Procura pentru inchiriat apartament

Procura pentru inchiriat apartament | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Proprietarul apartamentului poate sa imputerniceasca pe cineva sa i-l inchirieze? Si e adevarat ca numai proprietarul poate sa-si vanda apartamentul? Adica altcineva, cu procura, nu poate semna contractul de vanzare cumparare. Dar in primul rand m-ar interesa cum stau lucrurile cu inchiriatul.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Da, poate imputernici pentru orice, inclusiv vanzare-cumparare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Ce bine ca se poate!
Multumesc mult pentru raspuns.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cristina_C
uite un model de procura prin care proprietarul imputerniceste pe cineva sa se ocupe de administrarea unui apartament, inclusiv inchirierea lui.

Daca vrei si vanzarea acestuia atunci acest lucru se poate stipula in mod expres in procura

PROCURA

Subsemnatul ..................................................................... cetatean ............................................, nascut la data de ..................................., in localitatea ........................................, de sex .................., casatorit/necasatorit, domiciliat in .........................................., str. ....................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al .............................., seria ............... nr. ........................... eliberat de .................................. la data de .................................................., cod numeric personal ......................................................, imputernicesc prin prezenta pe ................................................................ cetatean ............................, nascut la data de ....................................., in localitatea ....................................., de sex ..................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ............................................, str. .................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ...................................., posesor al .............................., seria ............... nr. ........................... eliberat de ................................. la data de ..........................................., cod numeric personal ............................................................, ca, in numele meu si pentru mine, sa efectueze orice act sau fapt juridic, pentru o buna administrare si conservare a dreptului meu de proprietate asupra apartamentului nr. ............... situat in localitatea ..................................., str. ................................ nr. ........., bloc ............., scara ............., etaj ..........., sector/judet ............................., dobandit in baza contractului de vanzare-cumparare nr. .................. din ........................., incheiat cu ............................... .
In acest scop, mandatarul meu va face, oriunde va fi necesar, dovada proprietatii mele asupra apartamentului, ma va reprezenta in fata oricaror persoane fizice si juridice, precum si in fata autoritatilor administratiei publice si a instantelor judecatoresti, in vederea sustinerii si apararii drepturilor si intereselor mele, in legatura cu indeplinirea tuturor actelor de administrare si conservare a apartamentului mentionat; va plati orice suma de bani pe care o datorez institutiilor statului si altor persoane fizice si juridice, atat ca impozite si taxe, precum si cu orice alt titlu sau, dupa caz, va putea sa incaseze orice suma de bani, cu orice titlu, care mi s-ar cuveni, de la orice persoane fizice sau juridice, in calitatea mea de proprietar. Mandatarul meu se va ocupa de intretinerea apartamentului, putand lua, dupa libera sa apreciere, orice masuri pentru administrarea si conservarea acestuia, ca un bun proprietar.
Mandatarul meu este imputernicit, totodata, sa inchirieze apartamentul unor persoane fizice sau juridice, la libera sa apreciere, va stabili, in toate conditiile cele mai avantajoase mie, toate clauzele contractului de inchiriere, inclusiv chiria. Va incasa, pentru mine si in numele meu, chiriile, dand chitante descarcatoare de primirea lor, va urmari si asigura respectarea contractelor incheiate, va putea introduce orice actiune civila pentru plata chiriei sau pentru evacuarea chiriasilor ce nu si-au indeplinit aceasta obligatie.
In indeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Redactata si editata/dactilografiata in ............. exemplare, la ................., astazi, data autentificarii.
S-au eliberat partilor ...................... exemplare.

MANDANT

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Lala, esti foarte draguta ca mi-ai dat un model, mersi!

Cristina,
mama lui
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

Eu stiu ca la vanzare proprietarul trebuie sa fie la semnare. La fel, sotia/sotul (in caz ca bunul a fost cumparat in timpul casniciei)trebuie sa semneze chiar daca nu este mentionat in actul de proprietate, contract de V-C.
bine ar fi sa nu fie asa..
Pt inchiriere e OK ce s-a spus

Mergi la inceput

Si eu aveam acelasi dubiu in legatura ciu prezenta proprietarului in momentul vanzarii. Dar deocamdata se pune doar problema inchiriatului pentru care, din fericire, se poate face procura.

Cristina,
mama lui
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Bineinteles ca se poate vinde un apartament prin procura. Daca proprietarul este casatorit face procura impreuna cu sotia lui sau se fac doua procuri separate.
Deasemenea exista si varianta de procura combinata pentru administrare si vanzare.

PROCURA pentru vanzarea unui apartament

Subsemnatul .......................................................................... cetatean ......................................., nascut la data de ..................................., in localitatea ......................................, de sex ...................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ........................................., str. ........................................................ nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al .............................., seria ........... nr. ............................ eliberat de ..................................... la data de ............................................, cod numeric personal ............................................................, imputernicesc prin prezenta pe .................................................................. cetatean .........................., nascut la data de ...................................., in localitatea ......................................., de sex .................., casatorit/necasatorit, domiciliat in .........................................., str. ....................................................... nr. ..................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ....................................., posesor al .............................., seria ............... nr. .......................... eliberat de ............................. la data de ............................................, cod numeric personal ............................................................, ca, in numele meu si pentru mine, sa vanda lui .................................................................................... cetatean ............................................., nascut la data de ...................................................................., in localitatea ................................................., de sex ........................................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ................................................................., str. ....................................................... nr. ..................., bloc ........, scara .................., etaj ..................., apart. ............, sector/judet ......................................................, posesor al .................................., seria ............... nr. ................................ eliberat de ........................ la data de .........................................., cod numeric personal ............................................................., cu pretul de ......................................... lei, apartamentul nr. ...................... situat in ................................ str. .......................................................... nr. ......., bloc ..........., scara ........., etaj ..........., proprietatea mea dobandita in baza contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. .................../..................... de ......................... transcris in registrul de publicitate imobiliara sub nr. .................................... la data de ....................................... .
In acest scop, mandatarul meu va face, oriunde va fi necesar, dovada calitatii de proprietar, se va prezenta la organele competente in vederea obtinerii actelor necesare vanzarii, va stabili clauzele vanzarii, se va prezenta in fata notarului public pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, pe care il va semna, in numele meu si pentru mine, dupa care va indeplini formalitatile necesare pentru efectuarea operatiunilor de publicitate imobiliara pe numele noilor dobanditori.
Declar pe proprie raspundere ca apartamentul mentionat mai sus este liber de orice sarcini, nu a fost scos din circuitul civil prin trecere in proprietatea publica, fiind in mod legal si continuu, in posesia mea de la data dobandirii lui si pana in prezent.
In indeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Redactata si editata/dactilografiata in .................. exemplare, la ........., astazi, data autentificarii.
S-au eliberat partilor ................ exemplare.

MANDANT

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput