Sarbatoritii de iulie-august 2004 (195)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Vad ca multa lume a dormit prost azi noapte. Hai sa va zic si de mine. Azi noapte am zis ca nasc. M-am trezit pe la 4 jumate cu contractii dureroase (de alea cu dureri de spate si de burta, deci tot tacamul). Si m-au tinut vreo ora jumate. Am luat si Scopantil si No-spa (care mie mi se cam pare apa de ploaie). Greu au trecut! Nu va mai spun ca mi-au trecut prin cap numai scenarii nasoale: ca nasc si n-apuc sa-mi termin lucrarea si ma exmatriculeaza aia de la doctorat, ca ma interneaza in spital pana nasc si las copilu singur acasa, etc. Stiti ca noaptea toate par mai negre.

Peste zi nu s-au mai repetat, dar am avut treburi prin oras care nu puteau fi amanate si mi s-a facut rau. De data asta m-a luat cu lesin si transpiratii reci. Eram si intr-un loc unde nu ma puteam intinde. Am reusit totusi sa nu lesin, desi am fost tare aproape.
Urata zi!! Sper sa nu se mai repete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

ooooooooooh Mitzu draga de tine! bine ca esti ok acum....sper sa nu se mai intample! poti lua si papaverina in cazurile astea...dar dea Domnul sa nu ai nevoie! cate saptamani? ca io daca nu-s gravida nu mai tin cont asa usor
si aici s-a inorat...sper sa nu ploua ca mie imi monteaza meseriasii balconu'

Mergi la inceput

Roxi , sunt in a 30-a (am intrat in luna a saptea). Oare de la cate saptamani supravietuieste un copil prematur (Doamne fereste!) aici in Romania? Stiu ca trebuie sa stea cat mai mult acolo, dar azi noapte ma tot gandeam la asta...

papadie, la cate sptamani ai nascut? Poate dai un ochi pe aici si-mi raspunzi. Desi nu cred ca se pune, ca ea a nascut in Germania.

Oricum acum e ceva mai bine, dar am venit acasa si m-a luat Tudor in primire. Eu nu pot sa-i dau copilului asta nici macar un tricou pe el, fara sa lerg dupa el. Pentru el totul e un joc, imi tot zice ca sa-l prind, si eu de-abia imi car burta

Lia, tu ce mai faci? Ca si tu ai avut ceva probleme parca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biluta28 spune:

Miz la o colega dea mea i s-a spus ca daca trece de 32 de sapt. e ok; ea a nascut prematur cu cezariana la 34.
Asa ca ai grija de tine si stai mai mult prin pat daca poti.

Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani jumate - Edi 2 ani
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000

Mergi la inceput

Mitzu defapt depinde si de dotarea spitalului si de dr. neonatolog

Mergi la inceput

Pai da, si aici la Sibiu, nu ma prea bazez eu pe ei si pe dotarile lor...

Am aruncat un ochi si pe la prematuri. Tre sa fac cumva sa-l tin pana pe la 34-35, zic eu. Cred ca declar stare de urgenta si chem ajutoarele, ca nu se mai poate.

Mergi la inceput

Da mitz cel mai bine e sa ai mare grija si sa ajungi la 34-35 sapt. colegta asta trebuia sa nasca cu mine odata si a nascut cum ti-am zis la 34 cu cezariana ca nu mai rezista copilul si a stat la incubator aproape pana am nascut si eu, a avut fetita, cica ele sunt mai rezistente si mai luptatoare. Acum e bine merci sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Buna!

Mitzura- merci de intrebare, azi am fost la eco 4d, pare sa fie deocamdata ok fetita, s-a mai calmat, am nevoie de odihna, antispastice la nevoie. Am avut contractii nasoale sambata care au durat o ora jumate, am stat cu burta beton in ciuda nospaului si relaxarii pe partea stanga, bautului de galeti de apa si singurul lucru ce mi-a folosit totusi a fost sa ma dau jos din pat si sa plec la plimbare pe strada, doar asa mi s-a decontractat burta. Apoi am citit pe net mai deunazi ca acele contractii false (eu am avut combinate cred) trec mai usor facand plimbari decat stand turta in pat. Eu am 24/25 saptamani si ma rog sa mai reziste cel putin 10-12 saptamani in burtica, acum are doar 630 de grame si vreo 20 cm lungime. Ajutoare n-am de unde sa convoc asa ca incerc si eu sa forjez sotul cat pot si sa reduc eforturile facute prin casa. Ma gandesc ca vine toamna si se strica vremea, n-o sa mai putem umbla cu orele pe afara asa ca poate sub acest aspect va fi mai usor. Nu stiu cum va fi, dar macar sanatosi sa fim ca de mutat nu s-a ales nimic inca, cautam intai sa vindem apartamentul unde locuim si apoi sa gasim altul, dar deocamdata nu avem clienti seriosi.
Gioana- puiuta ta papa 3 mese gatite pe zi ? si legume deci de 3 ori pe zi? mi se pare foarte bine. Al meu pui nu accepta decat o masa gatita in zi, pranzul. Iar toate mesele lui per zi sunt 3. Poate nu-l ingrijesc eu bine, trebuie sa mai studiez problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Mitzule, ai grija de tine si cheama ajutoare.
32 de saptamani...
Nu cred ca mai tii minte, la mine la Maria au fost probleme nasoale si imi spunea la fiecare vizita doctorul ca trebuie sa ajungem la 32 de saptamani.
Dar se nasc si la 30 si sunt bine, depinde de spital.
Asa ca mai bine tine picioarele incrucisate inca o luna!
Dorsilia, ia-o mai incet si ai grija...

Pupam burtici!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Burtici aveti mare grija de voi, tinem pumnii sa ajungeti macar la 39 de saptamani
Lio - io daca te mai aud ca ti se pare tie ca nu-l ingrijesti pe Danut nush ce-ti fac. Esti printre cele mai grijulii mamici pe care le stiu !
PAKO - tu cum esti, ce face burtica, dar mandra de Andreea ???

Abia astept sa plec acas`, nu am kef de nimik ... pupam trupa !

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput