Mamici de martie - aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 22
kisstherain999 spune:
quote:
Originally posted by raluca2107
Salutari
Am inceput perioada cu analize peste analize, si pentru ca in Bacau toate mi-au iesit ciudat, respectiv am Calciu si Magneziu pentru toate mamicile de pe forum (lucru f. dubios ca eu am avut intotdeauna lipsa acuta de calciu, avand si probleme cu tiroida)am hotarat sa merg la Iasi sa le refac. Luminag, vad ca esti din Iasi , imi poti recomanda un laborator unde sa imi fac analizele si sa fiu sigura ca sunt facute serios si mai ales ca pot sa le fac pe toate (toxoplasmoza, listeria, etc + analize de imunitate si pentru alergie pentru fetita mea).
O saptamana reusita!
Raluca
Dozarile de anticorpi (toxoplasma, listeria, rubeola, HBs) le-am facut la Institutul de Sanatate Publica (recoltari 7:30-9:30.)Dr meu a cerut toxoplasma special de aici, a zis ca e singurul loc in Iasi unde se face corect toxoplasma. Aici preturile sunt f mici, de ex la un cabinet particular toxoplasma costa 93ROL, iar aici 35RON.
HIV-ul si VDRL (sifilis) le-am facut gratuit (daca ai trimitere de la medicul de familie) la Institutul de Igiena.
Celelalte analize uzuale (VSH, FE, CA, MG, RH, glicemie, sumar urina...) gratuit pt gravide (la inceputul lunii) la Medical Test.
Despre alergie nu stiu ce sa iti spun.
Daca te hotarasti sa vii la Iasi trimite-mi un PM si te ajut cu nr de tel si adrese.
kiss

11+Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
raluca2107 spune:
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Din pacate eu in Medical Test nu am incredere deloc. Anul trecut, o prietena de-a mea a avut probleme f. mari cu baietelul de 3 ani in sensul ca facea febra non stop si i s-a cerut sa ii faca analize inclusiv urocultura. A facut de vreo 3 ori urocultura (la Medical test) si a iesit impecabila. Si-a refacut analizele in Bucuresti si avea saracutul o infectie urinara de toata frumusetea. A revenit in Bacau si a dus la Medical Test o mostra cu sampon in loc de urina si din nou ia iesit o analiza super....no comment. Si mai nou, de cand a murit proprietarul se zvoneste ca laboratorul a primit ordine sa injumatateasca reactivii.
Am citit pe alte forumuri de Profamilia sau de Medcenter in Iasi. Ce parere aveti? La Institutul de Sanatate Publica nu stiu daca pot merge si eu tinand cont ca nu sunt din Iasi.
la toata lumea
Raluca
yrrol_13 spune:
Dragele mele,
Am scris ceva mai devreme dar se pare ca nu e asa de interesant sau poate ca ati trecut peste intrebarea mea... asa ca o reiau "Fetelor,
Vin si eu cu o intrebare dar va rog sa nu radeti de mine. Cat este de periculos sa dorm pe burta? Ma stradui sa ma dezobisnuiesc dar fac ce fac si dimineata ma trezesc tot pe burta. Fizic eu nu am nici o problema, dar ma gandesc sa nu cumva sa ii faca rau lui bebe pozitia aceea."
va pupacesc Alina
13+
ancris spune:
Haideti fetelor ca am facut-o de oaie. Tot ridicandu-l pe Radu in brate ,si tot carand diverse sacosi de la diverse magazine...sambata seara am avut sangerare. Binenteles ca m-am speriat rau..si via la spital..unde mi s-a spus ca BB e OK ,dar ca se pare ca,colul se desface...MINUNAT!!!! Si am fost invitata la serclaj..Luni la 7.30 la spital..dar spre norocul meu..dct a zis ca inca nu e urgent..si sa mai fac niste investigatii..si vom vedea dupa aceea.
Ana Maria 15+ si Radu-Cristian 27.10.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anamaria_2369/my_photos
cria_bv spune:
yrrol si eu dorm tot pe burta pt ca altfel cam greu adorm. Mama mea imi spumea ca si ea a dormit tot pe burta si se pare ca nu am patit nimic. Poate ne mai lamureste si altcineva. Nici la capitolul mancare nu stau prea bine pt ca am niste greturi de nu mai pot desi nu am
, dar parca ar fi mai bine poate m-as elibera.
VA 
CRIA
8
Mihaelaaa spune:
YRROL 13,eu una cred ca nu este nici o problema daca dormi pe burta,cel putin nu inca....dar cred ca mai incolo nici sa vrei ,ca n-o sa mai poti dormi asa,ca nu te lasa bebe,chiar daca asa esti obijnuita...
Acuma chiar sigura nu sunt,sunt si eu la primul bebel ,dar poate ne raspunde alte burtici care nu sunt la prima sarcina.Si eu dorm acum bine pe burta ,inca nu ma deranjeaza,mai incolo,oi vedea eu(probabil ca voi dormi in picioare
)
Am pus poza cu burtik de 12+1
12+3
Mihaela
Lili_g spune:
Buna la toate mamicile,
Am fost vineti la ecograf si mi-au luat sange pentru TT. Am fost stresata rau ca de obicei mi se face rau cand imi ia sange. Norocul meu ca s-a miscat foarte repede tanti aia si n-a fost chiar rau. L-am vazut pe bebe, statea cu fundul catre ecran, "doarme" mi-a spus tanti de la ecograf. N-a reusit sa-l trezeasca
. I-am auzit inimioara, m-a intrebat daca mi s-a recomandat sa fac aminocenteza si i-am spus ca m-am hotarat sa nu o fac. A zis ca e OK, ca tot ce vede ea acolo este bine. Mi-a dat hartia cu masuratorile pe care le-a facut si eu ca bleaga n-am tinut minte nimic. Doar ca tranlucenta nucala este 1,5 mm. Imi spune si mie cineva intre ce limite trebuie sa fie?
Azi sunt tare nervoasa, visez cam funny noaptea si ma trezesc cu "fundul in sus".
Ma simt mai bine, nici eu nu pot manca bine decat dimineata si la pranz, seara mai nimic. Maine inchei 14 sapt si n-am luat deloc in greutate dar, cum vad ca se intampla si la voi, hainele mi-au devenit prea stramte pe burtica.
Va doresc o zi buna si linistita.
Lili
monica_b spune:
Yrrol eu de ex. nu mai dorm pe burta din sapt. 8. Mi-a spus o asistenta din spital, cind mi-a facut injectia, ca nu e bine sa stau intinsa pe burta, ca presez uterul. Dar eu oricum am uterul in pioneze. Poate ca la o sarcina normala nu e nici o problema.
Ancris chiar daca nu e urgent cerclajul, ar fi bine cred sa te menajezi. Macar pina se clarifica treburile. Bafta si tie si bebelinei.
Lili pot sa-ti spun limita maxima a pliului nucal: 30mm. Mi se pare cam putin la tine, la peste 13 sapt. Sigur nu e 1.5cm? Ai mei la 13 sapt. aveau 20mm si 29mm. Si cind am auzit de 29 am facut ochii mari si am sarit ingrijorata ca stiam ca e cam la limita. Doctora a zis ca nici vorba! nu-i nici o problema!
Monica
14+
roxanici spune:
Alina, si eu dorm pe burta... de-o fi bine de-o fi rau nu stiu... asa adorm, doar ca eu tin si un genunchi flexat si asta reduce semnificativ presiunea pe burtica.Insa is convinsa ca atunci cand o fi balonul mai mare nu voi mai putea dormi asa.
Pliul nucal are dimensiune diferita pe zi ce trece, dar asculta de monica; are dreptate.
Am gasit ceva explicatii p-aici:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/118.html
http://www.ob-ultrasound.net/xdown.html
Cine are rabdare sa le citeasca si sa le inteleaga....
Cria, la ce dr mergi pana la urma? is curioasa
Monica, ai mai plans aseara la In pantec? ![]()
roxana & the baby
monica_b spune:
Roxanici
Io, acu de cind cu furtuna de hormoni, ma mai apuca plinsul si de fericire... Da' nu, ieri n-am mai plins. Eram prea ocupata sa-mi tin cu forta barbatu la TV (el tropaia sa fuga dincolo, la meci) si sa-i dau explicatii: "uite! asa erau cind am iesit din spital!", "uite! asa erau la echo de la clinica!". Pai nu? Trebuie sa-i responsabilizam de pe acum! Sa simta ca vor fi tatici si sa se implice! ![]()
Monica
14+