, pentru ca am vrut sa iti trimit nr. meu de telefon sa ma suni daca mai ai intrebari, si sa iti povestesc si eu din experienta mea, poate va ajuta la ceva.

daca iti activezi serviciul PM, ne putem apoi auzi la un telefon.

Mergi la inceput

Cum se activeaza serviciul PM "libelula" ? Nustiu cum se face, dar am primit mail-uri de la fetele de pe forum ????? Sora mea ar trebui sa faca cauterizare dupa 26 septembrie, am inteles ca trebuie sa fie la menstruatie atunci cand i se face. Nici ea nu stie foarte multe despre asta si noi vorbim numai la telefon, pentru ca eu locuiesc in Brasov si ea in Iasi.
Daca reusesc sa-mi activez PM-ul poate vorbim mai mult. Multumesc din tot sufletul !!

sanatate maxima!!!

Mari,

Mergi la inceput

Eu nu stiu cum poti sa il activezi. Dar poate ne ajuta un moderator!

Mergi la inceput