acomodare gradinita in limba straina

acomodare gradinita in limba straina | Autor: Catusha

Link direct la acest mesaj

Spuneti-mi va rog cum s-au acomodat puii vostri la o gradinita in limba straina, daca ei de acasa stiau doar romana. Ma refer la gradinite din Bucuresti, nu la cazul parintilor si copiilor romani care traiesc in strainatate.

Ma bate gindul sa o dau pe cea mica a mea la o astfel de gradinita si am o retinere, mi-e teama sa nu o bulversez (are 2 ani si 3 luni). Pe de alta parte, ori de cite ori o aude pe sora ei mai mare vorbind engleza, incepe si ea sa vorbeasca "pe engleza" spre amuzamentul tuturor.

Catusha, de 2 X mamica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Chiar nu are nimeni copilul la o astfel de gradinita?

Gradinita la care intentionez sa o inscriu este Acorns.
http://www.acorns.ro/

Catusha, de 2 X mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Fata mea e gradinara de Acorns de la 1 an si 2 luni. Acuma are 3 ani.
N-a avut nici o problema, pentru ca nu se exagereaza cu engleza. Adica, la bebelusi, de ex, li se vorbeste in ambele limbi, nu exclusiv in engleza. La activitati, cei mici invata cuvinte separate - adica invata culorile (introduse prin constructii simple de genul "This is...") sau partile corpului, sau fructele, animalele, moon, sun, star ('star' e primul cuvant invatat de fata mea) si tot asa
Mai invata comenzi simple, la inceput - sit down, are you hungry? you are (not) allowed...
Gestica ajuta mult, au carti 'vorbitoare' si nu e greu.
Cred ca fata ta nu va avea nici o problema de adaptare la limba.
Ar ajuta-o mult daca voi va pricepeti la engl, astfel incat sa ii mai puteti citi seara (Acorns au o colaborare cu o editura din Anglia, si am luat carti specifice varstei).
Fata mea a avut o etapa cand acasa respingea complet engleza. De la o vreme imi cere sa ii citesc in engleza de dragul povestioarelor.
Tot in trecut, daca ii vorbeam in engl, se facea ca nu ma aude. Sau ma certa, si imi spunea ca nu e corect sa ii vorbesc eu in INGLISH
Sa nu te mire ca vei observa ca fata va intelege o gramada de lucruri chiar daca nu se exprima mult.
De ex eu o las la filme clasice Disney, in eng, fireste. I-am schimbat intr-o zi, i-am pus DVD-ul cu Pisicile aristocrate in franceza.
A venit dupa mine, sa imi spuna ca nu intelege nimic, si ce limba e aia! Avea putin peste 2 ani jumate. Deci, ea chiar asculta ce spun aia....
Bafta multa!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Anca, iti multumesc pentru raspuns. Imi este de mare ajutor.

Catusha, de 2 X mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

Dar la o gradinita din strainatate, in conditiile in care nu cunoaste deloc limba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AniaMaria spune:

Multumesc, Helbi. Ma gandeam sa nu se simta frustrat cata vreme el nu intelege nimic, iar in romana are deja un vocablar bogat, este sociabil, ii place sa se joace cu ceilalti copii. Mi-e teama sa nu se izoleze, eu stiu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by AniaMaria

Dar la o gradinita din strainatate, in conditiile in care nu cunoaste deloc limba?

Eu am mai scris: noua ni s-a recomandat asa: acasa numai romaneste, la gradi numai germana. Fata a mers la gradi de la 2 ani si 10 luni. Nu stia nici romaneste prea bine atunci, germana nici atit. Acum e clasa 1 si a inceput sa citeasca in ambele limbi. Nu le incurca, trece la vorbire, cu f. mare usurinta dintr-o limba in alta, desi prefera germana, pe care o aude mult mai multe ore pe zi, decat romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by AniaMaria

copiii mici se dapateaza si invata f usor, nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. Noi nu am avut probl. desi acasa vb doar romana. Dupa 1 an de gradi/cresa, vorbesc amandoi cursiv germana.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

buna,
si fetita mea merge la o gradi cu predare germana intensiv.
E uimitor cat de repede prind cei mici o limba straina. Nu are inca 3 ani , dar stie multe lucruri in germana dupa aprox. 2 luni de gradi(numara, stie culorile, propozitii simple, cantece si poezii)
Nu stiu cat ii va folosi in viitor,sau daca va face si in continuare germana, dar aceasta gradi a fost foarte aproape de casa si acesta a fost un criteriu dupa care am ales-o, nu moda.
Mai rau este ca noi parintii nu stim germana decat la nivel de incepator si nu prea putem sa o ajutam sa repete ce a invatat.De multe ori nici nu intelegem ce vrea de la noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Caramel, verisoara mea a fost la gradi germana si la scoala generala tot asa. Era singura din clasa nevorbitoare "nativa" de germana - restul fiind svabi.
Nimeni din familie nu vorbeste germana. Cu toate astea ea a luat de citeva ori locul intii pe tara la Olimpiada de lb. germana.
Iti dai seama ca parintii nici n-o prea puteau ajuta la lectii. Nu a facut nici meditatii in plus, dar a avut o invatatoare deosebita.
Deci se poate, dar depinde si de copil.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am vrut sa mai adaug ca vorbeste foarte bine si engleza, pe care eu cred c-a invatat-o cu usurinta tocmai pentru ca deja stia germana.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput