Prichindei martie-aprilie 2005 (109)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

rrox3, Dorei nu i-a facut o analiza anume.
Pur si simplu din experienta lor.
Ultima doctoritza cum m-a vazut cu ea in usa a spus "frumoaso ai mancat pufuletzi?"

Acum pitica este bine,dar tinem regim.
Cel mai mult sufera dupa biscuiti. Ii placeau cei simpli.
INdraznesc sa-i pun la fructele de dimineatza 1 singur biscuite.

Saptamana viitoare o aduc la Bucuresti si merg cu ea la un control.

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE DIN VACANTA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Grâu
Făina de grâu se folosește la fabricarea snacks-urilor coapte sau prăjite, crackers cu arome, prăjituri tip snacks, pretzel etc. O altă materie primă este grișul de grâu care se obține de obicei din grâu durum sau grâu tare. Grișul de grâu are un grad de expandare și o densitate aproximativ similare cu grișul de porumb. Snacks-urile fabricate numai din griș sunt foarte crocante. Granulele de amidon din grâu sunt relativ mari (20 - 40) comparativ cu amidonul din alte cereale. În amidonul de grâu amiloza reprezintă circa 20 - 25% (75 - 80% fiind amilopectina) ceea ce duce la o expandare foarte bună.
Comparativ cu alte cereale, grâul are un conținut de proteină relativ mare (8 - 15%); din acest motiv, uneori expandarea produsului nu este corespunzătoare datorită prezenței glutenului. În snacks-urile extrudate glutenul este cel care conferă valoare nutritivă, crocanță și textură. În general la fabricarea snacks-urilor se folosește un adaos de 1 - 2% gluten de grâu. În general, în Statele Unite la fabricarea pâinii și chiflelor, pretzel și a peleților se folosește grâul tare.

Soiurile de grâu cu conținut mai mic de gluten (grâul moale) duc la obținerea unor produse mai fine decât soiurile de grâu tare. Snacks-urile fabricate din grâu au de obicei o aromă moderată și o culoare apropiată de alb. Necesită temperaturi moderate de coacere. Subprodusele rezultate la măcinare, de exemplu tărâța, se pot folosi cu proteina din soia și cu alte câteva ingrediente la fabricarea snacks-urilor cu valoare nutritivă mare și conținut mare de fibre. În ciuda tuturor acestor avantaje, grâul este relativ puțin folosit la fabricarea snacks-urilor datorită costurilor mari.

Asociat cu ce v-am spus,ca adausurile sub 2%nu se mentioneaza,ar putea fi un indicu de continut glutenic in pufuleti,dar nu se refera aici la pufuleti.M-ati facut curioasa si mai caut.

Pana una-alta,lui Alex vad ca i-au iesit niste cosulete mici-mici,vreo 3-4,si 2 mari pe fata.Sa fie de la praf?Ca mi l-a adus azi acasa si cu unghiile murdare,ceea ce m-a cam revoltat,eu nu-l las sa scurme ca gaina,apoi sa puna mana la ochi,gura etc.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

crengutalil, exact cum spune mamacita, evitam macar ce putem. Dar cu putin efort, se poate manca cat mai natural.
Si daca discutam despre o alimentatie cat mai sanatoasa, poate intereseaza pe cineva, daca nu oricum nu deranjeaza, Rares papa orez integral, zahar nu consuma, dar cand o sa folosesc in alimentatia lui va fi tot integral, la fel faina. Sunt mult mai sanatoase!
Asttazi m-am decis, renuntam la laptele Milumil, trecem pe lapte BIO, Lactana.
In hipermarketuri se gasesc, dar nu mereu, oua, iaurt, cascaval BIO. Deci se poate!

mamacita, cosuletele mici mici pot fi de la vant, iar daca a mai pus si manutele murdare pe fata... Rares umbla prin pamant in parc, nisip, dar il sterg des cu servetele umede, ii mai dau si cu solutie antibacteriana.

ionela, eu nu prea inteleg ce spui tu: i-a pus diagnostic de intoleranta la gluten doar privind-o si intreband daca mananca pufuleti? Era medic sau vraci, baba satului? Cum sa tii copilul pe regim pana la 7 ani pentru un diagnostic presupus? Sau n-am inteles eu bine?

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita taie-i unghiile si lasa copilul sa scurme ca gaina , e bucuria lui. Da-i bonei servetele sau gel antibacterian sa-l curete dupa isprava. scarmaretului!

Crangutalil e o analiza de sange. Eu i-am facut-o la Medicover, au conditii foarte bun si un laborator la fel de bun. Poti vedea preturi pe pagina lor de internet.
In privinta E-urilor ai dreptate, dar putem macar sa evitam producatorii care sunt stiuti ca exagereaza cu chimicale. Si la piata avem optiuni, eu aleg mereu legumele mai mici si mai ales variate ca dimensiune si forma si, nu in ultimul rand, dupa miros.
Chiar si luate din gradina personala pot avea chimicale fiindca semintele care se vand sunt deja tratate contra diversilor agresori, selectionate genetic, s.a.m.d. Nu cred ca trebuie sa devenim paranoici, dar facem si noi ce putem

Ionela atunci este extrem de posibil sa nu aiba alergie la gluten si sa poata manca biscuiti bine merci. Poate reactia alergica a fost la alta substanta. Trebuie sa-i faci analize ca sa verifici, n-are rost sa nu-i dai copilului gluten degeaba. Dorei!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Andruzza si noi consumam doar paine neagra sau cu secara, faina integrala, orez integral si zahar brun. Da' pe langa asta cumparam si o cutie de inghetata... asa ca bagam in noi si chimicale si zahar normal... asta e, facem si noi ce putem, cum am mai zis...

poze cu noi

Mergi la inceput

roxx, ce am scris era valabil doar in alimentatia lui Rares, ca a noastra... ce pofta mi-e de inghetata

Mergi la inceput

andruzza,rrox,stiti ca am mai discutat,gel antibacterian am vesnic in poseta[eu sunt ca"floarea'de care zicea ana,doar cu poseta,nu caram jucarii ca ne facem unele interesante din te miri ce,dar nici nu le luam pe ale altora].evident ca l-am pasat,dar iarasi evident,nu l-a folosit.M-am prins astazi cand era negru pe maini si am pus-o sa-l spele,nu stia cum,deci l-a tinut de bibelou pana acum.
rrox,intr-adevar scurmatul e pasiunea lui,dar si sub unghiile scurte intra mizerie[de-asta chirurgii au periute de unghii],solutia este tot spalatul des,iar daca unghiile sunt lungi...ei,atunci te invit sa i le tai tu,sa vezi lupta pe viata si pe moarte!Inca suntem in asteptarea metodei salvatoare care sa-l impiedice sa mai miste mana si fiecare degetel la care"operezi",fix in momentul in care vrei sa tai,si sa nu mai sufere si sa planga atata,caci ne simtim ca niste nenorociti care tortureaza un copil fara aparare,ba chiar pe al nostru!Si asta in conditiile in care nu stim ce jucarii,cantece,povesti,televizoare etc.sa mai folosim drept divrsiune!

Edit:scena horror s-a repetat chiar asta-seara,asa ca sunt proaspat marcata[again)!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Mey fetelor,voi stiti ceva?eu nu gasesc nici un argument stiintific pe net contra pufuletilor!!!!Doar articole cum ca sunt nocivi,ca sunt lipsiti de valoare nutritiva,dar....nimic concret si logic care sa-i faca atat de urati in alimentatie!!!

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mamacita

Mey fetelor,voi stiti ceva?eu nu gasesc nici un argument stiintific pe net contra pufuletilor!!!!Doar articole cum ca sunt nocivi,ca sunt lipsiti de valoare nutritiva,dar....nimic concret si logic care sa-i faca atat de urati in alimentatie!!!

Alexandru,soarele nostru

ce simpatica ai fost!

Mergi la inceput

Mamacita o sa se obisnuiasca si cu taiatul unghiilor pana la urma. Si Ioana plange si isi trage manuta. Dar, am observat, ca se obisnuieste cat de cet, in special daca e odihnita si vesela cand le tai, si sotul meu o atrage cu tot soiul de chestii, sta cuminte si ma tolereaza. Adica nu mai urla, ca manuta tot o trage ritmic si sistematic

poze cu noi

Mergi la inceput