Stereograme, stereograme
Pentru cei care nu stiu (sau au uitat) stereograma e o iluzie optica in care o imagine tridimensionala e "ascunsa" in una bidimensionala. Daca veti privi intr-un anumit mod fotografiile urmatoare, veti vedea in profunzimea pozei ceea ce nu e vizibil la prima vedere.
Dar pentru ca definitiile nu prea imi plac, va ofer pontul meu de a vedea stereogramele- imi relaxez ochii si imi las pur si simplu privirea sa "cada" in imaginea respectiva, mai bine nu stiu sa explic, dar e f. simplu dupa ce exersati putin- si va invit la cateva exercitii:
aici e un dragon
o furnica mare in prim plan, una mica mai in spate
www.mupad.com/mathpad/2005_1/creutzig/sis/kleinbottle3_stereo.jpg" target="_blank">o sticla f. interesanta(initial am crezut ca e ganditorul de la hamagia)
aici e un site care va ofera "cheia" in titlul fotografiilor
doua imagini identice pot deveni 3...
Si acum "ghiciti":
www.kondo3d.com/stereo/gallery/xmas2.gif" target="_blank">stereograma 1(de incalzire)
www.stjoan-center.com/p00591.jpg" target="_blank">stereograma 2
Va astept si pe voi cu stereograme!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
Raspunsuri
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
eu tot nu vad nimic.
Nici eu
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Aldebaran spune:
Poate va ajuta asta:
http://www.eyetricks.com/stereograms/tips.htm
Si mai multe stereograme:
http://www.eyetricks.com/3dstereo.htm
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
poze filmulete
Aldebaran spune:
quote:
Initial creeata de Teodora D.
Si acum "ghiciti":
www.kondo3d.com/stereo/gallery/xmas2.gif" target="_blank">stereograma 1(de incalzire)
1. om de zapada (cu motz ca n-am vazut palarie)
2. cavaler in armura pe cal si cu steag in mana
poze filmulete
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Aldebaranquote:
Initial creeata de Teodora D.
Si acum "ghiciti":
1. om de zapada (cu motz ca n-am vazut palarie)
2. cavaler in armura pe cal si cu steag in mana
poze filmulete
in sfarsit cineva care "vede":)
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
sali spune:
Le-am descoperit acum vreo 10 ani si ma fascineaza, pur si simplu.
Din pacate, nu toti le vad , personal m-am chinuit cu cativa care, nereusind sa vada dincolo de o foaie colorata(sau alb negru)au sfarsit uitandu-se chioras la mine ca si cum as fi fost eu putin dusa.
Merita sa te straduiesti sa le vezi, sunt minunate.
Teodora, poftim de la mine pentru subiect!
zana spune:
La ora asta chiar nu vad nimic, da' promit solemn ca incerc maine dimineata.
Daca vad altceva imi schimb ochelarii?
pet.cost2005 spune:
Nici eu nu vad nimic! Am sa mai incerc ... da' vreun secret nu este, cum sa privim, ce ... pt. astia mai putin "dotati" care nu vad din prima?
Petro
Azi e ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.
ChrisDun spune:
Super subiectul ! Acum am dat peste el din intamplare, cautand sa cumpar o carte despre stereograme... Acum vreo 10 ani adusese o colega de serviciu o asemenea carte, tiparita la noi, dar nu imi mai amintesc nici numele editurii, nici numele autorului cartii.
Stie cineva unde pot gasi sa cumpar o carte cu stereograme ?
Va multumesc !