Nesimtirea!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Nadia, tu ai omis sa ne spui ceva: ce raspunde prietenul vostru atunci cand tu il rogi sa se descalte? ma gandeam ca da o explicatie, ceva, ca spune ca e curat pe afara etc...Nu-mi inchipui ca trece pe langa tine ca si cum nu te-ar fi auzit.

Parerea mea e ca in afara de Romania, unde praful de pe pantofi e format din flegme si kktei de caine uscati si din zemurile care se scurg din masinile de gunoi, nu prea se impune descaltatul.
Eu nu am fost in Canada, dar in State uitasem pana si de buretelul de pantofi .
Poate ca prietenul vostru incearca (in felul lui mai bolovanos ) sa te "vindece" de obsesia ta pentru curatenie. Mie chiar mi se pare ca ai cam exagerat cand ai cerut sa nu-si puna sticla de bere direct pe masa.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Eu cred ca atunci cand intri in casa cuiva, respecti regulile casei. Indiferent daca regulile ti se par OK sau nu. E o chestie de bun simt.
Daca omul iti zice sa te descalti, te descalti. Daca iti zice sa nu fumezi, nu fumezi. Si nu pui sticla pe masuta, daca ti se zice sa n-o faci.
Indiferent daca regulile Nadiei sunt exagerate sau nu, este casa ei, sunt regulile ei si tb respectate.

Sincer, eu nu l-as mai primi pe "prieten". Daca nu e in stare sa respecte regulile tale, sa nu mai vina si gata.

Si btw, prietenii tb sa se respecte intre ei. Cu bazdaci cu tot.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Mie chestiunea cu papucii de casa mi se pare cel putin ciudata. Trebuie sa ai cate o pereche de papuci de casa pt orice musafir iti trece pragul? Pt ca daca nu, mie personal nu mi se pare deloc ok sa ma incalt cu papucii altcuiva. Si nici nu ma descalt nicaieri decat daca se impune (noroi, zapada, etc). Si nici nu las pe nimeni sa se descalte cand intra la mine in casa decat daca se impune, pt ca in plus fata de faptul ca oamenii s-ar putea simti prost, n-am chef sa contemplu ciorapii nimanui pe durata vizitei.
Insa sunt de acord ca fiecare isi face regulile la el acasa. Tocmai de aceea intr-o casa in care mi s-ar porunci sa ma descalt la usa, a doua oara nu m-as mai duce. Sorry!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Fara suparare, dar eu mai stiu un lucru: trebuie sa-l faci pe om sa se simta bine in casa ta. Daca el se simte bine cu pantofii in picioare...

Prima data intr-o vizita, am intampinat urmatoarele situatii:
- mi s-au pus la dispozitie papuci de musafiri, deci era clar ca trebuia sa ma descalt
-mi s-a spus din prima sa nu ma descalt, si atunci n-am facut-o
-cand nu eram sigura ce vrea gazda, am intrebat daca sa ma descalt sau nu si mi s-a raspuns "nu" sau " daca vrei..." - pe ultima am luat-o ca pe un "da".

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

quote:
Originally posted by Caroline

Cum arata un tip venit la costum cu cravata si in ciorapi? Dar o tipa imbracata elegant, lasata in ciorapi de matase pe gresia din baia sau bucataria voastra? De partea cui e nesimtirea?
E chiar asa de greu de facut curat dupa musafiri, ca doar n-au trecut prin toata casa sau prin dormitoare?

La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framîntari sociale si politice.....

Caroline, am mai spus: NU este vorba de persoane la cravat si costum; este vorba de un prieten care vine in blugi si tricou si adidasii cu care a jucat baseball.

Se pare ca nimeni nu citeste ce s-a mai scris, se pun intrebari la care am mai raspuns, se cer explicatii pe care le-am mai dat cel putin o data... asadar, cred ca ar trebui sa inchidem subiectul... daca tot nu se citeste ce se scrie, nu-i vad rostul! Multumesc!

Denizel: "Nadia, tu ai omis sa ne spui ceva: ce raspunde prietenul vostru atunci cand tu il rogi sa se descalte? ma gandeam ca da o explicatie, ceva, ca spune ca e curat pe afara etc...Nu-mi inchipui ca trece pe langa tine ca si cum nu te-ar fi auzit." Am mai explicat asta...

Hanako: " nadia poate ii miros picioarele la om si nu vrea sa se faca de rahat" Si asta am mai explicat-o...

Multumesc tuturor ptr. raspunsuri.

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."

"Fereste-te de a da sfaturi. Problema e prea grea si raspunderea prea mare."
Titu Maiorescu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Nadia scuze, eu discutam de metoda descaltatului musafirilor in general.

Banuiesc ca tu ii descalti pe toti, nu in functie de tinuta, grad de prietenie sau frecventa vizitelor.

