MUFFINS SHOW

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by dianocica

tevi gasiti la ikea, 25 ron, www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80067464" target="_blank">astea, sunt f ok, sunt teflon dar groase, nu din alea subtiri.

acum stau si ma gandesc daca sa dau 5 stelute sau una, avand in vedere ca e ora care e si eu balesc cu nesimtire la muffinsurile voastre

diana si david 03.12.06


Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda



Asa tavi am si eu, doar ca sunt cu 6 orificii. Le folosesc tot pe acelea si la savarine.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mina
Trimis la - 31/05/2008 : 19:53:59
--------------------------------------------------------------------------------

Buna!

Are cineva o reteta de briose? Verificata...sa iasa fragede, dulci si bune ca alea din comert?

Fiul meu e mare fan (ca le da la gradi la gustare) si crede ca eu pot gati orice...pana acum nu l-am dezamagit.

Numai ca reteta care mi-a inspirat mie incredere din ce am cules pe net a iesit si fada si ne-dulce.

Astept inspiratiuni si va multumesc anticipat!


Nati
Trimis la: - 01/06/2008 : 13:18:35
--------------------------------------------------------------------------------

mina, chiar nu stiu cum sunt briosele din comert, nu am mancat niciodata, dar iti pot da o reteta pe care eu o fac mereu, chiar azi am facut vreo 16 briose, proaspete si dulci.

Ingrediente:
- 2 cani zahar
-3 cani de faina
- 4 cani banana sfaramata(adica facuta piure)
- 1 cana nuca taiata marunt sau ciocolata
-1 lingura bicaorbonat de sodiu
-1 lingura esenta vanilie
- 2 linguri scortisoara
- 30ml ulei
- 3 oua

- Se cerne faina.
- Se amesteca cu zaharul, banana, nucile, uleiul, bicarbonatul, scortisoara, ouale, esenta vanilie.
- Se amesteca bine ingredientele.
- Se coace vreo 24 minute la 180 grade, se testeaza cu scobitoarea.
- Se decoreaza optional cu ciocolata topita.

Eu le fac cu ciocolata topita si le bag cu capul in alune maruntite.
Am gasit reteta asta pe net, si mereu mi-au iesit super bune.
succes, sper sa-ti iasa si sa-i placa baietelului tau.

hannen
Trimis la: - 01/06/2008 : 13:36:58
--------------------------------------------------------------------------------

miiiiiiiam,si n-ai zis-o ai?
Ai tinut-o secret !
Ia iesi cu prastia pe terasa si "pushca" vreo doua incoa!


anasia
Trimis la: - 01/06/2008 : 16:11:02
--------------------------------------------------------------------------------

eu le fac pe astea , le devoram, reteta e luata de pe culinar (s tana)
1 ou, 300 g iaurt, 125 g zahar, 80 ml ulei,1 praf de copt, 1 ciocolata twix dubla sau fulgi de ciocolata (sunt bune cu ambele), 250 g faina; se mixeaza totul in afara de cioco care (twix se taie bucatele) care se amesteca cu lingura;se umplu 3/4, se coc 20 min la 190grade; se pot pune deasupra fulgi de cioco, glazura de lamaie sau ce vreti;


mina
Trimis la: - 01/06/2008 : 18:20:48
--------------------------------------------------------------------------------

Multumesc mult. CHiar acum vin din parc unde baietii mei si-au luat "pachetel" briosele de ieri....Desi tari si fade ala micu a papat una explicandu-i lui tati ca "daca-s facute de mami tre sa fie bune, chiar daca noua nu ne plac
e clar, asta e treaba de orgoliu, TREBUIE sa fac briose bune, nu sunteti de acord?

Asadar ma pun pe treaba temeinic!

Nati, uite mai jos niste intrebari, ca sa ma edific asupra retetei:


vl-ad
Trimis la: - 01/06/2008 : 20:41:55
--------------------------------------------------------------------------------

retete gasesti si aici :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83521&SearchTerms=muffin
eu le fac des pe cele cu cocos si ananas si mi-au iesit mereu super gustoase
si mai poti gasi aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/16193/Muffin-mania-/
18 pagini de retete care mai decare mai gustoase




Nati

Trimis la: - 02/06/2008 : 01:58:49
--------------------------------------------------------------------------------

mina, la mine cana pe care o folosesc mereu pt masuratoare are 250ml.
- 4 cani de banana e cam mult, ai dreptate, eu pun doar 4-5 banane mai mari, dar daca va plac bananele poti sa pui mai multe.
Eu le-am batut cu ciocanul de snitele, a iesit super piure.
-bicarbonatul nu-l sting cu nimic, il pun asa in ingrediente.
-poti sa amesteci cu mixerul ingredientele, eu amestec cu o lingura de lemn, ca mi-e lene sa spal apoi mixerul, oricum compozitia are sa fie ceva mai grosuta, sper sa ajute mai mult mixerul decat lingura mea de lemn, ca fac scurta la mana.
Spor si sa iasa bune!

vlad, sarumana de retete, am de unde sa tot incerc, daca ne plictisim de reteta pe care o fac mereu.

hannen, iti aruncam cateva briose, da am prastia la reparat.
Data viitoare arunc, lasa geamul deschis si farfuria pe masa.

Mindy
Trimis la: - 02/06/2008 : 05:45:45
--------------------------------------------------------------------------------

Eu nu stiu cum sint si cum arata briosele. Imi explica si mie cineva?
Stiu ca in Ro auzisem de ele, da nu le-am vazut niciodata.
Arata cumva cam asa?
http://www.yummycupcakes.com/about.html


Mindy

Trimis la: - 02/06/2008 : 06:02:56
--------------------------------------------------------------------------------

Revin, m-am lamurit dupa ce am vazut reteta de pe Culinar.
Aici le zice muffins, si cupcakes la cele mai festive/decorate si cu creme.

Bag si eu o reteta : (o cana = 200 ml)

1 + 1/2 cana zahar

1 cana ulei

2 oua

3 lingurite extract vanilie (sau zahar vanilat)

2 cani dovlecel razalit (se foloseste dovlecel preferabil verde sau galben din acela tinar fara simburi, cam 3 medii)

1 lingurita sare

1 lingurita bicarbonat alimentar (stins cu putina lamaie)

1/2 lingrutita praf copt

3 cani faina

3 lingurite scortisoara

Amesteci bine cu telul toate ingredientele in ordinea de mai sus.

Coci in tavi de briose la foc mediu appx 50 min - o ora, sau pina ce sint gata.

Sint o nebunie. Cind am gustat prima data nu mi-a venit sa cred ca e cu dovlecel, nu stiam ce e asa de pufos-zemos, un gust nemaipomenit.

Dovlecelul se mai poate inlocui cu 3 banane coapte si pisate, dar in cazul asta se scoate scortisoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Azi am facut o reteta de briose de pe www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18094/Briosa-cu-Nutella/" target="_blank">culinar. Pe post de umplutura am folosit cite un patratel de ciocolata. Au iesit f. bune si pufoase. Poza n-am facut, ca era prea intuneric, incerc miine, daca nu uit.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Am revenit cu poza (se da next pentru sectiune). Foarte bune si a doua zi, incalzite putin la microunde.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Doamne Balbina, am dat un ochi la toate pozele tale si acum mor de pofta.. ce bunatati, ce frumuseti de prajituri ce bine arata si muffinsurile cu nutela..

Poti te rog sa imi dai reteta de cheese cake cremos http://home-and-garden.webshots.com/photo/2871612510080823175RvQTlM
arata minunat si cred ca gustul e super, mi s-au oprit ochii la el.
sotul meu e fan cheese cake si vreau sa ii fac o surpriza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

am scos de la naftalina muffins-urile.
eeee,incepem iar gradi si trebuie sa ne punem la zi cu retete de gustari dulci si bune

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ia uite ce-am ratat eu pe aici.reteta de muffins-uri twix pe care mi-ati facut-o vedeta.maine fac si eu o reteta noua caci mi-a adus mosul o carte faina cu breo 100 retete si o sa mai completez cu una-alta.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

osnaaaaaaa,de-ai sti cat am cautat blogul tau ptru retetele de muffins-uri sarate.
stiam eu ca esti pe la "dulciuri..." dar nu-mi aminteam nikul.
dar te-am gasit si te-am "executat" la reteta muffins cu dovlecel.n-am avut dovlecel verde, am pus dovleac galben si in loc de parmesan am pus mozzarella de bufala...ca era ptru prichindel.dar au iesit fff pufoase si gustoase.

maine execut o reteta dulce...care din atatea... nu stiu inca.
pune-ti linkul cu retetele de muffins..ca am vazut ca ai o multime,si care se vad al naibii de apetisante .daca nu o faci tu o fac eu.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

va scriu o reteta de muffins cu mere si alune-poze aici,pe care am refacut-o azi pentru micul dejun:

4oua
200g zahar
150g unt
300g faina+praf de copt
4linguri lapte
2mere razuite
50g alune

galbenusele,zaharul,untul la temperatura camerei se freaca bine,se pune laptele si alunele tocate mai mari,apoi incorporam albusele batute spuma tare si la final faina+praful de copt si merele razuite.
Se coc in forma de muffins,pentru 25min l 185 grade.mi-au iesit 18bucati.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Iubitelor, vreau sa-mi iau si eu tava de briose. Ce puteti sa-mi spuneti? E mai buna cea de teflon sau cea din silicon?

Mergi la inceput