Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

nadi eu zic sa cumperi o pereche de papuci de casa pt el sau protectii din alea care se pun peste pantof (cum sunt la muzee de exemplu ) te postezi in fatza usii cand vine si nu il lasi sa treaca pana nu-si pune papucii de casa in picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolly spune:

Nadia, eu sincera sa fiu... cred ca as incerca sa fiu putin mai "nesimtita" ca el. As incepe sa spal din urma lui de fata cu el.
Daca nici asa nu functioneaza, as lua o carpa si i-as pune-o sub picioare.

Daca amabilitatea nu functioneaza... incercam cu "nesimtirea". Foarte urat, stiu... dar, poate ar functiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu stiu ca in lumea buna nu te descalti si nu ceri cuiva sa se descalte atunci cind intra in casa.
Daca totusi le ceri sa se descalte trebuie sa oferi ceva papuci de casa.
Ca mama de doi copii sint oricum obisnuita sa curat vesnic pe jos.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Nici aici lumea nu se descalta cand intra....nu face parte din codul lor de bune maniere. Cand esti invitat acasa la cineva, nu TREBUIE sa te descalti. Problema este cand mergi neinvitat sau neanuntat! Aceasta este marea nesimtire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

quote:
Originally posted by Diego

Nici aici lumea nu se descalta cand intra....nu face parte din codul lor de bune maniere. Cand esti invitat acasa la cineva, nu TREBUIE sa te descalti. Problema este cand mergi neinvitat sau neanuntat! Aceasta este marea nesimtire!

FATA FANTASTICA
DIEGO

Da, in afara de cazurile speciale (Japonia, lumea musulmana - la moschee), in general, codul bunelor maniere nu recomanda sa te descalti cand mergi in vizita. INSA fiecare isi impune propriul cod in casa lui, cred eu. Cand intri intr-o casa, trebuie sa-i respecti pe cei ce locuiesc acolo, obiceiurile si dorintele lor !

Nadia, nu-l mai primi ! Sau spune-i, in secunda in care intra: Te descalti sau pleci !!

Li

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diego spune:

Depinde daca sunt acceptabile...daca intri intr-o gara nu devii tren...daca pt tine bunele maniere este sa nu te descalti ti se pare ciudat sa o faci. Si eu credeam ca trebuie sa te supui regulilor casei dar nu totdeauna (si nu este cazul nostru) regulile casei sunt ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyonise spune:

Nadia, mie mi se pare ca e vorba de o chestiune de respect- un individ care incalca in mod repetat rugamintile stapanilor casei ridica multe semne de intrebare.
Daca noi am fi in situatia ta, sotul meu l/ar lua deoparte si i/ar spune- amice, stii ca eu sunt un gurmand si imi place mancarea buna, dar din cauza situatiei astea cu descaltatul sotia mea e mereu necajita, am discutii cu ea si nu vreau sa ajung sa mananc mancare rece! Asa ca prietene, ori facem un compromis si te descalti ori ne vedem in afara casei, ca drag imi esti, dar mai draga mi/e linistea si armonia in familie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nadia, pune-i mopu' in mana!
scurt si la obiect!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

cea mai buna idee mi s-a parut pungi de plastic peste pantofii musafirului. poti sa i le oferi mai in gluma mai in serios.
papucii de casa s-ar putea sa-i refuze daca are probleme cu transpiratia - pudrarea picioarelor (spalate) cu faina de cartof e recomandata, poate vreodata ai ocazia sa aduci vorba despre asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu am papuci de casa pt musafiri. Si cand intra le servesc direct papucii!!!!

Ce codul bunelor maniere? Eu am mocheta pe jos in dormitoare si birou.

Ce mi se pare mie trist e ca sotul tau accepta sa-l mai primeasca.
Ce daca vine neinvitat, nu esti obligata sa-i deschizi usa!!!!

Eu, poate sunt cam rea, da nu l-as mai primi.

Mergi la inceput