Fetele din America (78)
Raspunsuri - Pagina 6
ML spune:
quote:
Originally posted by Fetitza
Salutare la toata lumea!Sunt Robert,sotul Fetitzei si as dori sa stiu daca locuieste cineva de pe forum in North Carolina(am citeva intrebari legate de viata de acolo pentru un localnic).Astept raspuns si va multumesc foarte mult anticipat.O zi buna.
Fetitza
Noi ne ducem in fiecare vara in NC (la munte, in apropiere de Boone) dar in vacanta. Speram ca peste un an sa ne mutam definitiv acolo si atunci probabil ca voi sti mai multe. Ce anume te intereseaza (poate, din intamplare, cunosc)?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
Laura Takacs spune:
Intrebare intrebatoare: care dintre voi si-a reinnoit de curand, adica in ultimul an, pasaportul romanesc prin vreun Consulat romanesc? Am citit eu pe site-ul ambasadei, dar sunt nelamurita la partea cu certificatul de casatorie. Asta trebuie dat numai daca ti-ai schimbat numele in urma casatoriei, sau pur si simplu ca asa vor ei? Pasaportul e pt sotul meu, care tine cu tot dinadinsul sa-l reinnoiasca.
danutza_c spune:
LAura, daca v-ait casatorit in state cretificatul de casatorie trebuie inregistrat si in tara, la starea civila.
Cel mai bine da un telefon la consulat/ambasada si intreaba-i pe ei. Eu, din cite stiu vor certificatul ca sa fie siguri ca e casatoria inregistrata si in tara, atita timp cit voi sunteti cetateni romani.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
Laura Takacs spune:
Danutza, multumesc, am citit dupa ce am postat, scrie pe aplicatie daca esti casatorit, divortat, etc. Si nu prea vad de ce trebuie inregistrata casatoria facuta aici si in Romania, dar ma rog asta-i alta chestie.
philip spune:
sanzi, prin toate cartile si website-urile pt copii, unde se vb de organele genitale suntr denumite asa. exact cum ti-a raspuns si nicole, merg pe ideea ca oricum vor trebui sa invete despre asta, de ce sa le numim altfel? e bine, nu....ramane de vazut
philip&andreea
copilasi dragalasi
Laura Takacs spune:
Acuma vad ca e o intreaga tevatura sa inscri in Romania casatoria incheiata aici, plus alti $90. Cred ca pana la urma renunta la pasaportul romanesc. Numai cand ma gandesc la functionarii de la Consulat si mi se face parul maciuca.
Ramona J spune:
Laura, orice chestie se inregistreaza si in tara. Sau cel putin asa se cer cit ai cetatenie romana. Am vazut si eu la altii asteptind pe la Consulat, ca nu stiam.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ciuf spune:
Laura, apropos de Consulat. In vara asta am fost la cel din Los Angeles ca imi trebuia procura sa imi reinnoiesc pasaportul.
Pe langa asta vroiam sa-i fac Evei certificat de nastere romanesc. La Luca m-a costat $30 acum aproape trei ani. De data asta costa $135, iar daca nu aveam traducerea certificatului american mai scoteam din buzunar $30. Deci in total ma ajungea la $165. Asa ca am zis pas deocamdata.
Sa mai comentez ca un plic la Consulat costa $5?
Numai bine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
http://community.webshots.com/user/ciufuletz
http://community.webshots.com/user/ciufa
Oana_B spune:
Fetele, spuneti-mi si mie va rog, intrebarile care se pun la examenul de cetatenie de unde le iau? Le trimit ei cumva sau trebuie sa le adun eu?
Oana_B
detalii donatii
actualizari donatii