Prichindei martie-aprilie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 14
pisicuta si matei spune:
Mamacita,Rrox poate ma puteti lamuri intr-o problema:testele pentru alergii nu sunt relevante inainte de 3 ani?Daca da care dintre ele?Inclusiv cele de sange?Si care este motivul pentru care nu sunt relevante.Multumesc anticipat
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
rrox3 spune:
Pisi testele cutanate nu sunt relevante. Testele de sange sunt foarte relevante. Dar multe alergii dispar pana la varsta de 3 ani, poate din punctul asta de vedere sa nu fie considerate relevante testele, desi mi se pare stupida abordarea.
In alta ordine de idei, nu exista pe lumea asta un remediu care sa nu aiba in anumite conditii si efecte negative. Conteaza ce primeaza. ![]()
In plus medicamentele, ca orice alt produs, sunt facute pentru majoritatea consumatorilor, majoritate care e nealergica de felul ei. Dar si de asta orice pacient este intrebat ce alergii cunoascute are, tocmai pentru a nu i se prescrie anumite medicamente.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
andrruzza spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si matei
Adrruzza nu te supara ca eu nu te-am combatut pe tine,numai ca informatia era incorecta si am vrut sa o corectez.Si eu pot avea informatii eronate si nu ma supara daca ma corecteaza cineva
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Care informatie era incorecta ca sa inteleg si eu, ca ar contine E102??
Nu ma supar deloc

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
pisicuta si matei spune:
Rrox ce prompta esti
.Chestia este ca si mie mi se parea absurd chestia cu irelevanta testelor de alergii.Si ma gandeam ca poate cele cutanate,ca cele de sange ce sa aiba.Dar am zis ca poate nu am eu suficiente informatii si acum caut de zor,dar am zis sa va intreb si pe voi.Multumesc
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
pisicuta si matei spune:
quote:
Originally posted by andrruzza
Nu ma supar deloc
Ca E102 este interzis in SUA
Ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
andrruzza spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si mateiquote:
Originally posted by andrruzza
Nu ma supar deloc
Ca E102 este interzis in SUA
Ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Draga mea, eu am scris doar ca este interzis in UE. De SUA chiar n-am pomenit nimmic. Citeste atent!
pisicuta si matei spune:
Da Andrruzza ai dreptate am citit eu gresit
.
Numai Norvegia are interzisa tartazina,restul au ok![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
andrruzza spune:
pisi, zau ca n-are rost sa tot intindem discutia despre E-ul asta!![]()
Mai sunt si alte state unde este interzisa, dar cum spuneam, nu fac studii aprofundate despre E102!![]()
crangutalil spune:
roxx, mersi pt. promtitudine.o sa i-o fac si eu, aflu eu pe unde se face.Trebuie sa-i ia sange?
In legatura cu E-urile, mai fetelor, nici legumele de la piata nu sunt curate, am prieteni zarzavagii care imi dau rosii, castraveti mici si amarati de pe anumite randuri care nu sunt stropite cu chimicale,iar celelalte randuri cu rosii mari si frumoase,si celelalte legume sunt pt. piata., evident stropite.Nimic nu mai e curat, carnea din magazine e injecttata, ca sa nu mai vb cu ce sunt hraniti puii, legumele varza,v-am spus,mezeluri nu mai vb,iaurturile nici alea nu sunt fara e-uri, asa ca ce naiba mai mancam?Cine n-are pe cineva la tara si cumpara tot ce face?
Va doresc la toate multa sanatate , ca restul le facem noi.
mamacita spune:
crengutalil,ai dreptate;noi ne agitam,asa cum spuneam,sa evitam ce stim,ce nu stim...dumnezeu cu mila!
dar pe unde ai mai umblat?
Mai zi-ne de voi!
simonela,suna bine noua bona
,bafta multa si tie putere de munca!
rrox,Ana si mamicilor "teoreticiene'
,multumesc pentru raspunsuri;teoria o stiu,dar voiam sa vad cum se aplica in practica in conditiile aborigene![]()
Mey,dar voi faceti aici cursuri aprofundate de nu mai tin pasul
!Sa vedem ce stiu eu de prin cititelea
,ca deja raresionut v-a descris foarte amanuntit cum decurg consultatiile la noi si in Austria
.Eu m-am cam ghidat dupa americani,la care s-au adaugat anumite probleme sau antecedente heredo-colaterale pentru care am suplimentat analizele si examinarile de rutina[vad ca pot sa folosesc termeni de specialitate fara grija,voi deja polemizati pe teme de tartrazina
].
-analize de laborator,in special pentru depistarea precoce a anemiei si rahitismului,se pot face inca de la 6 luni,dar de obicei de la 9 luni,am dat eu mai demult o lista;eu i-am facut la 6 luni,apoi la 8,inclusiv scaun si urina,pentru ca la 8 luni a avut o diaree careia nici azi nu-i neg total asocierea cu eruptia dentara,caci n-a iesit nimic.Analize de urina si scaun intr-adevar,cum spunea andruzza,este bine sa faceti mai des,caci tot apar diversi "locatari".Stiu ca noi ne cam speriasem cu o infectie cu e.coli,care,atunci cel putin,s-a dovedit alarma falsa si cu posibilitatea unei giardioze,iar exclusa.
Chiar,danuta,mai ai lista de la mine?
-vizita oftalmolog la 6 luni,apoi la 3 ani si la 5 ani.Pentru ca eu ma duc anual,la 1 an a beneficiat si Alex iar de un examen,in afara de cel de la 6 luni,si,daca tot asa minunat se va impaca la oftalmolog,de fiecare data cand merg eu se va uita si la el.Daca nu,nu chinui copilul,ca n-are sens.Dealtfel,singurele dati cand l-am chinuit [in ciuda altor opinii
]au fost cele 2 intepaturi de prelevare de sange,la 6 si 8 luni,si atunci a plans numai la intepatura propriu-zisa,nu ca la vaccinari,caand e jale si amar
!
-vizita stomatolog la 1 an,apoi mi-a zis anual,si am verificat si la americani tot asa este![]()
-la ortoped nu stiam ca trebuie sa mergi de rutina,fara probleme si fara recomandare de la pediatru
-la fel la orl-ist,desi in afara se practica screeningul auditiv de la nastere[cica si la noi se face,eu am vazut neonatologii la noi facand asa ceva,dar rudimentar,nu va inchipuiti nu stiu ce aparaturi]sau cel putin in primele 3 sapt.de viata,apoi daca sunt probleme se repeta la 3 luni,iar daca nu la 4,5,6,8,10,12,15 si 18ani sau cand apar probleme,dar nu neaparat la orl-ist,ci numai la trimitea pediatrului![]()
-la pediatru /medic de familie deja v-a spus raresionut,oricum eu m-am bazat mai mult pe ce se practica in Romania,caci acolo chiar riscam cu cat mai des sa merg,cu atat sa creasca posibilitatea de a ne imbolnavi in sala de asteptare sau chiar in cabinet!Deci,la noi,au functionat ca date de examinare:la sosirea acasa,la 1 luna,la datele de vaccinare si de cele 2 ori cand am avut niste probleme,deja mentionate.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png