atractii turistice in Ljubljana-Slovenia

atractii turistice in Ljubljana-Slovenia | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Hello,
pe 18-19 Sept am de facut o delegatie langa Ljubljana (localitatea Kranj), dar voi avea cateva ore de petrecut si in capitala Ljubljana. Poate sa-mi spuna cineva cum sa fructific la maxim aceste ore (5-6)? Ce ob. turistice merita vazute, cu ce transport in comun ma pot deplasa, poate si ceva preturi... orice info e binevenita caci personal n-am mai fost niciodata in Slovenia.
Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Liviana, eu am fost acum ceva (mai multa) vreme la Ljubljana, intr-un inceput de iulie. de frumos ce era am petrecut tot timpul batind orasul la picior si prin cafenelele din orasul vechi. sunt unele foarte simpatice pe malul ljublianic-ei (parca asa ii zice). Cea mai buna cafea insa am baut-o la metelkova, cartierul general al tinerilor artisti sloveni.(nu stiu daca o mai fi existind) Pentru cit e de mic orasul e plin ochi de biserici; arhitectura e de filiatie habsburga cu oaresce influente italienesti. una peste alta, e un orasel cu ceva farmec :)

ai un castel de vizitat (e cocotat pe un deal (dealului am uitat cum ii zice)) insa castelul e cunoscut sub numele de Castelul (e unu singur).
preturile erau cam "romanesti", dar asta era acu' hähä inainte sa intre in Eu.

magga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

subscriu la ce a spus Magga;

pe linga batut orasul la pas, pe chei, vazut castel etc, eu am mai avut timp sa vizitez si un muzeu de istorie si stiintele naturii si unul de arta moderna si contemporana, interesante amindoua si intrarea era free la unul iar la celalalt nu costa cine stie ce

te poti deplasa cu autobuzele locale daca ai nevoie, dar daca ai ajuns in centru, poti merge pe jos; mi se pare ca la autobuz trebuie sa cumperi niste fise de la chioscurile de bilete, nu cred ca poti cumpara bilet de la sofer

mincarea e excelenta si nu ff scumpa (am fost in 2003)

am prins si un spectacol de opera, la Opera de Stat din Lubliana, cu arii din opere, foarte interesant si de calitate

off-topic(?): Veronica, personajul romanului lui Coehlo "Veronica se hotaraste sa moara", era bibliotecara in Lubliana si locuia undeva intr-o casa cu vedere la piatza centrala; daca tin bine minte se hotarise sa moara din cauza vietii terne pe care o ducea, intr-un loc unde nu se intimpla nimic. Daca nu stai decit o zi e OK, daca stai mai multe zile, incepi s-o-ntelegi pe Veronica

ed: pe undeva nu prea departe de Lubliana se afla cele mai lungi pesteri din lume, daca ai timp si posibilitate merita sa le vezi:
http://www.slovenia.info/?naravne_znamenitosti_jame=450
http://www.spot-slovenia.com/major-attractions-slovenia-postojna.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetele, va multumesc.
Intre timp am mai cautat si pe net ceva. Am aflat de Ljubljana Castle, de pesteri, biserici, etc.
Nematics, f interesanta remarca cu Veronika. Eu oricum o sa am putin timp de plimbari, asa ca sigur n-o sa-mi treaca prin cap ganduri negre.

Poze August

Mergi la inceput

Fetele, m-am intors din delegatie asa ca va impartasesc pe scurt impresiile. Am fost cazata la un hotel din Kranj, o localitate la 30 de km de capitala Liubliana. In prima seara am facut turul orasului vechi si mi-a placut mult arhitectura cladirilor, strazile inguste. Oraselul e un fel de Brasov mai mic, la poalele Alipilor si la numai 1 ora de condus pana la coasta Adratica. Locuitorii din zona sunt f norocosi sa traiasca intr-un mediu f curat, nestrasant si linistit. I-am invidiat pt asta. In plus, m-a frapat faptul ca cei in varsta/batrani erau supli si chiar eleganti.
Liubliana am vizitat-o in a doua zi, desi mi-a fost greu cu rucsacul in spate si laptopul greu in alta mana. Am reusit sa vad partial centrul vechi, podul triple, cel cu Dragonul, cel mai vechi magazin din oras numit Centromercur si cateva cladiri renumite carora insa nu le-am retinut numele. Am urcat si la castel, am admirat panorama orasului, am urmarit un tur virtual in istoria castelului si al orasului. Mi s-a parut extraordinar de intersanta combinatia de old-new al castelului. O sa pun si poze sa vedeti.
Am facut si un shopping cu banii din diurna . Magga, preturile erau clar mai mari ca in Ro. A fost confuzant faptul ca desi preturile erau afisate in euro si tolars, nu toate magazinele primeau euro, asa ca trebuia sa merge mereu la exchange house cand gaseam ceva dragut de cumparat. A fost bine totusi ca rata de schimb era aceeasi peste tot, insa dificil sa platesti cand cu euro cand cu SIT, mai ales ca nu vroiam sa plec de la ei cu SIT in buznar.

Poze August

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

tirgul de antichitati mai era? In centru, pe chei?

ce am uitat sa spun atunci - eu am stat o saptamina, am locuit la un hotel nou, la 20 minute de mers pe jos de centru (printr-un parc urias si frumos), dar situat intr-unul din cartierele gen Drumul Taberei de la noi, acolo se observa si mai bine atmosfera tihnita de care vorbesti, simteai ca timpul s-a oprit in loc undeva in anii '70...

asteptam pozele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Liviana, ce frumos...mi-ar place si mie sa ajung in Slovenia.

www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos

Mergi la inceput

Oh, abia acum am vazut cate greseli de typing am facut in mesajul anterior. Scuze, dar de regula cand scriu ma grabesc.
Nematics, daca te referi la Open Market, da, era pe malul Liublianicai, insa parca n-am vazut antichitati. Ce-i drept piata era cam pe sfarsite si multe tarabe goale... N-am vazut parcul de care zici tu din pacate. Oricum in ansmblu mi-a placut mult.
Ubi, succes! Uneori viata te poarta in locuri pe care nu ti-ai inchipuit ca le vei vedea vreodata. De ex. si mie mi-ar place sa vad Egiptul.

Poze August

Mergi la inceput

Am pus si ceva poze pt cine vrea sa vada:

Slovenia

Matei in Septembrie

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput