grup de suport pt.renuntare la fumat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Dragutza mea, si eu m-am lasat de fumat la inceputul acestui an. Nu am fumat timp de 4 luni si, cand am prins incredere in mine ca am vointa, am cazut in capcana de a fuma o singura tigara, la cafea. Asa ca, din mai, iar fumez. Si asta, dintr-o prostie!
Acum sunt hotarata iarasi sa ma las de fumat. Si sa iti spun de ce: in cele 4 luni, desi mi-era pofta tot timpul de o tigara, ma minunam in fiecare zi peentru ca: mi se luminase tenul (nu mai era galben maroniu, ci era roz, fraged si fara comedoane. Globii oculari erau albi si frumosi si imi puneau in valoare irisul verde. Degetele de la mana dreapta miroseau mereu frumos a sapun. Dimineata ma trezeam cu un gust bun in gura si nu mai aveam limba incarcata. respiram mai usor si incepusem sa nu mai obosesc. Aveam o energie si o stare de bine!!! In biroul meu mirosea doar a odorizant de camera puf puf, iar seara, cand veneam acasa, hainele inca mai miroseau a balsam de rufe si a Estee Lauder. Parul nu mi se mai imbacsea, mirosea a sampon si a balsam o zi in plus.
Pai acum, ca fumez iar, cand ies de la serviciu miros de parca lucrez la Philip Moris! Si-mi miroase gura ca la barbati asa. Tenul iarasi are o tenta maronie urata si mi s-au deschis porii pe pometi. In plus, pe conturul fetei, la maxilare, imi ies iar cosuri sub piele, pe care nu le mai aveam deloc!

In lunile cat nu mai fumam, mi-am cumparat in fiecare luna cate ceva, de valoarea tigarilor fumate: Un pandantiv de trei grame de aur, de care sunt foarte mandra, un parfum de seara, Magie Noire (in doua rate) si o pereche de pantofi de piele visinii, cu toc, o splendoare.
Daca nu ma reapucam de fumat, imi luam si poseta de piele visinie aferenta, pe care o ochisem in acelasi magazin
Acum sunt hotarata, sa stii, oricat de greu imi va fi! Pentru ca, oricum, am ajuns la concluzia ca nu imi permit sa fumez. E 50 de mii pachetul de tigari si eu fumez peste un pachet, adica vreun milion sapte-opt sute pe luna! Pai ce, sunt sluga tigarilor eu?! Dar ma vaicaresc ca nu pot sa strang bani sa-mi pun parchet in sufragerie sau ca imi doresc huse noi la masina si capace de roti, sau o masuta de televizor cocheta, sau o masuta de toaleta cu oglinda, eleganta...
Asa ca...ne lasam de tigari! Am zis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

eu sunt nefumatoare. dar sotul meu fumeaza. am reusit sa il conving de vreo 2 ori sa se lase. a reusit cam 6 luni dupa care a inceput din nou. intrebarea mea este cum sa il fac sa constientizeze cat rau ii face fumatul? adica pe voi ce v-a determinat sa vreti sa renuntati la tigari? ca el saracul o face doar de gura mea, adica in sinea lui nu i se pare o problema ca fumeaza asa ca acum dupa o pauza de aproape 1 an a reinceput sa fumeze si imi vine sa il omor.

Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Ca mare dreptate ai, ayleen
Deja imi venea pofta de tigara pe ziua de azi, cand am citit mesajul tau, care mi-a potolit pofta cat de cat.In schimb, incep din ce in ce mai mult sa-mi fie frica sa nu ma apuc dupa catva timp, asa cum aud din ce in ce mai multe cazuri:unele persoane zic ca s-au reapucat ca se ingrasau(putine,ce-i drept) si altele zic ca s-au eapucat din prostie.Parca ma vad,pe cand fumam si alam de vreo persoana care se lasase si se reapucase de fumat dupa 2 saptamini,eu imediat cu gura mare ziceam:"prost sa fii,daca rezisti 2 saptamini fara tigara sa te reapuci din nou"Acum stau si ma gandesc si ma rog sa nu fiu eu de data asta cea proasta care radea de oameni fara sa stie decat sa condamne
Doamne fetelor cat de inconstiente putem fi..Stau si ma ganesc ca sunt chiar nesimtita, atit timp cat va atitea schimbari in bine si eu abia astept sa treaca un timp pana am sa ma simt in stare sa fumez 1-2 tigari pe saptamina, adica ocazional.Si asta in situatia in care, atunci canf fumam si ma trezeam dimineata, tenul meu refacut cat de cat peste noapte capata o tenta rozie si dupa numai 2 tigari arata groaznic si ii evenea culoarea pamintie, adica acea culoare maronir urata de care spunea ayleenCata dreptate ai Ayleen..Oare ce-i in capul nostru?Ai vazit si tu aceleasi schimbari ca si mine:starea de bine, energia, mirosul placut de fata si nu de barbat (sau si mai rau,pt. ca multi barbati nu fumeaza,sau chiar daca fumau,s-au lasat),culoarea roz sidef din obrajii nostri, mirosul hainelor(nici macar parfumul meu favorit nu mai persista dupa atitea tigari), respiratia usoara si frumos mirositoare, felul in care ne trezim dimineata,etc.
Si unde mai punem faptul ca se duc atitia bani in vant.De fapt nu chiar in vant ci in buzunarele celor care se ocupa cu aceste "afaceri".De ce sa-ti pui tu parchet in sufragerie, draga mea Ayleen, cand isi pot face acesti "regi ai tutunului"vile de milioane sau chiar de miliare de dolari.Si toate astea pe seama noastra, a inconstientei noastre.Ne distrugem sanatatea,mirosim ca niste boschetari,sau chiar mai rau, trebuie mereu sa ne cautam si sa ne gasim un loc de fumat pt. ca acest "sport"nu poate fi "practicat" oriunde si oricand.Nu stiu daca ati auzit, ar parca adea la stiri ca s-a interzis fumatul si in tren si va fi interzis in multe alte locuri.
Ieri faceam un calcul,de unde rezulta faptul ca de cateva zile de cand nu mai fumez,am economisit 300 mii lei, adica 50 mii lei pe zi.Si ii spuneam prietenei mele ca vreau sa merg pe la bijuterie sa vad daca gasesc ceva frumos.Si apoi am inceput sa radem amindoua, pt. ca, inca, din banii economisiti de mine nu pot sa-mi cumpar nici macar 1 gr.e aur, dar in curand din banii economisiti, incet incet voi putea lua ceva care sa-mi placa si de care sa fiu mindra,asa cum spuneai si tu Ayleen.
Acum vb. cu cineva, un baiat si l-am rugat sa-mi spuna ceva rau despre tigari.Si stiti ce mi-a spus?A inceput:mirosul urat de pe miini si nu numai, respiratia urat mirositoare, mirosul urat de pe haine, aptul ca nu mai persista parfumul,etc.Si astea mi le-a spus in doar 2 min.Si eu care credeam ca barbatilor le plac mai mult fetele care fumeazaasta asa, ca o gluma
Asa ca Ayleen, te astept si pe tine si pe toate fetele fumatoare care vor sa se lasa, sa mergem impreuna pe drumul asta, poate ne va fi mai usor
Irina, cred ca in primul rand, pe langa multa voina trebuie sa-ti gasesti o motivatie, trebuie sa gasesti acel ceva care te-ar motia sa renunti la fumat.ie ca sunt banii(stati sa vedeti ce preturi vor avea tigarile),fie ca este respiratia urat mirositoare,etc.Ne putem gasi atit de multe motivatii..uite. doar faptul ca persoanelor pe care le iubim nu le place si le face rau ar fi o motivatie puternica, sau faptul ca, un fumator arata de atitea ori mai imbatranit decat un nefumator..sunt multe motive,trebuie doar sa-l gaseasca pe acela care l-ar motiva mai puternic.
Ayleen,ma bucur ca mai sunt persoane care recunosc ca fumeaza peste un pachet pe zi pt. ca multi dintre fumatori spun ca fumeaza oar cateva tigari, de ajunsesem a cred ca eram printre putinii care epasesc un pachet de tigari pe zi.
telor, cand declarati razboi fumatului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

felicitari pt inca o zi
in curand vei strange bani sa-ti iei si ceva din aur.du-te la amanet ca acolo e mai ieftin.
in fiecare zi citeste ce ai scris in celelalte zile sa nu uiti de ce te-ai lasat.
si e groaznic sa mirosi ca o bodega!
sotul cand mai iese singur cu baietii seara prin vreun bar asa ii miros hainele ca nici nu-l suport langa mine pana nu se schimba si face un dus.si el a trebuit sa ma suporte pe mine fumand atat timp....
o femeie parfumata si ingrijita va valoreaza totdeauna mai mult decat una interesanta cu un pai in gura seara si dimineata cand deschide gura miroase de nu sti incotr-o sa o iei!
te apropii de berea promisa......felicitari pt ziua nr 7

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Pe la 21 de ani cand am aflat ca am noduli la sani si m-am speriat foarte tare pentru ca erau cam dubiosi, m-am lasat brusc de fumat si nu am mai pus tigara in gura timp de 3 ani. Fumam de la 16 ani cam un pachet pe zi. Trei ani in care a disparut si dependenta fizica si psihica. Dupa 3 ani am mers la o petrecere unde nu stiu de ce am vrut sa fumez o tigara mentolata...am fumat un pachet pana dimineata iar de a doua zi m-am reapucat de fumat normal tigari tari. De atunci nu m-am mai lasat decat o zi doua fortzata, cand eram prin terapie intensiva dupa vreo operatie. In acei 3 ani nu m-am ingrasat deloc, dar deloc si mai luam si vitamine ca eram speriata rau din cauza nodulilor.
Am zis ca anul asta la 1 septembrie ma las de fumat...n-am facut-o, pentru ca trec printr-o perioada foarte grea si tensionata...dar in acelasi timp realizez ca niciodata nu se va muta raiul pe pamant pentru mine, ca sa am conditii bune pentru a renunta la fumat.
Fapt pentru care uite ca mai ai o candidata la renuntat la fumat: ma las de maine!
Fumez 2 pachete pe zi marlboro rosu si fumez de multi ani...in total cred ca am vreo 20 de ani de cand fumez...17 pe bune si vreo 3 prosteala de la inceput...
Stiu ca o sa-mi fie foarte greu...sotul meu fumeaza peste 3 pachete/zi... stiu ca o sa trec prin stari urate (am mai avut anul asta prin februarie o tentativa de vreo 2 saptamani) dar trebuie s-o fac! am aproape 37 de ani si nu vreau sa mor din cauza acestor tigari!
De ingrasat nu stiu daca o sa ma ingras si oricum nu ma intereseaza pentru ca eu in ultimele 4 luni am slabit 20 de kg (unul din motive a fost si sa ma pot lasa de fumat, ca una e sa te lasi la 85 de kg si sa te mai ingrasi, alta e sa te lasi la 65 si sa te mai ingrasi...)
De baut nu mai beau deloc alcool asa ca nu va fi tentatia bautura/tigara, iar cu cafeaua de dimineata o sa vad cum o sa ma descurc fara tigara!

