examen Cambridge
Raspunsuri - Pagina 3
dodo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rox_dox n-ai avut tu ghinion...intr-adevar l areading sunt niste texte f lungi... eu de-abia am reusit sa le parcurg o data si eu de obicei citesc un text de minim 2 ori... si intr-adevar ei testeaza anumite capacitati, nu numai nivelul de engleza...ca doar nu se duce oricine la acest test..ei sunt constienti ca vin oameni care stiu sa se descurce in lb asta... oricum e binevenita diploma asta mai ales pt in afara Romaniei. iar aici, probabil doar da bine in CV atunci cand te duci la interviuri...ca nu sunt multi care il iau...cand am dat eu acum , au picat o gramada. |
Si unde i-ar folosi in afara? Poate doar daca se inscrie la studii superioare undeva unde se preda in engleza si ii trebuie sa nu mai dea testarea preliminara, altfel??? Dupa cite stiu, certificatul este pe o perioada limitata (IELTS e valabil 1 an), si dupa aceea?
Chiar nu vad la ce ar folosi in afara cazului expus de mine sau eventual la angajarea in RO, acolo unde se impune conoasterea si implicit folosirea englezei la nivel academic. Chiar sint curioasa, l-a folosit cuiva si la ce?
zuzunaki spune:
citat din mesajul lui dodo Si unde i-ar folosi in afara? |
In Germania cu CPE (cum a zis mamica_dulce)poti preda la scoala primara,la gradi si la birourile de meditatii.
In Grecia cu CPE poti face meditatii(tot la birouri speciale de meditatii sau privat daca ai deja un nume in bransa)
LE:din cate stiu eu,CPE e pe termen nelimitat.
MadameBovary spune:
Eu fac acum curs la BC si urmeaza sa dau si examenul candva in iarna probabil. Poti sa faci exercitii si sa te pregatesti dupa cartile lor, de la biblioteca lor... gasesti multe materiale care sa te ajute, materiale structurate exact pe tipologia examenului. Mie mi se pare de mare folos si ajutor un curs acolo inainte de examen... ca poate te crezi mare si tare, poate crezi ca examenul e usor, dar un curs de 3 luni cu un profesor din Marea Britanie te va ajuta, la orice nivel ai fi. Plus ca asa ai si o evaluare facuta de un profesionist care iti poate spune daca esti sau nu pregatit(a) sa dai examenul. Sunt extrem de multumita de metodele lor de predare, de interactiunea profesor-student, de absolut tot . Cred ca orice informatii doriti gasiti pe site-ul lor sau dand un telefon.
si un pic off-topic, oarecum : Smillaraaq, cu cine ai facut cursul?
Emeralde spune:
eu am de ales intre Toefl si Cambridge (advanced)- iar rezultatele trebuie sa le am pana la sfarsitul lui august/deci timp putin
sunt in faza de cercetare - la prima vedere parca Toefl ar fi mai scurt -dureaza doar 4 ore
ceva idei?
ralucami spune:
Salut!
Si eu incep sa ma pregatesc pt Toefl caci imi trebuie pt o admitere la masterul de la o fac. de aici. Daca poate oferi cineva niste detalii, impresii, tips & tricks eu le astept cu interes.
Emeralde spune:
Raluca - primul pas e inscrierea - o poti face pe siteul oficial -www.toefl.com
eu nu m-am apucat inca de studiat deci nu pot sa dau nici un sfat
MadameBovary spune:
Emeralde, avand in vedere ca urmatoarea sesiune de examinare pentru Cambridge e prin vara si nu te-ai inscris deja... si sa vrei si nu mai poti sa-l dai. Ramane sesiunea din iarna - parca in decembrie e urmatoarea daca imi aduc bine aminte...
mami_alexia spune:
Urmatoarea sesiune de examinare la Cambridge e acum in mai -iunie (depinde daca dai engleza generala sau de afaceri), dar inscrierile s-au facut cu mult timp in urma. Iar dupa asta urmatoarea e in iarna. Eu am sambata examenul, tineti pumnii!!!
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
ABSOLVENTE!!!!
MadameBovary spune:
citat din mesajul lui mami_alexia Urmatoarea sesiune de examinare la Cambridge e acum in mai -iunie (depinde daca dai engleza generala sau de afaceri), dar inscrierile s-au facut cu mult timp in urma. Iar dupa asta urmatoarea e in iarna. Eu am sambata examenul, tineti pumnii!!! MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007) ABSOLVENTE!!!! |
ce dai, CAE sau altceva?
Emeralde spune:
citat din mesajul lui mami_alexia Eu am sambata examenul, tineti pumnii!!! |
mult succes! sa ne povestesti cum a fost
spor la invatat pentru toate fetele