examen Cambridge

examen Cambridge | Autor: Lolly

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza o "diploma" de genul certificatelor Cambridge. Si de aceea am deschis acest nou subiect.

Vreau cat mai multe informatii despre acest examen. Adica, as dori sa stiu de la cei care l-au sustinut:
- cum s-au pregatit pentru el - carti, pregatire cu profesor privat, pregatire la scoala, etc...
- unde s-au inscris - daca online, sau prin intermediul unei scoli, liceu etc.
- cat cat au platit - acum stiu ca preturile difera de la examen la altul, dar... as dori un pret estimativ.
- daca a fost "dificil"

Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Lolly, eu am un astfel de certificat, insa luat ca demultisor. Totusi cateva informatii iti pot da. In primul rand trebuie sa te pregatesti serios, pentru ca este un examen dificil. Ai grija sa alegi corect tipul de examen pe care il vei sustine (adica sa fii sigura de nivelul tau de pregatire si sa te duci "la tinta") Exista 3 nivele: first, advanced, proficiency. Eu ti-as sugera sa mergi pe advanced.
Exista carti speciale dupa care te poti pregati, pe care le poti gasi la bibliotecile British Council Romania (www.britishcouncil.org/ro/romania" target="_blank">http://www.britishcouncil.org/ro/romania). E mai avantajos asa pentru ca aceste carti au niste preturi foarte mari.
Cat despre taxe nu mai stiu cat mai costa acum dar te poti uita tot pe site-ul de mai sus.

Spor la invatat!
P.S. Sa stii ca e foarte bine sa ai un astfel de certificat. Pe mine m-a scutit de numeroase teste de limba in facultate.

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Pe acest site m-am uitat si eu. Cat despre biblioteci... eu nu sunt din bucuresti si... mai dificil...
Mercic mult pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2207 spune:

quote:
Originally posted by Lolly

Pe acest site m-am uitat si eu. Cat despre biblioteci... eu nu sunt din bucuresti si... mai dificil...
Mercic mult pentru raspuns.

La British Council am dat si eu examenul (IELTS). Daca nu poti lua materiale de pregatire pentru acest examen de la biblioteca BC poti cauta pe NET si ai sa gasesti ceva materiale gratuite, iti vor folosi mai ales ca sa stii la ce sa te astepti la fiecare dintre probe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Aici ai un link unde poti citi mai multe despre examenele Cambridge:

http://www.cambridgeesol.org/exams/index.htm

In Romania ele se dau numai la centrele British Council (Bucuresti, Cluj si nu stiu unde mai are, vezi pe site-ul lor). tot BC ofera cursuri de pregatire si materiale - biblioteca lor e disponibila si online, deci nu are importanta ca nu esti din Bucuresti. Iar pe site-ul de mai sus exista la fiecare examen modele de teste si grile de corectare.

Cel mai bine e sa dai Cambridge Advanced sau Proficiency (CAE, CPE) sau IELTS, depinde de nivelul tau si pentru ce ai nevoie de el. In general companiile si scolile/universitatile din strainatate cer candidati cu nivel advanced, mai degraba decat incepatori. Sincer, la un examen de genul asta mie mi se pare aiurea sa dai primul nivel, parca dai banii degeaba.

Eu am facut cursul de pregatire la British Council pentru CPE cu o grupa de pustani de clasa a 12-a, unde eu, la 26 de ani, ma simteam ca magarul intre oi :-) Dar a fost foarte OK cursul (cartea se cumpara de la orice librarie care vinde carti publicate de editura universitatii Cambridge (http://www.ukstudentlife.com/English/Exams/Cambridge.htm#CPE)).

Examenul a costat parca 60 de lire sterline, platit in lei la British Council si a durat o zi intreaga aproape.

Proba orala se da inainte cu cateva zile, iar probele de reading, listening, english in use si writing se dau toate in aceeasi zi, cu pauza de 10-20 minute intre ele.

CPE nu este un examen simplu, dar nu e greu de trecut daca ti-ai facut bine temele.

Bafta multa si daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere!

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Pun si eu o intrebare, care li se va parea stupida cunoscatorilor, dar ata ete...
Cu ce te ajuta in Romania diploma de Cambridge? Eu am un frate mai mic care are posibilitatea sa dea un astfel de examen si sa obtina diploma, insa nu are nici o motivatie (stiti voi cum sunt baietii...)
Cum sa-l incurajez? Ce avantaje ar avea "cu diploma in buzunar"? e ca si cum ar termina filologie engleza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deya spune:

hai k iti raspund si eu.am dat examenul vara asta la advanced.cat de cat e ok si fce(first certificate)teach(profa)ne-a explicat ca de obicei in romania nu prea are importanta adik numai la unviersitatile de vaza din alte tarii CAE e ceva extraodinar.
nu ti-as recomanda sa mergi pe proficiency decat daca esti bine pregatita si dak ai un limbaj sofisticat
.examenul se da in centre organizate de britsh council(anu asta la noi a fost o harababura totala) ;la timisoara bucuresti, cluj si alte orase cred...
taxa din cate tine eu minte a fost 4 milioane si ceva.... nu stiu cat sigur
nu pot sa zic k a fost simplu anu asta oricum a fost mai usor decat anu trecut dar au fost niste chestii absurde:nu ai voie sa mergi k apa minerala sa nu ii deranjezi pe ceilalti si eu si ceilalti colegi ai mei am avut apa plata si nu ne-au lasat le-am aliniat la usa.supravegherea e stricta in nici un caz copiat sau asa..........
speakingu-oral l-am dat 2 zile mai tarziu acolo pot sa zic ca a fost usor pentru ca mai repetasem si la ore inainte ceva asemanator cu sibectul dat.
eu m-am pregatit in particular cu o profesoara care a stiut exact ce sa imi dea (am fost 4 in grupa)am fkt si speaking la ore ceea ce ne-a ajutat ff mult:)
in rets nu stiu ce sa iti mai zic
daca muncesti....eu l-am luat la limita cu C dar asa nu are o mare importanta conteaza k l-am luat
sper sa reusesti bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Din ce oras esti?Eu am facut pregatirea pentru Cae in Constanta la scoala Lexis.L-am dat anul trecut.Pot sa iti spun ca nu este f. greu daca ai cartile necesare sa te invete genul de exercitii care se dau la examen iar tu sa te obisnuiesti sa le faci in timpul care ti se da pentru rezolvare.Examenul l-am dat in Buc si a fost OK.Daca vrei si alte detalii vb pe PM, ti-as recomanda si o carte excelenta.

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput

Deci, totusi...ce se poate face in Romania cu diploma Cambridge?
De ce studiati, de ce mergeti la examene (de orice nivel)? Ce faceti apoi cu diploma? Astept raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

Buna...

si eu am dat cambridge-ul anul asta...
tocmai mi-am ridicat foaia cu rezultatul..am luat cu B.

nu sunt din Bucuresti...dar din cate stiu se organizeaza si cursuri si examene in mai multe orase.

eu de ex sunt din Galati...si am facut si un curs de pregatire si examenul l-am dat tot aici in iunie.

cursul a costat 4 mil...nu pot sa zic ca inveti mare lucru in plus la curs...dar te acomodezi cu ceea ce vor ei exact de la tine la examen...
examenul l-am dat in iunie 2006, iar taxa de 4.3 mil am platit-o la centrul unde am facut si cursul...la noi cursurile au fost organizate de 2 licee...
si asa cum spunea smillaraaq, si eu eram ca o gaina batrana pe acolo, ca restul elevilor erau intr-adevar elevi, clasele 9-12...si eu la 27 de ani...

examenul a fost destul de dificil, pt ca ei impun destul de multe chestii...adik nu trebuie sa stii lb engleza in general, trebuie s-o stii asa cum vor ei...

am dat in 2 zile:
- prima zi...am stat de la 8 la 17 si am dat reading, english in use, writing
- a doua zi am dat listening si speaking.

am nimerit intr-o grupa ce avea ca intelocutor la speaking un englez, restul au avut profesori de engleza de la british council.

ce sa va mai spun?
daca mai aveti ceva intrebari, va stau la dispozitie.

pupici!

Nunta mea!

Mergi la inceput

Totusi...ma poate lamuri cineva si pe mine ce faceti cu diploma asta in Romania?

Mergi la inceput