Asa ca de maine dragele mele voi fi si eu alaturi de nadya si voi avea si eu nevoie de suport!
V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

nadyana vroiai ceva urat despre tigari:)))
am dat si eu o cautare pe google images dupa "smoker lung"
http://www.bbc.co.uk/schools/gcsebitesize/img/bilungs.jpg
si asta e una din pozele mai frumoase ca restul

lachi pentru decizie, nu conteaza ca nu e 1 sau luni, conteaza ca te lasi. Eu m-am lasat pe data de 4 intr-o miercuri:))
ps: cum slabisi dooj de kile? editez sa iti zic ca tocmai am citit ce i-ai zis Victoriei, da si la mine pemeu cu slabitul.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

lachiona lasa-le ca e grav...
fumezi ffff mult si sotul si mai mult....
vezi ca noi femeile suntem mai dispuse la cancer decat barbatii.si cancerul pulmonar e groznic.daca vrei iti trimit maine niste procente cu prevalenta cancerului vizavi de fumat,femei,nr de tigarete pe zi si te vei ingrozii.sunt facute de americani si spun adevarul.gandeste-te ce groaznic ar fi sa faci parte dintr-un asa procent!

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Buna seara tuturor! Felicitari pentru decizie celor care s-au hotarat sa lase tigarile. Eu m-am lasat de patru ori. Prima data am rezistat 6 luni. Ce m-a determinat atunci sa ma las de fumat a fost un reportaj la televizor, la italieni, in care in afara efectelor fumatului asupra plamanilor si a intregului organism, prezentasi modul in care producatorii introduc ca substanta menita sa creeze de pendenta inofensiva cacao. Apoi arata castigurile pe care le inregistreaza acestia pe seama viciului nostru. In acea noapte nu stiu ce s-a petrecut cu mine, dar dimineata m-am trezit zicand: nu mai fumez. Adevarat ca a fost greu si cand imi venea pofta de tigara luam un pahar cu apa, pentru ca citisem un articol intr-un ziar ca ar fi cea mai buna metoda. Dormeam foarte mult, cand puteam mai zaceam, si asta pentru doua saptamani, de zbierat znieram din orice si oricand.
A doua oara am rezistat numai 10 zile si astea cu tigari din nu stiu ce iarba. Asa ca nu a mers cu inlocuitori considerati inofensivi.
A treia oara eram deja insarcinata si un prieten de familie care fuma la fel de mult ca mine si de o lunga perioada atat m-a cicalit ca sunt inconstienta de efectele nocive asupra copilului ca a doua zi am renuntat la fumat. A durat 8 luni.
Pe data de 1 septembrie am 4 luni de cand m-am lasat pentru a patra oara. Motivul (tuturor li s-a parut ciudat): timpul pe care ti-l ocupa acest viciu. Eu nu fumam decat in bucatarie. Ori de cate ori mergeam in bucatarie micutul Claudiu imi spunea sa las tigara si sa-i citesc sau sa ma joc cu el, iar eu il rugam sa ma lase sa fumez. El incepea sa planga si eu ma simteam frustrata. Fumam cu mult peste un pachet.
Intr-o zi m-am gandit ca decat sa-mi gonesc copilul sa nu mai stea langa mine cand fumez, as putea sa ma las si sa castig mai mult timp liber pentru el. Si am facut-o. Sunt multumita.
Prima oara si eu am cheltuit banii economisiti din stoparea viciului cumparandu-mi lucruri pe care mi le doream de mult timp, asa ca recompensa. Anul asta nu am facut-o, dar nu e timpul pierdut.
Eu va sustin din tot sufletul.
Nadyana mai este doar un pic pana cand te vei obisnui cu noua stare. Iar noi suntem aici sa va ajutam. Se poate!!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna din nou fetelor dragi!Daca ati sti ce prostie am facut astazi..eram sa nu inchei cu bine a saptea ziam venit acasa pe la 9 si ceva si nu stiu cum si de ce m-am enervat si m-am dus direct la pachetul ala pe care v-am spus ca l-am primit acum 2 zile.Am aprins o tigara, am tras din ea nu stiu cat, oricum f. putin si am stins-o imediat si am aruncat-opt. ca mi-am dat seama repede ce eram sa fac.Intr-o fractiune de secuna mi-au trecut prin cap cele mai rele lucruri pe care le face tigara si, bineinteles si faptul ca tenul meu va arata din rou rau daca reincep sa fumez.
Apoi am venit si am deschis internetul pe orum si am vazut mesajul e la Oana, cel cu poza, pt. care iti multumesc draga Oana.Chiar te rog sa ne mai trimiti poze si lucruri rele espre tigari.Am gasit si eu ceva si va trimit spe binele tuturor fumatorilor
http://www.presmark.com/htmlfile/pictures.htm
cele care v-ati lasat deja, miine cand ne vine pofta de fumat sa ne aducem aminte de poza asta sa vedem daca mai avem chef de fumat..cele care nu v-ati lasat inca, miine cand vreti sa aprindeti tigara sa va ganditi la poza asta.
cele care nici nu va ganiti sa va lasati de fumat, puteti sa va scoateti aceasta poza si sa o tineti la vedere atunci cand veti sa fumati.
fetelor, nu vreau sa par moralista pt. ca nici mie nu-mi placea cand cineva imi facea morala, ci, pur si simplu lupt si eu cat pot.
lachione,te asteptam de miine pe baricade.sa te uiti si tu la poze pt. ca sunt sigura ca te vor ajuta.
alina, te rugam sa ne trimiti procentele.
Fetelor ragi, va rugam sa ne trimiteti orice ne-ar putea ajuta sa rezistam sau, dupa caz, sa luam o decizie inteleapta in ceea ce priveste tigarile.daca gasiti poze espre cum strica tigarile si alte parti ale corpului, de ex. dintii, tenul,despre cum imbatraneste fumatul, etc.va rugam sa ne aratati si noua.
i-a priviti fetelor aici http://www.presmark.com/htmlfile/lung5of6.htm
lachione, felicitari sincere ca te-ai hotarit.te rugam sa meditezi si sa-tiduci la bun sfarsit ideea de a renunta pt. ca poti.cum au putut altii putem si noi.mi-a spus un prieten duminica, ca dintre colegii lui cam 10 au lasat tigarile.
Eva,felicitari si tie.ai luat cea mai buna hotarire si chiar esti de apreciat pt. ca rezisti.tine-o tot asa si te rugam sane impartasesti si noua din experienta ta.Iti multumim si tie pt. ajutor!Ai spus ca mai este doar un pic pana cand ma voi obisnui cu noua mea stare.Cam cat?Tu upa cat timp te-ai obisnuit?
Bafta pt.miine lachi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Nadyana, nu mai pune tigara in gura nici pentru o secunda! Cand iti vine sa fumezi distruge-o incet pe toata fara sa o aprinzi. Eu luam ori un pahar de apa si respiram adanc pana imi trecea (eu ma sufocam cand ma gandeam la tigari) sau ma duceam sa ma spal pe dinti, sa fac dus sau baie si foloseam parfumuri tari ca sa-mi dau seama ca au alt miros decat inainte (cel putin mie asa mi se parea).
Ultima oara imi enumeram mental sau scris toate argumentele pro fumat si toate contra si cand ajungeam sa gasesc inca unul contra fumat si imi trecea.
Inca ceva, eu nu fugeam de fumatori, dar preferam sa fac altceva cand ii vedeam ca ies la o tigara, asa, ca sa ma simt ocupata. Si APA, multa APA. Incearca, nu dauneaza.
Cam dupa doua saptamani (presupun ca depinde si de tine) nu te vei mai gandi asa des la ele sau la faptul ca iti lipsesc, dar inca te vei lupta cu argumentele pro si contra. Dupa vreo luna deja dispare reflexul, inveti ce sa faci cand nu fumezi.Mie, de exemplu, nu-mi placeau fructele. Azi ma duc atunci cand am o pauza si mananc o fructa. Si nici nu sesizez cand altii fumeaza chiar daca o fac in apropierea mea.
LUPTA, SE POATE!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput