35- Inceputul declinului?
Raspunsuri - Pagina 12
vilma spune:
Apropo de
quote:
"o femeie matura poate inspira nu doar admiratie, dar si pasiune si iubire din partea unuia mai tanar (cu muuult)."
ati vazut filmul Something's Gotta Give? L-am vazut de cel putin 5 ori, mi-a placut la nebunie. Bine, nu se refera la cele de varsta noastra, no way! Da' asa, ca chestie...
OlgaTarziu spune:
Si acum s-o iau in ordine...
Lemoni draga tot asa am fost "amenintata": lasa ca faci 30 si sa vezi ce groaznic e, lasa ca nasti si sa vezi ce deformata ramai... Da sunt mai obosita, dar cam atat. Pragul asta psihologic la 35 de ani e valabil pentru o parte din noi, pentru altele e la 50 iar altele uimitor la nici 30. Unul e inceputul imbatranirii psihologic vorbind care are un ceas setat absolut diferit pentru fiecare femeie. Altul e inceputul imbatranirii fiziologice care coincide de obicei cu instalarea menopauzei ceea ce cam rar e cazul la 35. Si atunci se pot face dozari cu hormoni si totul trece mai frumos....
Pentru mine femeia intre 35 si 45 ani e superba. E matura destul sa inteleaga ce face cu frumusetea ei interioara si exterioara, e intzeleapta, in cele mai multe cazuri e fara complexele care i-au consumat tineretea inutil, se simte bine in corpul ei si e stapana pe sexualitatea ei. Deseori am vazut aici femei la 40 45 care aratau mai bine decat fiicele lor de 16 sau 17. Asta pentru ca au ajuns sa pretuiasca fiecare minut din viata si sunt tinere destul sa arate bine dar si intelepte destul ca sa stie ce sa faca cu aceasta tinerete. Deja pt mine e o imagine familiara sa vad mame purtand marimea 4 si fete purtand marimea 16.
Si apoi cum spuneam frumusetea inseamna mai mult interiorul, de acolo vine si culmea e ca asa cum te vezi tu asa te percep si altii.
Vilma la intrebarea ta... Greu! Dar sunt lucruri pe care le faci si nu cer atata timp. De exemplu eu ma tund la 6 saptamani, rapid fara ca macar sa stau sa ma usc. De vopsit pe par ma vopseste sotul seara dupa ce am culcat copilul. Aerobic si pilates fac in timp ce el doarme somnul de amiaza cand intre timp imi fierb si oalele pe foc. Am un copil atomic de 16 luni care nu sta o secunda si are nevoie permanenta de mine ca partener de joaca. Sa mai mentionez ca nu dorm mai mult de 5 ore pe noapte si alea chinuite de 16 luni? Nu am avut nici un ajutor la menaj sau cu copilul, etc. Voi face acelasi lucru dupa ce incep serviciu. Seara dupa ce vin in timp ce fac mancarea mai fac si pilates ( iau 20 minute). In week end-uri iesim in natura, mergem pe jos, ne jucam, radem, mergem la pescuit. Am o prietena care a facut Stancosii cu fetita de 9 luni in spate in rucsac special. Apoi nu te costa nimic sa-ti amintesti sa-ti pui o crema inainte de somn, ca un ritual alaturi de perierea dintilor, sa bei minimum 2 l de apa pe zi, sa eviti dulciurile si in special Coca Cola, etc. Astea sunt lucruri care tin de stilul de viata si alimentatie nu de timp.
Hai ca m-am intins destul. Va pup si bucurati-va de avantajele pe care le ofera aceasta varsta! Toate suntem frumoase si speciale! Vedeti asta in ochii sotului si a copiilor in fiecare zi. Doar priviti cu atentie.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
sirimie spune:
Ce aveti mai? Se poate vorbi de batrinete de la 45 de ani incolo, nu mai devreme!
Pina atunci: "sint tinar, doamna, tinar". Sintem in floarea tineretii! E mai bine ca la 20 de ani pentru ca atunci faceai prostii fara sa iti dai seama, acuma toate prostiile pe care le faci sint bine gindite si te bucuri de ele
(glumesc).
Simptomele nu sint din cauza batrinetii, ci din cauza toamnei. Si pot aparea la orice virsta ![]()
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot
april spune:
Adevarul e ca in ciuda durerilor fizice (spondiloza si muuulte altele) ma simt la 38 mai bine decat la 20.
Ca toata lumea, am perioade cand imi vine sa mor, dar trec si vin si zile superbe cand ma bucur de anii mei. Sper sa ma tina pana la 45
....oasele![]()
vilma spune:
O fi si toamna de vina, dar pentru mine, mai greu a fost sa trec vara asta. Si ziceti ca vorbim de batraneturi?? Nu mai, vorbeam doar de faptul ca suntem la mijlocul vietii. Sau nu? []
Victoria spune:
ooofff, ma dor toate alea, dar va rog eu schimbati titlul ca ma deprima cand il citesc de 375 de ori pe zi...a se nota ca am 38..
ma lasa si oasele, si memoria ( m-am vopsit un blond mai intens sa am scuze
)- Vilma sa ne spui daca au avut efect, mi-am cumparat si eu tot felu' de boabe da' am uitat sa le iau
- si nervii, si inima ( cica am EKG modificat, whatever..), si toate alea.da asta stim numai noi, aici
, nu mai spun la nimeni.Dar inca ma stradui sa fac un copil, impotriva celor mentionate mai sus, asa ca...revin la rugamintea cu titlul
Forever young,
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Lemoni spune:
Olga iubita sa sti ca eu cred ca pe tine si bebei te intineresc .
Imi place foarte mult si atitudinea ta fatza de viatza si de varsta.
E drept si eu am fost amenintzata de alti si multe s-au intimplat multe urmeaza sa se intimple probabil,dar sincer nici macar nu le pun la suflet .
Imi place cum arat si imi place sa fiu admirata desi am cateva kg in plus fatza de acum 2 ani de la size 4am trecut la 8 totusi imi sta bine si poate chiar plimbarile astea cu copiii la padure imi lipsesc ai mei au crescut mari de acum si numai alerg dupa ei,pana in urma cu 2 ani eram tot timpul in miscare acum am mai mult timp pt mine si sincer e tare bine ca ma rasfatz .Poate si de aceea greutatea mea s-a schimbat din viazta atomica de o aveam alergand la toate sporturile posibile cu copii mei acum sunt prea relaxata deci ma gasndesc ca stilul de viatza m-a schimbat poate nu varsta dar sa avem si noi o scuza dam vina pe ceva.
Cu memoria la fel ,poate am prea multe pe cap trebuie sa tin minte cand merge baiatul la servici,sotul( nu au program stabil) ,si ala mic ca are proiect la scoala, cainele trebuie dus la dresaj imi incarc memeroia cu prea multe pt alti .
hai ca va pup numai ca tineti minte suntem frumoase, tinere si destepte , sa ne bucuram de ce avem.
Donia spune:
Vilma, eu am lucrat jumatate de norma si in felul asta era usor sa gasesc timp de fitness.
Dar daca tie iti place mi se pare mare pacat sa nu reusesti sa ajungi. Poate daca ar fi un club care sa fie ori foarte aproape de casa, ori foarte aproape de servici, sa nu mai pierzi timp pe drum? Apoi poate iti gasesti o prietena cu care sa mergi, asta pe mine m-a stimulat mult, intrasem intr-o rutina cu prietena mea si rar schimbam programul de mers la club.
Si apoi mai e ceva... cred ca trebuie si putin egoism. Nu pana la a-ti neglija copiii, dar poate unele treburi care nu sunt de viata si de moarte le-ai putea amana. Caci pana la urma grija fata de tine e o chestiune de viata si de moarte, ai grija de tine pentru a te mentine in forma si a putea sa ai grija mai bine si mai mult de cei pe care ii iubesti, nu?
Eu sunt tare nerabdatoare sa merg din nou la fitness dupa ce o sa nasc. Ma simteam plina de energie, iar daca ma durea ceva eram mandra de mine ca mi-am pus muschii in miscare, si nu ingrijorata ca sunt anchilozata, si batrana, bolnava si urata
.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
vilma spune:
Iubita mea, asta: "daca ma durea ceva eram mandra de mine ca mi-am pus muschii in miscare, si nu ingrijorata ca sunt anchilozata, si batrana, bolnava si urata" ar trebui sa o gravez undeva cat casa!
Iti multumesc ca mi-ai inseninat ziua.
Victoria, nu stiu cum sa-i spun la titlu, da-mi o propunere.
Victoria spune:
Vilma, scuze, nu vreau sa modific titlul subiectului propus de tine, mai ales ca e extrem de pertinent.Ieri eram intr-o pasa proasta, azi ma dor mai putine...
Ce e drept, nu mai sunt ca la 20 de ani, dar refuz cu indarjire sa ma consider in declin.Nu pot sa spun ca sunt in ascensiune, dar o "linie d eplutire" e ceea ce vreau sa mentin, cat pot...
Va pup pe toate si stiti indemnul ala:"privirea sus, pieptu' inainte!"
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu