grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 14
anaisanais spune:
Imi pare rau pentru masina pocnita, costelusa, dar un fier se indreapta, asa ca nu fi foarte necajita!
Nadyana, stai linistita, nu ve ''depune'' multe kg, pentru ca iti pasa de tine, asa ca, ''baga mare, tata''la mere, ca nu ingrasa![]()
S-ar putea ca, la un moment dat, sa simti nevoia de dulce(ciocolata, dulceata etc), atunci sa te feresti cat poti de preparatele de tipul asta; poti incerca o tableta de ciocolata amaruie pe zi( o bucatica, vezi, nu o ciocolata intreaga, ca pe urma
!).
Hai, ''mai dragelor'', ca pana la urma si excesul de kg se da jos cu un efort oarecare, nu este chiar atat de tragic! Si, in fond, slujeste unei cauze nobile ''pusul''kg(in limite controlabile).
Hai,''bobor'', ca o sa fie din ce in ce mai usor de-acum incolo!
Orice inceput este greu!Dar, pe urma, ''vine ele satisfactiile'''!
ina78 spune:
Fetelor am mai trecut pe "la voi", chiar am mai scris... si uite ca m-am decis, vreau si eu sa ma las de fumat.
Ma bucur ca sinteti asa puternice si urmaresc sfaturile pe care vi le dati, asa ca mai am citeva zile si vreau sa intru si eu in "clubul" vostru... ma primiti??
Voi ati ales o zi anume in care sa va lasati? Eu asa vreau sa ma las intr-o zi care are o anumita semnificatie...
Mai vorbim.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
eva03 spune:
Bun venit Ina78! Poti sa alegi ce zi vrei, eu nu am avut una speciala important e sa nu renunti.
Ce se intampla cu Adria? Dar cu Seherezada?
Eu sunt acum disperata cu regimurile, dar imediat ce m-am lasat nu mi-am pus problema ca ma ingras. Am mancat orice ca sa fiu stapana pe situatie si sa nu ma chinui mai mult. Si rontaiam incontinuu alune, floricele, bombonele, ciocolatele. Problema cea mare era ca mie nu imi placeau fructele. Acum, fie datorita regimurilor care recomanda fructe, fie din alte motive nu pot sta fara ele.![]()
mama lu' Claudiu
nadyana spune:
Bravo Ina
si bun venit in cercurcul nostru.Chiar te asteptam cu bratele deschise,nu-i asa fetelor?Faci foarte bine daca incerci sa te lasi si tu.Uite,deja primul pas este facut.
Eu am ales o zi de miercuri pt. a ma ajuta.Asa ma gandeam eu, ca fiind o zi de post imi va fi mai usor.Altii isi gasesc alte zile, in functie de importanta fiecarei zile pt. fiecare intre nou.De ex., unele persoane(chiar f. multe)se lasa de tigari imediat dupa revelion, in prima zi a anului.Dar asta nu inseamna ca tr.sa astepti pana atunci,Ina
Altii se lasa cand incepe postului.Sunt ocazii si ocazii.
Cel mai importanta cred ca este vointa ta,hotararea de a te lasa.Desi, eu cand m-am lasat nu vroiam chiar 100% sa ma las.Nici dupa ce m-am lasat nu vroiam
Cred ca trebuie gasita o motivatie.Fiecare dintre noi are o motivatie.De ex.,poate fi tenul-care va arata mult mai bine si care arata cu totul altfel la nefumatoare,sau pot fi banii, sau..un lucru foarte important cred ca este familia, care nu are nici o vina sa miroase sau(si mai rau)sa inhaleze fumul nostru.
De doua zile sunt racita si nu prea am nici gust, nici miros si mi-am dat seama ca, de fapt, eu nu maninc de foame ci,oar ca sa mestec mereu ceva, sa am ocupatie.De ex., azi am fost in oras si cat am cascat gura prin magazine nu mi-am adus deloc aminte de faptul ca tr.sa maninc.Si, tot in legatura cu lipsa mirosului.Desi de cand am racit abia daca pot distinge mirosul de parfum,azi am intrat in alimentara sa iau mere si acolo erau 2 baieti care abia fumasera.Pe unul dintre ei il vazusem chiar eu cum, inainte de a inra in alimentara, pt. a nu arunga tigara intreaga, tragea de zor din tigara.Cu toate ca eu nu aveam miros,fiind in spatele lor la rand, mi-a ajuns la nasuc mirosul lor specific de fumator.Atunci m-am ganit doar atit:cum poate sa stea un barbat si sa miroase o femeie
fumatoare?
Oare la ce se gandeste?
Fetelor, eu nu vreau sa jignesc, doar si eu miroseam la fel
Doar ca..acum imi dau seama cat de urat miroase un fumator.Si pt. o femeie..
Va spun asta, poate va motiveaza
Acum e mult mai bine.Mi-am facut un obicei in a minca iaurt.In curand voi mirosi a iaurt
Annie80 spune:
am ales ziua sa ma las cand nu am mai avut tigari in casa ( de fapt a fost un more lung pe care numai l-am aprins si apoi lam aruncat)
eu nu vreau sa ma ingras prea mult pt ca nu vreau sa fac execitii in disperare ca sa dau jos ca nu-mi place sa le fac
si fetelor am uitata sa va spun..nu mai mestec guma cu nicotina numai guma mentolata...de cred ca o sa fac maxilarele ca ale lui schwarzenegger si mananc fructe...multe fructe....muuuuulte fructe...ieri am mancat numai piersici, azi o dau pe castraveti...maine o dau pe....gasesc eu ceva sanatos
haideti fetelor, nu va descurajati, ca putem trece peste asta
ina78 spune:
Vreau sa ma las pe 8 octombrie... nu spuneti ca e tirziu... dar intre timp fac eforturi sa le raresc si mai mult. Dar de pe 8 oct. nu vreau sa mai bag tigare in gura.
Cit despre barbatii care stau linga femei fumatoare... nu vreau sa ma gindesc, caci doar eu fumez dintre toti membrii familiei.
In schimb ma gindeam la variantele de rontait... caci fructele nu-mi prea plac, si celelalte... ingrasa, cum ar fi alune, ciocolatele...
Caut inca o varianta care sa nu accentueze cele citeva kg pe care le am deja in plus.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
Annie80 spune:
Ina 8 Oct. presupun ca e o zi special pentru tine, daca e asa nu vrei sa fi mai fresh pt acea zi si sa renunti mai repede, si pana atunci sa uiti de "chinurilor" lasatului?
femeia fumatoare si barbatul nu, la fel si aici
si fetelor cu guma mea cu toata "dieta" (daca o pot numi dieta) mai degraba infometare, totusi mia adus aportul necesar de calorii si vitamine nu am pus nici macar jumatate de kg pe mine
dar am facut si exercitii
X-ray spune:
costelusa ca sa vezi ca nu esti singura cu busitul de masina...
cand m-am lasat de fumat eram inca studenta si fiind o fumatoare inraita toata lumea s-a mirat, dar cativa au hotarat si sa se lase de fumat ca de, daca eu am putut sigur pot si ei.zis si facut.un coleg de-al meu care fuma aproape 3 pachete pe zi se lasa brusc. dupa a saptamana vine cu o tigara aprinsa la cursuri ....il cert suparata ca m-a lasat singura cu chinul si-mi zice ca a lovit masina. pur si simplu atat de aiurit a fost incat el a vazut ca e curba la dreapta dar nu era decat un sant!
deci tu draga mea esti ffff puternica si chiar nu merita sa te mai apuci vreodata! ca vezi si tu ca si fumatul ne ia mintile!
nadyana sunt tot aici si va
pe voi toate nefumatoarele de la acest subiect.
si sportul face minuni mai ales pt psihic,dece nu va apucati de un sport?
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
anaisanais spune:
Bun venit, Ina
!Si curaj, mai greu este in primele 4-5 zile....
Mi-ar placea ca, la un moment dat, sa facem o''adunare'' a realizarilor!Sa vedeti cata satisfactie si respect de sine capatam fiecare dintre noi, pentru ca adunam zi peste zi fara sa fumam.
Costelusa, ai reparat masina?
Nadyana, hai, cum stam cu lupta cu ''tigarushele''?
Eu abia acum am terminat o parte de treaba, asa ca m-am gandit sa dau ''o fuga'' pana la voi, poate aveti nevoie de o incurajare...

.
Annie80, nu stiu daca mestecatul gumei este o idee buna; medical s-a demonstrat ca nu ti se dezvolta muschii fetei, dar mestecatul declanseaza in creier mecanismele de producere a sucurilor gastrice, organismul pregatindu-se sa primeasca hrana si sa o digere; daca hrana nu ''apare'' in stomac , apare senzatia de foame, asa ca ...... mai bine mananci un ardei gras, decat o guma de mestecat
.
Am ales verdele lamaie, pentru ca este foarte optimist si ma gandesc ca este mai usor sa treci peste nevoia de fumat daca gandesti optimist!
x-woman spune:
GATA! M-am hotarat! Ma las si eu
.....Doamne-ajuta!
Am vorbit si cu sotul si o sa incercam amandoi. De fapt, sper sa si reusim, ca tentative am mai avut.... Chiar mi-e ciuda! Adica altii pot si noi nu? Mai ales ca fumam fiecare cate un pachet pe zi, ardem banii cu alte cuvinte..... Si asa chiar nu se mai poate! Gandindu-ma bine are ce sa ma motiveze - anul asta ne-am cumparat casutza noastra, mai avem putin si terminam renovarile, totul e nou......deci e o maaaare realizare. Cum sa afum eu peretii aia la care ne-am chinuit atat cu trafaletul, sau perdelutzele mele asortate?![]()
Trebuie sa fim tari!
Chiar daca fumam amandoi de ani de zile.....O sa incepem de luni - 25 septembrie, pana atunci incercam sa "le numaram"... adica sa ne incadram amandoi in 10/zi....Stiu, e mult si atat....
De cate ori o sa ma ia batzul o sa va stresez pe voi .... Va multumesc pentru intelegere si pentru ajutorul pe care mi l-ati dat in luarea acestei hotarari