Haideti sa discutam despre .... cealalta

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luli spune:

enina34 - imi pare rau pentru tine.
Se vede ca ai simt oratoric si chef de insa sincer nu pot nici eu sa fiu de acord cu tine.
Eu consider ca in momentul in care un om nu mai e fericit cu persoana cu care anterior a ales sa-si uneasca destinele, din respect pentru acea persoana, e bine sa-i spuna sincer acest lucru si gata.
Consider ca sinceritatea si respectul fata de cel de langa tine si in general fata de interlocutor - e un lucru esential.
In momentul in care relatia e rupta (ne)oficial cu stiinta partenerului oficial - atunci dl/dna e liber/a sa faca ce vrea inclusiv sa aiba o/un iubit/a - nu amanta. Eu una - sincer - nu as accepta in veci sa fiu amanta - pentru simpu fapt ca nu imi plac lucrurile ascunse (ceea ce tie nu-ti place - altuia nu-i face).
Imi expun parerea prin prisma unei persoane casatorite care a trecut si prin momente mai putin placute.
Nu iti doresc sa ai - nici macar - sentimentul ca esti inselata, nu mai vorbesc de fenomenul in sine. Lipsa de incredere in cel care odinioara ti-a spus ca nu iti va ascunde nimic niciodata e mai dureroasa chiar si decat adevarul.
As putea spune ca fara sinceritate pana la urma, noi, am fi fost doi oameni distrusi.
Si merg pe premiza ca "dragoste cu sila nu se poate" si "daca dragoste nu e- nimic nu e".
Insa nici nu sunt de acord ca celalat sa fie transformat in fraier cu buna stiinta - frate te chinui de te ia naiba - asa cum ma chinui si tu si iti bati joc de mine si sentimentele mele.

Daca tu crezi ca fericirea pe care ti-o caldesti pe nefericirea altora va fi trainica - te inseli.

Behind every love is a great story

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Luli sint de acord cu tine. As adauga ca o persoana care inseala sau accepta sa fie inselata nu are nici respect de sine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

DARAEL

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ne-ar mai trebui si un serviciu Meteo pe DC, nu de alta da' ca sa ne anunte cand se mai pun de taifun-uri dástea..care incing spiritele!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Completez: am citit si eu partial subiectul de care vb. sincer nu am vrut (deocamdata) sa-l citesc pana la capat.

Iti inteleg partial frustrarile.

De ce partial? pentru ca si noi avem multi ani la activ, si noi ne dorim un bb, si noi am trecut prin momente foarte grele, problema fiind la szot si totusi am acceptat amandoi sa facem ORICE pentru a avea minunea noastra insa nu a fost sa fie. NOI inca ma speram.
Dar daca nu va fi sa fie - vom incerca sa fim totusi buni cu toti copiii si poate sa infiem unul deoarece noi iubim copiii - neconditionat.

Cu toate ca pb e la sot, dupa un al doilea FIV nereusit in primavara asta, dupa multa tristete si muulta durere, de ambele parti, se gaseste o colega binevoitoare si frustrata de situatia ei sa-i faca ochi dulci sotului meu.

PB. mare a fost ca mi-a ascuns situatia la inceput(cu toate ca a fost ceva total nevinoat - adolescentin as putea spune).
Tu iti dai seama prin ce am trecut? Am fost in agonie si extaz si pentru ce? pentru o persoana frustrata doar de situatia ei sociala (doreste sa urce pe scara sociala) si materiala dornica de a fi propulsata. Eu ce tb. sa fac? Crima cu "eugenii", nu?

Cum crezi ca ar fi tb. sa reactionez? (astept raspuns)

Cum crezi ca am reactionat?
Iti rasp: am ignorat-o total (si stiu ca s-a simtit umilita) iar lui i-am spus ca stiu tot (instinctul bata-l vina ma indemnat sa descopar) si sa-mi spuna ce are de gand.
A ales casnicia, cu cu orice risc si orice umilinte (si crede-ma e un om vertical de altfel), pentru ca m-a implorat sa nu le spun parintilor si prietenilor nimic.
Acum - incearca prin orice mijloace sa-si ceara scuze si sa-mi demonstreze ca a gresit. Problema este ca mie imi e foooarte greu sa-mi recapat increderea in el - pierduta asa usor...

Luli

Mergi la inceput

Mai vreau sa adaug ceva.
E doar o poezie care spune TOT:

"avem timp pentru toate. Sa dormim
sa alergam in dreapta si in stanga
sa regretam ce-am gresit si sa gresim din nou
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine
avem timp sa citim si sa scriem
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam
avem timp sa ne facem iluzii
si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu
avem timp pentru ambitii si boli
sa invinovatim destinul si amanuntele
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare
avem timp sa ne-alungam intrebarile
sa amanam raspunsurile
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam
avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa aceea
avem timp sa primim daruri si sa nu le intelegem
avem timp pentru toate
nu e timp pentru putina tandrete
cand sa facem si asta, murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua !!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere
Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata
Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce pot altii mai bine sa faca
Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor
Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia
Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta
Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu
Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten
Oricum te va rani din cand in cand
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta
personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici NU te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate LINISTI durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit"

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Luli, nu ma surprinde ca sotul te-a ales pe tine.
Sper ca mesajul tau deschis sa nu fie intimpinat cu rautati. Uite cum doi oameni care au aceeasi problema reactioneaza in mod diferit...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

...este minunata postarea ta luli si extrem de adevarata...insa..DOAR pt cei care au mintea sa inteleaga si sa filtreze cele spuse de tine, fara a le trece pe pilot automat in sensul furstrailor si propriilor vendete legate de altii...pt ca asta ar insemna ca tunci, CHIAR nu au priceput nimic, ci odar folosesc orice argument si orce sursa ca un scut reflecorizant in ochii celor pe care-i detesta...poate ca ar fi bine ca fiecare sa fie la fel de original ca luli...fara sa plagieze impresii si fara sa adere la cauze individuale doar pe post de "naica contra"...este pacat...este o maimutzareala ieftina...dar asta este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Deja uite cum se anunta taifunul, ca tot pomenea cineva mai devreme de el.
In primul rand Enina cred ca toata lumea si-a exprimat punctul sau de vedere si nimeni nu a facut-o cu atata inversunare ca tine.
Nimeni nu contesta ca nu ne putem intalni cu orice fel de situatii in viata dar noi credem cu tarie in principiile noastre si strict legat de discutie parerea mea este ca pagubele care le produce "cealalta" sunt enorme, chiar si sub forma dezechilibrului emotional pe care il creeaza in viata unui om la un moment dat.
Faptul ca unii cred ca tarie in principiile lor, in casnicia lor nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni.
Cat conteaza oare intr-o balanta sentimentele tale in comparatie cu suferinta pe care o produci victimelor colaterale?
Asta este o intrebare la care as dori sa vad un raspuns din parte "celorlalte"... daca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enina34 spune:

...Deliaam sa iti raspund chiar eu la intrebarea pusa de tine...inainte de a ma retrage din aceasta batalie...macar pt moment si pt aceasta seara...si o fac nu pt ca nu ar mai exista si alte raspunsuri sau alte potentiale "celelalte" care sa raspunda, ci pt ca tot am postat aici si mi-am asumat pozitia ingrata a CELEILALTE , pozitie pe care, poate, alte "celelate" nu reusesc sa si-o asume..si nu din lasitate, ci pentru ca urmarind ceea ce se intampla de 4 zile pe aceste forumuri , atat la subiectul meu, cat si la cel de aici, au ajuns la concluzia ca este mult mai bine sa mentii anonimatul si sa-ti protejezi nervii decat sa duci o lupta sterila si inutila cu un curent de opinie atat de rigid incat se aud tensiunile vibrand ori de cate ori cineva mai indrazneste sa posteze aici...desi...pot sa te asigur ca pe mesageria privata am primit nenumarate mesaje de la fel de fel de femei si nu neaparta din tabara "celorlalte" care au inteles situatia si care au comentat cat se poate de firesc si de elegant subiectul, dar care prefera sa ramana in umbra din motivele expuse mai sus...asadar...intrebi daca sentimentele unei amante trebuie sa prvaleze asupra dezastrului pe care aparitia ei intr-o familie, intr-o casnicie, il poate genera...Raspunsul meu este unul singur: EVIDENT CA NU!...dar..tb sa tinem cont ca in fiecare poveste de genul amant-amanta exista o sumedenie de factori care conduc la posibilitatea aparitiei fenomenului in sine...cum ar fi: probleme de ordin sexual in cuplu stabil (sot-sotie) despre care se vb INFIM sau deloc si care este trecut in off tocmai pt ca este atat de dureros real incat ne face rau sa discutam despre asta, probleme de comunicare ( si aici pot mentiona ca am citit o sumedenie de postari chiar si a unor doamne care au venit la aceasta sectiune si mai ales la aceste subiecte si au postat cu inversunare, dupa ce in postarile anterioare pe alte subiecte, recunoscusera ca au probleme in casnicie legate de comunicare si apropiere intima cu sotii- nu voi da nume pt ca nu vreau sa cad in pacatul altoar de aici si sa tarasc in mocirla oameni), probleme de ordin material sau profesional ( sotii care stau casa si cresc copiii, si care uita ca mai tb sa arate ca niste FEMEI si nu ca niste roboti casnici cu gabarit depasit si mirosuri de prajeala si regurgitari ale bb-ului in par si pe haine si ai caror soti muncesc de dimineata pana seara sa poata asigura veniturile constante ale fimiliei, devenind astfel agasati de eternele pretentii si jeluri ale sotiei plictisite si acrite de acasa), monotonia unor ani de casnicie si dorinta de nou si de aventura, de a schimba ciorba de acasa cu paharul de sampanie din alta parte si discutiile absolut relaxate si deschise cu o femeie care nu-ti scoate ochii ca esti nesimtit ca ti-ai lasat sosetele pe covor in dormitor, ca nu te joci suficent cu copilul, ca nu faci piata, ca esti abuziv in pat pt ca ii ceri sa adopte si alta pozitie sexuala decat cea a misionarului sau ca te-ai saturat de mama soacra si de sora care vin si uita sa mai plece...asa cum am mai spus, si eu sunt CASATORITA si nud e putini ani, si eu sunt sotie, desi in viziunea altora sunt o iuda fatarnica si duplicitara care balaceste in mocirla promiscuitatii minciunii si a inselacinii si sotul si alti soti si alte familii..insa..eu am invatat in tot acest timp ca noi romancele am fost educate extrem de deficitar la capitoulul CASATORIE SI TRAIRILE UNUI CUPLU CONJUGAL,,,pt ca in viziunea oricarei romance, de oriunde din aceasta lume, femeia este DATOARE sa accepte esecul in casnicie asa cum este datoare sa faca copii, mancare, sa se poarte bine cu rudele sotului, sa accepte orice nefericire sexuala si sa-si inhibe cat mai mult visele si aspiratiile in aceasta lume pt ca altfel...altfel ESTE CATALOGATA DREPT CURVA si este trimisa la colt de societate...daca Doamne fereste, se intampla sa ai o casnicie complet neconventionala, sa poti insuma si rorul de mama si pe cel de gospodina, de curva in pat, de doamna in socitete, de om activ la munca si cu perspective, de fiica si de iubita, atunci esti clar atipica...daca sotul tau accepta ca, poate ca nu sunteti cei mai perfecti soti de pe lume, ca nu excelati la capitotlul "cuplu ideal" dar accepta ca esti o femeie puternica, desteapta si sexy...si reuseste sa separe foarte bine planurile astefel incat fiecare sa aiba viata lui in alte privinte, dar sa puneti la mijloc anii solizi de viata comuna, de prietenie, de sinceritate si de iertare a greselilor, atunci sigur este un dement depravat si va meritati soarta de monstrii antisociali...pt ca se ridica automat intrebarea: UNDE MAI ESTE MORALA SI UNDE MAI ESTE SFANTA TAINA A CASATORIEI?!...OK!...forte adevarat, dar DE CE sa nu admitem ca fiecare om traieste asa CUM simte si cum poate, ca NIMENI nu e in masura sa judece atata timp cat nu exista acele drame capitale, pt ca, si aici am sa-ti rapsund la ultima parte a intrebarii tale- NIMENI NU OBLIGA PE NIMNEI SA AIBA RELATII EXTRACONJUGALE!!...nici o amanta nu-si obliga amantul sa aiba acea relatie cu el, si daca el decide sa o aiba insemna ca motivele pt care a hotart asa IL PRIVESC PERSONAL SI DIRECT!...pe mine NU ma intereseaza de ce a hoarat un barbat sa isi insele nevasta, desi daca as merge in profunzimea relatiei lui conjugale as afla cu siguranta o sumedenii de motive care l-au impins catre aceasta decizie ( exceptie fac cei cu afectiuni de domeniul patologicului care inseala pt ca sufera de un sindrom de DON JUANISM categoric)...motive care cu siguranta nu au fost generatde DOAR d el...si atunci...de ce sa-mi pun pe constiinta o casnicie destramata, daca era cu mult inainte de apritia mea in felul acesta?!...desigur, am sa-mi fac probleme si atunci voi putea fi condamnata si la moarte prin lapidare publica in momentul in care EU VOI TRAGE de un barbat sa-l scot din sanul familiei lui si sa-l fortez sa aiba o relatie cu mine...asta ar fi o inalcare flagranta si crasa a vointei unui om, dar, din pacate astfel de cazuri sunt extrem de rare si uneori utopice....nu am intalnit pana acum NCIODATA un barbat violat de o femeie sau abuzat sexual...si cum nu sunt in situatia de a avea sub santaj o relatie cu un barbat insurat...aceasta varianta pica...pe de alta parte, NICI o doamna de pe acest forum nu si-a pus problema ca poate o relatie de asa zis concubinaj nu a atins NICIODATA un nivel sexual clar...ca totul se poate desfasura la nivel mental si se poate reszuma la simple intalniri nevinovate, la un pahar de vorba, la placerea de a discuta cu celalt, de a-l avea aproape...dar NU neparat intim!...toata lumea rezuma o iubire clandestina la RAPORTURI FIZICE, neluand sub nici o forma in calcul partea mai putin murdara a situatiei- cea de suflet, de comunicare...si atunci, ma intreb, cine are mintea murdara si bolnava sau setata doar pe dezatre?...in fine...cam asta ar fi...oricum...INDIFERENT ce as spune eu aici , acum, sau in alta zi, va fi pus la zid si mitraliat...pt ca eu sunt CEA REA...CEALALTA..CURVA...deci...

Mergi la inceput