Eu iti spuneam ca bunele maniere, care se aplica indiferent de musafir, (poate sa vina si mama in vizita ele tot alea sunt), te obliga sa nu descalti musafirii la intrare in casa ta. Nu se inlocuiesc cu regulile casei, sau cu motive de surmenaj. Astea sunt si vor ramane.
Nu le cunosti, sau nu dai doi bani pe ele, asta-i alegerea ta. Dar nu e omul ala de le respecta nesimtit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

quote:
Originally posted by Diana_b

Eu cred ca atunci cand intri in casa cuiva, respecti regulile casei. Indiferent daca regulile ti se par OK sau nu. E o chestie de bun simt.
Daca omul iti zice sa te descalti, te descalti. Daca iti zice sa nu fumezi, nu fumezi. Si nu pui sticla pe masuta, daca ti se zice sa n-o faci.
Indiferent daca regulile Nadiei sunt exagerate sau nu, este casa ei, sunt regulile ei si tb respectate.

Sincer, eu nu l-as mai primi pe "prieten". Daca nu e in stare sa respecte regulile tale, sa nu mai vina si gata.

Si btw, prietenii tb sa se respecte intre ei. Cu bazdaci cu tot.

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

ma descalt, nu pun sticla pe masuta sa nu sa murdareasca (masuta), stau pe marginea sofalei invelite in plastic, sa nu o murdaresc pe asta sau si mai bine.... stau desculta, langa usa cu sticla de bere in mana..... mai bine stau dr...ului acasa!.....

Mai, voua cand va vin oameni in casa (fie ca va sunt dragi sau va sunt precum sarea in ochi) nu vreti sa-i faceti sa se simta bine la voi in casa? Pusca ma-sii, am servici, fac naveta 40km dus-intors in fiecare zi, am 2 copii, unul de 2,5 ani si unul de 10 dar nu le cer musafirilor sa e descalte cand vin la mine. Din contra. Daca ii vad ca vor sa se descalte, le spun sa nu o faca..... sticla sau paharul pot sa-l puna unde vor, atata timp cat nu exista risc sa cada si sa se faca zob.... o singura chestie am: fumatul in casa. Sunt fumatoare, sotul meu la fel, dar nu fumam in casa. Acelasi lucru le cer si musafirilor. Este singurul lucru pe care nu-l accept. De spalat masuta pot sa o spal, de maturat si spalat podelele/mocheta... si asta se face. Dar plamanii copiilor nu am cum sa-i spal dupa....

PS: cand merg in vizita nu ma descalt. Nu pentru ca as fi nesimtita. Nesimtita as fi daca m-as descalta. Motivul? Am porbleme cu picioarele si imi miros cumplit. Ce preferati? duhoare de soarece sau praf pe podele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

quote:
Originally posted by Caroline
Eu iti spuneam ca bunele maniere, care se aplica indiferent de musafir, (poate sa vina si mama in vizita ele tot alea sunt), te obliga sa nu descalti musafirii la intrare in casa ta. Nu se inlocuiesc cu regulile casei, sau cu motive de surmenaj. Astea sunt si vor ramane.
Nu le cunosti, sau nu dai doi bani pe ele, asta-i alegerea ta. Dar nu e omul ala de le respecta nesimtit.

10 puncte!

Nadia, in fond tu ce vrei de la discutia asta? Deja e suficient de clar ca tu nu vei accepta nici un fel de argument impotriva ideilor tale. Tie ti-a intrat in cap ca oamenii tre' sa se descalte si punct.
Si ca nenea ala e un nesimtit.
Esti atat de convinsa de asta, incat sincer, nu vad rostul discutiei.

Eu, personal, nu inteleg nici de ce ai initiat acest dialog din moment ce esti atat de hotarata sa nu accepti nici un fel de "circumstante atenuante" pentru el (metaforic vorbind).

Edit: "pentru el" - adica el, nesimtitul
Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Hehe, singura regula pe care o aplic eu este sa se fumeze pe balcon. Dar daca ma duc undeva si mi se spune sa ma descalt, sa pun paharul nu stiu unde, sa nu fumez, ma conformez. Si nu mi se pare un capat de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Nici la mine nu se fumeaza in casa. Desi eu fumez. Dar pe balcon.
In al doilea rand, daca ma duc la cineva si mi se spune sa ma descalt sau sa pun paharul nu stiu unde sau sa nu pun mana pe nush ce masa, etc, ma conformez.
Dar daca mi se spune SI sa ma descalt SI sa pun paharul nu stiu unde SI sa nu pun mana pe masa si tot asa, apai... SI daca mi se tot spune "io fac curat, tu faci mizerie cu incaltarile", "io spal masa, tu lasi dare de melc pe ea" etc, apai ori ma duc pe pustii si in casa aia nu mai intru, ori le fac fix pe dos doar-doar or pricepe ca intrec masura!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput