grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 4
paky spune:
Buna ziua la toata lumea.
felicitari tuturor celor care s-au ladat de fumat 

Astazi e a 3 a zi si la mine, nu va descriu prin ce trec sint sigura ca, "cunoasteti"
acum 10 min am fost la magazin si mi-am cumparat seminte de bostan, simt ca nu mai rezist, dar TREBUIE, asa ca am lupta grea de dus, sper sa reusesc (de data asta).
va pup pe taote si mult succes
Kariris spune:
Buna fetelor!
Azi totul a decurs normal, nu am simtit nevoia de tigari deloc pana la ora 12...cand m-au apucat niste draci de-mi venea sa omor pe cineva si am fumat o tigara. Deci am inceput cu stangul...dar nu ma las!
Dracii nu m-au apucat din senin, ci pentru ca un cretin care colaboreaza cu noi, un babalac needucat si mitocan si-a permis sa ridice tonul la mine si sa-mi dea ordine ce sa fac, ce sa-i dau, cu ce sa-l ajut, ce sa-i trimit... si pentru ca eu eram in ceata neocupandu-ma de aceasta problema si nu am gasit in 2 minute ce vroia boul, ma suna din nou si ma ia cu "haideti doamna mai repede ca eu nu am timp!!!" cred ca-i spargeam capul daca eram langa el!!!! Cum puii mei sa ma abtin sa nu comentez cu colega mea despre bou... ma aude sotul si vine si se ia tot de mine...ca pe el nu-l intereseaza cum imi vorbeste boul ala, ca el are de recuperat o tona de bani blocati in nush ce si moshul il ajuta! Si ca daca am draci ...sa ma las de fumat alta data! am facut prostia si i-am spus aseara ca vreau sa ma las de fumat si l-am rugat sa fie mai concesiv cu mine o vreme, sa ma lase in pace, sa nu mai tipe la mine...la noi in firma e o atmosfera de iti vine sa iti tai venele oricum....
si eu oricum sunt o fire foarte impulsiva cu care niciodata nu o scoti la capat pe ton imperativ sau cu scandal...ci cu frumosul obtii orice.
Nu-mi ramane decat sa consider ca nu am fumat nici o tigara si sa ma lupt mai departe...
Kariris spune:
ma duc sa-mi cumpar fructe si ceva de plafar daca s-o gasi ..sa-mi mai potoleasca dracii! Culmea e ca atunci cand ma enervez si nu ma lasa sa ripostez, adica eu sunt cea care trebuie sa cedeze non-stop, daca fumez, ma calmez!
Fructe nu mancam nici eu inainte, de aceea nici nu stiu ce-o sa-mi iau...probabil ca mere.
X-ray spune:
va citez dintr-un tratat de medicina interna,despre "marea frica" pe care ar trebui sa o aiba fiecare fumator:CANCERUL PULMONAR
..."una dintre primele modificari la fumatori este obstrucia cailor respiratorii mici,care la fumatorii tineri poate disparea definitiv odata cu abandonarea fumatului.."
..."in fiecare an neoplasmul pulmonar primitiv afecteaza 99000 de barbati si 78000 de femei din USA ,din care 86% mor in primii ani de la diagnostic,de unde rezulta ca neoplasmul pulmonar este PRINCIPALA CAUZA DE DECES prin cancer atat la femei cat si la barbati."
"marea majoritate a cancerelor pulmonare sunt cauzate de carcinogenii si promotorii tumorali asimilati prin fumat"
"riscul de a face cancer creste de 13 ori la fumatorii activi si de 1,5 ori la cei pasivi.exista o corelatie doza efect intre frecventa deceselor prin cancer pulmonar si cantitatea totala de tigarete fumate,riscul este crescut de 60-70 de ori la un barbat care fumeaza doua pachete pe zi de 20 de ani comparativ cu un nefumator."
"cresterea cancerului pulmonar la FEMEI este de asemenea asociata cu cresterea fumatului.rata sansei doza-raspuns de a dezvolta cancer pulmonar prin expunerea la fumat a fost de 1,5 ori mai mare la femei decat la barbati pt toate tipurile histologice.aceasta diferenta intre sexe se datoreaza unei succeptibilitati mai mari a femeilor la carcinogenii din fumul de tigara.""nicotina are un rol central in patogeneza canc. pulm.in fumul de tigara se formeaza derivati de nicotina puternic carcinogeni......"
si ar mai fi multe de scris,dar poate in alta zi
nu uitati ca inainte de a creste sansele sa muriti prin cancer pt voi,o faceti si pentru cei dragi din jurul vostru care fumeaza inconstient pasiv,si numai voi sunteti devina.
felicitari eva pt decizia ta
RUSINICA NADYANA!
lasa-le si nu te mai juca alba negra cu sanatatea si viata ta
lachione te rog citeste cu atentie ce am scris mai sus pt ca tu si sotul tau fumati prea mult!!!!!!!!
alina
Kariris spune:
alina, nu ma pune te rog sa citesc...ca sunt enciclopedie de date de-astea! Cu ce crezi ca s-a ocupat mama mea toti anii astia cat am fumat eu? imi facea capul calendar nonstop de-mi statea fiecare fum in gat!
Si eu nu fumez mult!!! Da????? ca azi am fumat o tigara! nu 2 pachete...si maine nu o sa mai fumez deloc! daca aveam tigari medicale era si mai bine ca nu mai fumam deloc!
Dar mi-am luat si mi-am luat si Anti Tabac Plant picaturi.
X-ray spune:
lachione
datele alea de" enciclopedie" sunt niste oameni care sau stins din cauza fumatului.....si acum sunt procente.
faci ce vrei cu viata ta.....poti oricand sa ridici procentul .
mie mi-a luat 10 min sa le scriu pt ca m-am gandit sicer la sanatea cuiva pe care nici macar nu o cunosc,nu am vrut sa plictisesc pe nimeni...departe de mine asa ceva!
"Fumez 2 pachete pe zi marlboro rosu si fumez de multi ani...in total cred ca am vreo 20 de ani de cand fumez...17 pe bune si vreo 3 prosteala de la inceput...
Stiu ca o sa-mi fie foarte greu...sotul meu fumeaza peste 3 pachete/zi... stiu ca o sa trec prin stari urate (am mai avut anul asta prin februarie o tentativa de vreo 2 saptamani) dar trebuie s-o fac! am aproape 37 de ani si nu vreau sa mor din cauza acestor tigari!"
eu doar am incercat sa te ajut............
alina
sa o ajutam pe barbye!
Kariris spune:
Alina, draga mea, m-ai inteles gresit. Am spus ca eu sunt o enciclopedie de astfel de date si informatii, datorita faptului ca mama mea saraca, s-a chinuit mereu sa-mi deschida ochii in legatura cu ceea ce imi fac singura cu mana mea!
Nu te supara pe mine, nu am vrut sa iasa asa...ai facut bine ca ne-ai scris...
florenit spune:
Vin si eu sa-ngros randurile! Teoretic m-am lasat de fumat de luni. Practic am pacatuit cu 2-3 tigari in fiecare dimineatza la cafea! Suportul de baza sunt picaturile antitabac MAI. Pe mine m-au ajutat mult, astfel incat in timpul zilei n-am mai simtit nevoia sa fumez. Problema mea cea mai mare de luni incoace e ca nu pot sa dorm!! Luni am adormit la 4 dimineata, marti pe la 2, aseara la fel si nu va mai spun cate felurite prostii si ciudatenii am visat! Cred ca la mine detoxifierea se face prin vise! ![]()
In fine, per ansamblu sunt incantata, nu mai fumez 25 de tigari pe zi ci doar 2-3 si trag nadejde sa inlocuiesc si ritualul de dimineatza cu altceva. Aici am io nevoie de ideile si sprijinul vostru!!!
Cat despre banii economisiti - i-am investit deocamdata in picaturile respective: am dat un milion pe 2 flacoane!
Kariris spune:
Te rog din suflet spune-mi si mie de unde ai achizitionat aceste picaturi antitabac MAI? ca eu am luat Anti Tabac Plant de la Plafar si nu sunt asa grozave... cat despre tigarile medicale daca ar fi fost toate tigarile de pe pamant asa nu ma luam niciodata de fumat! Sunt ingrozitoare....