Mamici de septembrie-octombrie 2006 (72)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Multumesc Mini_me

Voi face epidurala,dar cand ma vor coase(dureaza vreo 45min)imi vor administra un somnifer ca sa nu stau cu ochii pe pereti pana isi termina doctora treaba!
Oricum sunt o norocoasa, am cei mai buni doctori din costa rica in probleme de infertilitate si sarcini cu risc inalt( desi nu prea a fost cazul la mine).
Anestezistul i-l cunosc de la ultima sarcina(oprita in evolutie),tot el m-a anesteziat si nu am avut nici dureri si nici rau dupa!
Merg cu mare incredere la operatie maine.

Fetele care faceti cezariana;

Forte important:
Nu mancati cu doua zile inainte de operatie urmatoarele alimente:
Carne,lactate de nici un fel,brocoli,varza,fasole sau alte produse care produce gaze.
Gazele dupa operatie sunt "mortal" de dureroase,beti f multa apa,sau eventual un jus de fructe de padure sub nici o forma jus de portocale.
Eu mi-am preparat o cratita cu supa crema;
Morcovi,cartofi,ceapa,telina si patrunjel;
le caliti pe toate cu putin unt, le acoperiti cu apa ,le fierbeti si le mixati in blender;
iese o supa crema foarte gustoasa.
Puteti manca paine cu cereale ca sa nu va constipati/

Of cat am scris!

quote:
Originally posted by mini_me

Ionica bafta maine si recuperare usoara! Sa inteleg ca faci anestezie generala?

mini_me 35+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

+38SOPHIA
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Nicole,

se pare ca flacaul tau te bate in esofag cu picioarele,stai linistita ,oricum el se poate inca inavarti pana in a 38saptamana!

Curaj

quote:
Originally posted by nicole2005

buna la toate fetele! poate sa ma ajute si pe mine cineva ? in saptamana 34-35 am facut eco si bebica era in prezentatie pelviana iar medicul ginecolog mi-a zis ca sunt slabe sanse sa se mai intoarca. azi can am trecut pe la cel de familie dupa ce ma impuns in burtka de ma zapacit ca a facut control a presupus ca mai mult ca sigur este cu capul in jos. cu toate astea eu simt ca bebic se impinge in sus. cand incepe activitatea :) simt toate impunsaturile sub sani si parca raman fara aer. urmeaza sa fac ultimul eco pe 11 acum, dar nu am rabdare totusi. poate sunt mamici care au trecut prin astfel de experiente poate ma pot ajuta cu un raspuns.asta ma poate face sa inteleg ca nu e cu capusorul in jos?
multumesc anticipat.

nicol
38+ Antonio

+38SOPHIA
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

cand am fost la control la medicul ginecolog mi-a zis ca o sa facem cezariana ca mai mult ca sigur nu se intoarce.. oricum cred ca cel mai important e sa fim sanatosi . dar imi taie rasuflarea cand are chef de joaca:)

nicol
38+ Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

In sfarsit am reusit si eu sa termin treaba ( am gatit toata ziua ) si sa apuc sa citesc ce ati scris
eloise si mie imi este frica de operatia , dar am vorbit cu doctora despre asa si mi-a spus ca imi vor da ceva ca sa nu fie probleme. Si apoi chiar daca lesin de frica sunt intinsa pe spate, deci n-am ce sa patesc
alessia80 Nastere usoara !!!
tasia mie mi-a spus doctorul la prima cezariana ( care a fost cu anestezie generala ) ca nu am voie decat lichide ( supa strecurata de legume ) pana se reia tranzitul intestinal
anangel_lexi URA !!! maine sotul meu vrea-nu vrea , are drum in Rahova
bb ralukutza pentru joi
CamiSol datorita mesajului tau sotul meu e acum pe afara cauta stafide in ciocolata
Mirabelac pe mine m-au tinut in spital dupa cezariana doar 4 zile (dar am avut fire care se absorb )
ionica multumim pentru sfaturi
Fetelor pe mine de vreo doua zile m-a pocnit o stare de rau ( cam ca cea din primul trimestru de sarcina + durere de cap bonus ) si un somn de as dormi si-n picioare. Si parca bebelina e mai putin agitata ( misca de misca, dar miscarile sunt mai “delicate “ ). La voi cum este activitatea din burtica ?

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 34+ cu Thea si Ruty 5 ani

RUTY DOMNISOARA DE ONOARE

PETRECERE RUTY

POZE

JURNAL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Va pup pe toate si
Am fost la doctor si mi-a zis ca bebe e pus in pozitie,are 2,980 kg la 36s si 5 z,Placenta e fundica gr II-III,lichid amniotic ca e putin sub cantitatea normala,dar sa nu-mi fac probleme ca e normal acum spre sf.Colul este lung si inchis deci nu nasc inca.Maine m-a duc la policlinica sa-mi ia culturile ptr streptococul B,iar pe 16 m-a duc la spital unde ecograful e mai performant sa vedem ce si cum cu cordonul,mi-a zis totusi ca nu crede ca vor fii probleme din cauza asta ptr nasterea naturala.Mi-a facut o poza cu puza lui bebe a zis ca e prea bine dotat si trebuie facuta poza.Dupa masuratori e mai mic cu o zi,dar oricum e grasunel.
Ionica nastere usoara maine si recuperare si mai si incepem galeria.
La fel si pentru Ralu si Alessia suntem aproape de voi joi.
Eu azi insfarsit am mancat ciorba de fasole mult dorita.Si mi-a facut patisiera mea galusti cu prune,mama ce bune am mancat vreo 8 cred ca a mai pus bebelinul pe curulet vreo 50 gr.Acum intram la seria de struguri.

Io36+Matteo

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Ionica, alessia, ralu nasteri usoare, recuperari rapide si bebei sanatosi.

Sa va povestesc cum a fost la mine la c-section. Am fost la spital cu o zi inainte pentru tot felul de analize si pentru semnarea unor documente. In ziua de 24 aveam programata operatia la ora 7:30. Mi-au spus sa fiu acolo la 5:3o AM, dupa 12 noaptea nu am mai avut voie sa beau sau sa mananc nimic. Cand am ajuns au inceput sa -l monitorizeze pe bebe, mi-au pus un IV in mana prin care imi administrau glucoza. A durat cam o ora chesita asta, sotul meu era cu mine in rezerva. Imi era o frica ingrozitoare, fiind si prima operatie din viata mea.
Cam cu o ora inainte au venit si m-au ras , desi avusesem si eu grija de asta inainte, de procedura ...., cam cu jumatate de ora inainte de operatie a trecut doctorul meu pe acolo pentru ultimile lamuriri, tot atunci mi-au pus sonda in vezica, un lucru nu prea placut fara anestezie, dar aici asa e obiceiul. Nu vor sa o faca dupa anestezie , sa nu apara urgente.
In jur de 7:15 m-au dus in camera de operatii unde era groaznic de frig si nu l-au lasat nici pe sotul meu sa intre. A venit anestezistul si mi-a explicat pas cu pas ce va face si ce voi simti eu. Am facut anestezie rahi - injectia nu a fost dureroasa, ideea e ca nu trebuie sa te misti deloc. Anestezia si-a facut efect instant, eu nu am fost in stare sa-mi ridic singura picioarele pe masa, am amortit de la sani in jos. Cineva a venit si mi-a pus paravanul la nivelul sanilor si au inceput sa ma dea cu iod pe burta, mi-au pus tot felul de chestii de monitorizare a tensiunii. Tot atunci l-au chemat si pe sotul meu.
Nu stiu exact cand a inceput operatia, cert e ca il auzeam din cand in cand pe doctor intrebandu-ma daca totul e ok, in afara de asta nu am auzit nimic clar din ce vb ei intre ei, era ca un mormait pentru mine.
Era ciudat, nu simteam nici o durere, in schimb simteam presiune pe burtica, dupa o perioada care mie mi s-a parut f scurta am auzit-o pe bebe plangand, apoi am si vazut-o, l-au chemat pe sot sa taie cordonul ombilical, sa faca prima poza, au sters-o putin si au adus-o si langa mine, nu am fost in stare decat sa ridic un pic mana si sa o atiing pe piciorus. Ea tipa de rupea pamantul, psemne ca nu-i convenea ca a fost deranjata.
I-au facut cateva teste chiar acolo in camera dupa care au trimis-o sus la maternitate impreuna cu sotul in timp ce pe mine ma coseau. Toata partea de dupa aparitia lui bebe a fost foarte scurta si nici nu-mi mai amintesc daca am mai simtit presiunea de la inceput sau nu ca ma tot uitam cu coada ochiului la bebe. Cert e ca a am nascut-o pe Lisa la 8:05 si la 8:25 operatia era terminata. Mi-au pus capse nu ata.
Dupa operatie am stat 2-3 ore intr-o rezerva la recuperare, sotul era sus cu bebe, dupa care m-au mutat in camera unde mi-au adus-o si mie. Aici ai posibilitatea sa alegi daca vrei sa stea bebe cu tine in camera sau sa o lasi la nursery. Fiecare camera are o canapea exetnsibila pentru sot, sotul meu a stat in permanenta cu mine.
Prima zi nu mi-au dat nimic de mamncare, a doua zi am avut voie numai lichide, nimic solid, plus mi-au dat si 2 laxative. Tot a doua zi mi-au scos si sonda. Vreau sa va zic ca prima data cand a trebuit sa merg la baie sa fac pipi am crezut ca innebunesc de durere.
Calmante mi se administrau cum aveam nevoie, v-am zis deja la mine recuperarea nu a fost f usoara, am luat o groaza de calmante.

Joi dimineata am fost operata, duminica dimineata mi-au dat drumul acasa, iar miercuri am fost la doctor sa-mi scoata capsele, nici nu am simtit cand le-a scos, nu a fost deloc dureros.

Calmante am luat cam 8 zile dupa operatie, iar acum nu mai am nici un fel de durere sau jena. Ce e ciudat, eu nu am avut niciodata tensiune mai mare de 118 si acum , dupa operatie , constant am intre 135 si 140.

Cam asta a fost, nu a fost rau, doar frica inainte de operatie a fost groaznica.

Poze

Varsta Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

Ionica mult curaj si refacere rapida. Chiar ca esti o norocoasa cu asa conditii acolo. La noi nu le da voie sotilor nici sa intre in sectie. Se pare ca pot aduce cine stie ce microbi. Oare banii aia cu care le sunt bagati in buzunare nu le aduc tot la fel microbi in sectie?
Am si eu o intrebare la fetele care au nascut- ati auzit de pauza digestiva la bebei. Se pare ca la noi pe aici aproape 24 de ore nu li se da nimic de mancare la bebei si numesc asta pauza digestiva..stiti ceva de asta?
Camisol stiu ca tu vrei sa nasti cu Cibotaru- te-ai interesat daca o sa vina la tine ca am auzit ca noaptea nu vine orice ar fi.

CAMERA BEBE
POZE YAHOO
Iulia si Albert Iustin 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliella spune:

http://fun.bascalie.ro/vizualizare~poze-specia-bipeda~poza-de-a-jocul-cu-papusile.html
sa va amuzati putin

CAMERA BEBE
POZE YAHOO
Iulia si Albert Iustin 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Ionica multa,multa bafta maine!!!Curaj!!Te asteptam acasa !!!!
V-am citit azi toata ziua dar am avut un somn in mine si acum in continuare...plus ca ma doare stomacul...asa ca oricat m-as concentra nu imi aduc aminte ce s-a mai discutat
Am vazut ca e luna plina...conform nu stiu carei teorii ar tb sa ploua cu nasteri la noapte....
Eu maine ar tb sa merg din nou la control..am sunat la dr..dar nu a raspuns nu am insistat nici eu...oricum ori ca-i maine sau poimaine pt mine tot aia e.
Va pup pe toate..cred ca ma duc sa dorm..desi speram sa pot sa mai stau sa fac ceva de mancare ..dar se pare ca sunt zombi.

39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

ionica, bafta maine!!!
lullabay ce mancare sa mai faci la ora asta??

Floricika 38+ cu David Gabriel
Poze

Mergi la inceput