Mamici de martie - aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 21
paula75 spune:
Salutare la burtici!
N-am mai scris de ceva vreme dar asta pentru ca am reusit sa mergem in concediu la munte.
Inainte de a pleca am mers la doctor si l-am vazut pe bebe
care este tare vioi
si ne-a aratat cocoselul 
spre bucuria lui taica-su'
care se uita ca la o minune pe ecranul echografului. Totul e o.k se pare.
Aerul de munte ne-a facut tare bine si eu una m-am simtit nemaipomenit.Acum mai mergem la control la 23-24 saptamani.
Apropo eu acum am 16+.Voi l-ati simtit pe bebe prin burtica?
Eu una stau pe receptie.
Pupici si sa aveti grija de voi!
Paula
16+
vikinga spune:
Mami 2007 as vrea sa fiu eu mai tinerica da-s nascuta in '77, schimba-ma la tabel ca incep sa si cred ca-s asa frageda. Nu stiu de unde incurcatura.Eu ma simt mai bine, greturile s-au mai potolit, burtica a inceput sa se vada. Pot minca cam orice, ok mai am unele ce-mi fac rau. In schimb am niste dureri in partea inferioara undeva in josul uterului, nu mai sunt sigura daca asa a fost si cu Aldo, dar parca zic eu ca nu. So, voi dureri aveti?Vikinga
& micul viking Aldo(15noi2003)
madalina78 spune:
fetele, azi mi-a fost rau..... am vomitat deadevaratele
nu mi- s-a mai intamplat pana acum ! sunt in S8 si credeam ca am scapat de greturi...![]()
cand o sa se termine???
Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!
tzuna spune:
Buna fetelor! Am revenit si noi de la munte. Sambata noaptea am avut si o nunta dar a fost foarte bine. M-am simtit bine, am mancat din toate cele permise (adica nu maioneza, nu mezeluri etc) si am stat pana la 3.30 cand au adus tortul. Mi-a placut foarte mult atmosfera si ca nu prea era fum de tigara. Dar drumul la intoarcere (350 km) mi s-a parut f lung si obositor. Eu una nu mai plec la parinti asa departe pana de sarbatori cand avem 3 saptamani concediu.
Legat de haine: nici pe mine nu prea ma mai incap. Acum ca am fost la parinti mi-am modificat o pereche de blugi de nervi ca gasisem niste pantaloni foarte draguti (850.000) dar care erau imensi desi erau marimea xs. Ma intreb cu aratau cei xl sau xxl. Asa ca garderoba mea e foarte restransa: o pereche blugi, un sarafan de blugi care nu-i de gravide dar are loc de burtica, o fusta de raiat dar care ma face mai insarcinata decat sunt si o pereche de pantaloni de trening. Azi ma inarmez cu rabdare si ma duc la cumparaturi aici in Bucuresti in speranta ca voi gasi haine si pt mine ( 1.55 m, 44 kg).
Pe bebe l-am simtit prima dara acum cateva zile. Eu sustineam ca nu e bebe ca cica e cam devreme, dar sotul care era si el cu mine mi-a zis ca nu are ce altceva sa se simta asa. Si acum cred si eu ca-i bebe. Daca stau intinsa pe spate si-mi pun mana pe burta il mai simt uneori. Dar sunt niste miscari asa usoare.... Parca am niste fluturasi in burta. Cand ma gandesc cum ma va lovi peste vreo 2 luni....
Acum sa mai raspund la fete ca ati scris o gramada cat am lipsit eu:
MONICA B -eu am scapat de cerclaj. Pe 9 sept cand am fost la dr mi-a zis ca sunt mult mai bine, colul e mai ferm si ca pot incepe treptat sa ma ridic din pat ca de azi sa incep si lucrul. Mie nu-mi venea sa cred ca-mi spune ca pot si lucra. Si uite ca intre timp am mers 350km x2 , m-am plimbat, am facut si mancare si mi-e bine. Dar tot mi-e frica uneori. Nu ridic greutati, incerc sa nu stau mult in picioare, daca am ocazia mai stau si intinsa pe pat ca sa nu apese uterul pe col. Dar sunt optimista si sper sa fie totul bine. Si iti urez si tie mult succes. Poate nici tu nu vei avea nevoie de cerclaj.
ROXANICI - dupa cum am scris mai sus eu l-am simtit deja pe bebe. Pe net am citit ca e cam devreme, doctorita mi-a zis ca trebuie sa-l simt pe la 18 saptamani asa ca nu stiu ce sa zic. In week-end am vizitat-o si pe soacra-mea care e asistenta la maternitate in Piatra-Neamt si ea mi-a zis ca e posibil sa-l fi simtit pe bebe ca difera mult de la o mamica la alta... deci eu l-am simtit de cateva ori.
Uite si pentru a sti cum se grupeaza saptamanile in luni:
-luna 1 (1-5sapmt); luna a2a (6-9sapmt); luna a3a (10-13saptm); luna a4a (14-17sapmt); luna a5a (18-21sapmt); luna a6a (22-25saptm); luna a7a (26-30sapmt); luna a8a (31-35sapmt); luna a9a (36-40saptm)
Aveti grija de voi si de bebei.
15
kisstherain999 spune:
'Neata fetelor 
Noi am descoperit cu stupoare ca eu am RH negativ iar sotul pozitiv, desi soacra mea jura ca al ei baiat are RH-ul negativ.
Deocamdata nu am nici o problema cu hainele. Mai am de recuperat un kg ca sa ajung la greutatea de dinainte de a ramane gravi.
De doua zile ma doare capul ingrozitor si am luat Eferalgan.
Va doresc o saptamana usoara.
kiss 
11+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
mititica04 spune:
Buna dimineata,
in primul rand, multumiri Kmi78, Raluca2107, Elyanne pt raspunsurile referitoare la crema anti-vergeturi. 
Referitor la RH: si eu am Rh negativ iar sotul are Rh pozitiv. Am facut in luna a 2a dozarea de anticorpi anti D si rezultatul a fost negativ. Trebuie sa repet acum analiza in luna a 5a.
Din cate stiu, daca rezultatul era pozitiv trebuia sa repet analiza in fiecare luna pt a se monitoriza evolutia anticorpilor. Oricum, in functie de rezultatul analizelor, daca sunt probleme se face o injectie in timpul sarcinii (sapt 28 parca) si inca una in primele 48 de ore dupa nastere.
Aceasta analiza se poate face la institutul de Hematologie Bucuresti, str. Ctin Caracas nr.2-8. Daca ai trimitere de la medic analiza este gratuita. Daca nu ma insel, recoltarile se fac lunea.
Baby expo este in perioada 21.09.06-24.09.06 si sunt cateva firme cu haine pt burtici. In primavara am fost la Baby expo si am vazut hainute chiar dragute. Sper sa fie si acum la fel.
Vikinga sa stii ca si pe mine ma doare burta, undeva in partea de jos (cumva sub burta). Nu e o durere puternica, e mai mult o presiune.
In rest, eu sunt bine, astept cu nerabdare sa se incheie si aceasta saptamana - astazi inchei saptamana a 13a si de maine intru in trimestrul 2, respectiv luna a4a (asa am hotarat....
). Sper ca saptamana viitoare la echo sa aflu daca e fetita sau baietel. Eu sunt convinsa ca e baietel si sunt tare curioasa sa vad daca se confirma ceea ce simt.
si sa aveti grija de voi
12+
raluca2107 spune:
Salutari
Felicitari pentru toate mamicile care stiu ce culoare sa faca camera lui bebe. Eu mai am pana atunci. Am inceput perioada cu analize peste analize, si pentru ca in Bacau toate mi-au iesit ciudat, respectiv am Calciu si Magneziu pentru toate mamicile de pe forum (lucru f. dubios ca eu am avut intotdeauna lipsa acuta de calciu, avand si probleme cu tiroida)am hotarat sa merg la Iasi sa le refac. Luminag, vad ca esti din Iasi , imi poti recomanda un laborator unde sa imi fac analizele si sa fiu sigura ca sunt facute serios si mai ales ca pot sa le fac pe toate (toxoplasmoza, listeria, etc + analize de imunitate si pentru alergie pentru fetita mea).
O saptamana reusita!
Raluca
yrrol_13 spune:
Fetelor,
Vin si eu cu o intrebare dar va rog sa nu radeti de mine. Cat este de periculos sa dorm pe burta? Ma stradui sa ma dezobisnuiesc dar fac ce fac si dimineata ma trezesc tot pe burta. Fizic eu nu am nici o problema, dar ma gandesc sa nu cumva sa ii faca rau lui bebe pozitia aceea. In rest la mine toate bune, sapt asta imi fac triplu test si inca un echo. Restul simptomelor neplacuta au inceput sa dispara iar in greutate am luat deja 3 kg. O fi bine, n-o fi...
Va doresc o sapt cat mai linistita , fara evenimente neplacute si cu mai putine simptome neplacute.
pupici Alina
13+
Jaana spune:
Raluca, in Bacau stiu ca este un laborator bun (sau cel putin era), MedicalTest, care isi deschisese cabinet si in Iasi. Nu mai stiu in Iasi care mai sunt laboratoarele bune, n-am mai facut de ani de zile analize in Iasi... anul trecut mi-am facut analizele la voi la MedicalTest, sotul fiind bacauan.