MUFFINS SHOW
Muffins cu ananas si cocos
O reteta de pe spatele pungii cu faina E prima oara cand fac retete de pe spinarea pungilor da mi se puse rau pata pe muffinsurile astea.
Compozitie:
200 g faina
150g de zahar brun -merge si alb-
50 g de fulgi de cocos -nuca, nu pene de cocoshel-
2 lingurite de praf de copt
250 g ananas din cutie
1 ou
100 ml ulei
250 g iaurt
1 lingura de rom
Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste ulei, ou, zahar, cocos, ananas - pe asta il taiem maruntel si-l scurgem bine-, iaurt, rom. Ungem tava de muffins cu ulei si o tapetam cu faina. Punem maglavaisul 20-25 de minute la cuptor la 170 de grade. Dupa ce inchidem cuptorul mai lasam tava inca cinci minute inauntru. Apoi se iau si se parcheaza pe o tava. Au iesit bune- bune! am mai vazut si-o reteta de chec marmorat pe spatele pungii de faina...daca va-ntereseaza dati un semn
Asadar muffins fatza si profil.
__________________________
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
Raspunsuri
dori spune:
Copiii mei sunt la bunici, dar vineri, cand ii aduc acasa neaparat "aplic" reteta asta, pentru ca sunt mari amatori de prajituri cu ananas sau cocos - daca le combin sigur o sa fie incantati.
Cate muffins au iesit? (ca sa stiu daca e cazul sa dublez cantitatile)
papadie spune:
crinuta nu mei iost amatoare. le fac de placere, le maninc cu lacomie
dori ies 12. aka exact o tava obisnuita de muffinsuri. eu am avut senzatia ca e cam mult aluat si ma batea gandul sa reduc cantitatile la jumate. noroc ca sunt lenesa si noroc ca n-am stiut sa impart oul in doua
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
adi69 spune:
Am si eu retete de muffins...dar n-am forme si sotul nu vrea sa cumpere asa ca ..doar salivez vazand pozele voastre..
Papa,daca vrei retete de muffins, eu am cu portocale,mere si afine retete de la palmyrah,probate de ea.
Adriana
papa-bun
ECMI spune:
Ce desteapta e faina pe la voi.
Invata-ne si checul.
http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
papadie spune:
adisor da refuz io vreodata ceva de la tine? da retetele!
ECMI. OK o sa vie si reta de chec marmorat da ai un pik de rabdare sa caut topikul de checuri sau poate se milostiveste cineva sa-mi dea un link.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
mariussimiuc spune:
Cum arata tavile de muffins?As vrea sa fac si eu,dar nu am tava.
Miha
adi69 spune:
Uite retetele de la Palmyrah:
Edit ca am gasit provenienta retetelor...
Muffins cu cirese - tinatache-:
250 g faina
1 lg.mare praf copt
1/2 lingurita sare
30 gr zahar
200 ml lapte
1 ou
1 lg. mare aroma migdale
50 ml ulei
100 gr cirese din compot (scurse bine)
30 gr nuci/alune taiate maruntel (sau praf, prin masina)
glazura (optional)
100 gr zahar pudra
1-2 lg. mari zeama de compot
1. faina, praful de copt, sarea si zaharul se amesteca bine intr-un castron. In alt castron se amesteca bine cu mixerul laptele, oul, aroma migdale si uleiul. Amestecul lichid se toarna incet peste celalalt praf si se amesteca mai departe f bine cu mixerul.
2. se pun ciresele scurse bine si alunele/nucile se toarna in castron.
3. se da drumul la cuptor la cca. 200 gr, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate.
4. tava se lasa cam 25 min la cuptor, dupa scoatere se lasa 5 min si apoi se scot si muffinurile.
Glazura:
se amesteca zaharul pudra cu zeama din compot si cu 1 lingura apa fierbinte. Iese o glazura cu care se ung muffinurile si apoi se lasa la racit
Muffins cu portocale-tinatache-:
250g faina
1 lg. mare praf de coprt
2 lingurite scortisoara
1 ou
250 gr smantana
50 gr unt topit
1 lg mare suc de portocala
coaja rasa de la 2 portocale
60 g zahar brun (eu am pus alb ca nu aveam si nici acum nu am)
1 lg. mare Zimtzucker = nici din asta nu am pus, e vb de un fel de zahar cu scortisoara in el (Zimt=scortisoara, Zucker = zahar)
1. se amesteca faina, praf copt, arome. In alt castron se amesteca oul cu smantana, unt, suc de portocala. Apoi se adauga in acest castron coaja de port. si zaharul, apoi tot amestecul se toarna treptat in primul castron cu faina, praf copt, arome.
2. se da drumul la cuptor la cca. 200 grade, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate. Pudrati cu Zimtzucker.
3.tava se tine la cuptor la 180 grade, cam 30 min. apoi se scoate, se lasa putin la racit si se scot si muffinurile.
Muffins cu mere - iris -:
mere 2 buc
faina alba 140
faina neagra 120 g
praf de copt 2 lingurite
zahar brun 150 g
zahar vanilat 1 1/2 pachete
natron 1/2 lingurita
nuci/alune macinate 80 g
ou 1 buc.
ulei 100 ml
lapte acru 300 g
scortisoara 2 lingurite
nuci/alune intregi 12 bucati cit o unghie- de pus motz la muffins
- incalziti cuptorul 180 grd celsius, ungeti formele
- merele se taie in doua, se scoate casuta cu simburii, se taie felii cam de 5 mm apoi cubulete;
- se amesteca intr-un castron mai mare faina, zaharul vanilat, praful de copt, scortisoara , nucile macinate si merele taiate cubulete;
- in alt castron amestecati oul batut bine cu zahar, ulei, lapte acru
- turnati amestecul lichid peste amestecul "praf", doar pina se incorporeaza tot "praful";
- turnati in forme, puneti motz si pudrati cu putina nuca/alune macinate
- se coc la 160 grd celsius, 20 -25 minute pina devin aurii;
-lasati-le inca 5 minute in cuptor dupa ce il opriti; apoi scoateti din forme; sint bune tare calde...
pofta buna...uuuuf, cu cura aia de slabire ce facem..?!
am incercat sa pun si alte fructe -piersici, caise, pere, prune... si s-a dus naibii cura mea...
Muffin cu afine -roxanaz -
(am folosit si dinc ele congelate, scurse....fara probleme). sau in locul lor poti folosi orice fructe confiate, ies o minune:
- 2linguri zahar + jumatate cana zahar separat
- 2 cani faina
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocale rasa
- un ou mare batut
- 3/4 cana lapte
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana unt topit
- o cana afine (sau orice fructe vrei)
se ung formele cu grasime si se incinge cuptorul. (sau daca folosesti forme de girtie se unge tava). se amesteca fructele cu cele 2 linguri de zahar si se lasa deoparte.
intr-un vas se amesteca faina cu jumatatea de cana de zahar, sarea, coaja de portocala. amestecind cu telul / robotul se adauga oul batut, laptele si untul topit, apoi fructele. nu se amesteca prea mult ca sa nu se zdrobeasca fructele, doar cit sa fie omogena compozitia. se pune cu lingura in formele pregatite si se dau la cuptor 15-20 de minute la foc potrivit spre mare. ies cam 12-14 bucati.
forme de hirtie se gasesc si la supermarket-uri (mega, la fourmi, si in metro am vazut).
Pupici si spor la dulciurele,
Se pot inlocui afinele cu fulgi de ciocolata
Sa aveti spor la treaba si pofta la mancare!
Asta este!
Adriana
papa-bun
Balbina spune:
Papa, Adi, merci de retete, io sint indragostita de muffine. Papa, dar as vrea si poza cu sectiunea, daca ti-a mai ramas ceva din "produs"
Miha, uite asa arata o forma de muffins.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
papadie spune:
Natalitza uite aici sectiune de mufinoasa cu ananas. E un pic umeda, racoroasa. Mi-a placut.
Miha facui un subiect cu scularie de bucatarie si-ti dedicai tava de mufinsi:-)