Sarbatoritii de iulie-august 2004 (195)
Raspunsuri - Pagina 15
Andries spune:
Mie tot 32 de saptamani mi-a spus ca ar fi minim, ca incepand cu 37 pot sa nasc in orice moment si nu e nici o problema... dar cu chiu cu vai si cu stat numai in pat am nascut in sapt 40. Deci... Mitzu nu stiu ce ai tu de facut, imi cer scuze ca imi permit sa dau sfaturi atat de categorice, dar...un copil sanatos este cel mai important asa ca ... lasa doctorat si ce mai ai tu de facut, cheama ajutoare si stai linistita acasa. Orice se poate amana inca cateva luni.
Andries
mitzura spune:
Lia, deci tot asa ai patit si tu. Erau dureroase contractiile? ca de astea false, adica nedureroase am si eu tot timpul, sunt normale, dar azi noapte era ca in prima parte a travaliului, adica dureri, imi era si greata si ma lua si cu frisoane. De aia m-am speriat.
Cu ajutoarele, fa tot ce poti, ca din pacate devine tot mai greu. Eu vad pe mine. Nu mai pot sa fac acum ce faceam la 24 de saptamani.
Cristalina, Sa tin picioarele incrucisate....hehehe! Deci 32 de saptamani minim. Da, probabil ca supravietuiesc si mai mici, numai ca stau in incubator la spital timpul pe care nu-l stau in burtica si nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa uit de mine prin spital vreo luna. Ca mi s-ar rupe sufletul pentru Tudor.
Daria, multumim de urari. Poate ai gura aurita...si ajungem la 39. Desi eu m-as multumi si cu 37.
Andries, pai eu tot acasa stau. Pentru doctorat lucrez aici acasa, la calculator. Azi ce am iesit ca trebuia sa-mi fac analize si altele.
cristalina spune:
Mitzule, toata admiratia...P'onoarea mea ca nu imi imaginez cum poti sa faci teza gravida. Cred ca aveam capacitatea de concentrare redusa la 10% cand fusei gravida cu Maria...si atunci cand ma concentram era aricum asupra unui subiect legat de sarcina...
Aaaa...apropo de nimic...in ianuarie am fost in Franta la conferinta, eu foarte mandra de mine ca's capabila sa evoluez cand are mandra numai 1 an jumate...
Era o fata acolo, profesor in state, nascuse de 6 saptamani, lauza cum s-ar zice, venise cu pompa de muls dupa ea si mai tinea si lectie invitata. Eu cand avea Maria 6 saptamani nu cred ca puteam sa ma concentrez suficient incat sa-mi pun singura in farfurie, darmite sa tin lectie invitata la o conferinta
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
Andries spune:
Eu cred ca dupa ce nasti te poti concentra mai bine, cred ca faptul ca iti vezi copilul sanatos si mancacios te ajuta sa te aduni. Mai conteaza si varsta ca si eu ma uitam cu invidie la cumnata mea de numai 21 de ani ce sprintena era dupa nastere, fata de mine sarita de 30.
Acum o sa spuneti ca aberez... dar cel mai mare consumator de oxigen in corpul uman in mod normal e creierul. In sarcina apare si copilul care vrea si el oxigen sa creasca bine, deci daca te apuci sa faci integrale... lipsesti copilul de un aport suplimentar de oxigen.
Eu in ultimele doua luni nu eram in stare nici la un film sa ma uit si sa inteleg "din prima" despre ce e vorba, daramite teza de doctorat... sa fim seriosi .. sunt si eu om. Mitzu lasa pc-ul... si dormi mai bine. In felul asta lasi cat mai multe resurse libere pentru copil.
Andries
leeloo2004 spune:
Cristalino, esti de coma!
Mitzu si Lia - fiti fete cuminti si menajati-va cit puteti! Pupici pe burtici!
Eu in curind o tai spre casa asa ca va urez o seara placuta si ne auzim miine!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
mitzura spune:
Mai, daca ar fi asa de simplu! Chestia e ca daca nu o termin pana in octombrie (mai am o luna de tras tare), tre sa platesc o taxa de 1000 de euro. Nasol! Uite de aia ma chinui, ca oricum chef de ea n-am. Concentrare ce sa zic, sunt zile si zile, chestia e ca de cand sunt gravida am avansat cel mai mult, am terminat 4 capitole, mai am doua. Asa incet incet, iese.
Si mai e o chestie, trag tare acum, ca stiu cum o sa fiu dupa ce nasc. Cel putin dupa ce l-am nascut pe Tudor, am fost pe nicaieri in prima luna, obosita vai de mama mea, cu curu' prastie (scuzati ) de la epiziotomie, stresata. Sunt realist si stiu ca n-as putea lucra mai devreme de 2 luni sa zicem, ori, pentru lucrarea mea ar fi prea tarziu.
Cristalina, sa stii ca si eu te admir pe tine, la 1 an jumate pe la conferinte in strainataturi! Iar tanti aia de care zici....vorba ardeleanului, cred ca nici nu exista.
Andries spune:
1000 de euro penalizare!! mi se pare imens.. ei da, acum te inteleg, n-ai ce face, macar cu Tudor te ajuta cineva?
Andries
mitzura spune:
Da, ma ajuta ambele bunici, slava domnului.
Iar cu cei 1000 de euro, e o chestie tare urata, ca universitatea n-a respectat contractul pe care l-am semnat cu ei cand am fost admisa la doctorat (cf acestui contract, aveam voi sa-mi iau 2 ani de concediu fara penalizari, peste cei 6 ani in care trebuie sa termin teza) Eu nu mi-am luat decat 1 si s-a schimbat legea, care acum spune ca daca ai depasit cei sase ani, nu conteaza daca ti-ai luat sau nu concediu, platesti penalizare. Si uite asa eu stiam ca ma mai bazez pe inca un an, care s-a dus pe apa sambetei. Singura solutie ar fi sa-i dau in judecata, da decat sa ma leg la cap, mai bine termin teza, ca oricum dupa aia imi e mai greu.
Andries spune:
Deci cum ar veni ... vrei nu vrei... bea Grigore aghiazma si termina teza. Intr-un fel te forteaza sa iti faci treaba si sa performezi, dar e neplacut sa stai la PC cu ditamai burta sa scrii la lucrare. Bine ca te ajuta bunicile. Decat sa ii dai in judecata mai bine te lipsesti, chiar daca vei castiga, te vor tine minte la sustinerea tezei si pot sa iti faca probleme.
Deci 2 ani concediu maxim, asta inseamna ca daca vrei doctorat din start te-au limitat la 1 copil, azi ma gandeam si eu la doctorat (vorbeam cu o colega despre obtinerea doctoratului ca o metoda de a avea studiile recunoscute in strainatate) dar cand am auzit ca e 6 ani la fara frecventa... si imi inchipui ca te si costaniste bani nu? Exista oare posibilitatea sa il faci gratuit?
Andries
kim222 spune:
Si io care credeam ca sint singura care este cheauna!..Pe la 12 m-a convocat Uka in patul conjugal si acolo am ramas..desi cind am plecat din dormitor..l-am auzit ca prin ceata pe tatai...sa te intorci! Cucu ...nu am fost in stare sa ma mai mis..si m-a trezit la 5.45...ca ardea...vroia ate! Apoi ca face pipi..si apoi caca..si s-a dus somnicul!
Noi am avut un we prelungit si obositor..Simbata am pus-o de-o petrecere ...ad hoc..sa nu-l lasam totusi pe Uka nesarbatorit...as ca am invitat doua fam de americani si am facut...picnic in parc,...american style ..pizza, soda si cake! Am si pozici pr exemplificare!
Duminica shooping si parc...Luni am fost invitati la ..plaja! Am fost la Stinson Beach...la 15 grade! Drumul a fost superb prin Muir Woods...si se coboara la plaja...Cea mai nasoala dupa numarul de atacuri de rechin (din US!)....Mai nasol a fost sa explic copilului atomic...ca nu poate intra in Oceanul Pacific..care nu este Marea Neagra!..Dupa ce nu s-a lasat si a intrat cu picioarele..si evident s-a udat...ne facea semn sa-i scoatem si bluza ..ca el este ..READY!!! Nu va explic cit de rece era apa...inghetai..asa ..instant! Copil nebun ce mai!Am si poze foarte reusite..ma laud singura!
Ma duc sa vad ce-ati mai facut...