Clubul moldovencelor de peste Prut (33)
Raspunsuri - Pagina 5
Davina spune:
Cum se poate Natali ai fost in MD si-ai uitat sa-ti cumperi razatoare ?(rusinica) eu m-am aprovizionat cu 2 in caz ca mi se strica una hehe.Ieri am servit si o ruda si i-a placut morcovul ..pina si Deanna maninca din el .
Tania cind ai scris de nicul tau cu 21 mi-am adus aminte ca aici e un magazin cu haine care se numeste Forever 21 ,asa ca e bine sa ramanem in suflet tineri ca la 21 de ani .Bafta multa la noul servici si acomodare rapida .
mushulica pe la 20 de saptamini o sa simti miscarile ,parca o sa-ti inoate un pestisor in burtica .
Cornelia pai ce istorie se invata in scoala daca nu romana ?ti-ai trecut gitul deja ?
Rodica,oxy,Cristina,Alina,Crinia,Aliona mai dati un semn ...ca la celelalte le dam crezare din lipsa de pc .
Fetelor cu cei mai ocupati pe copilasi in timpul zilei ?stiti ceva jocuri ?
pupici .
Balbina spune:
Alina, asa-mi trebuie daca nu am trecut razatoarea pe lista cu lucruri de cumparat din Md, acolo numai la ea nu-mi statea gindul. Poate data viitoare, cind o fi.
La distrat copilu in casa si pe mine ma doare mintea mai ales ca zilele astea nu-l duc la cresa. Mai rasfoim niste cartulii, mai facem niste turnuri din cubulete, se mai joaca si singur, gen plimbare cu tricicleta sau masinuta prin casa, mai iesim pe afara, avem locuri de joaca in parcul din apropiere. Si tot are perioade ale zilei cind incepe sa faca prostii din cauza plictiselii.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
mushulica_p spune:
Buna dimineata!
Am urmarit discutia voastra... despre razatoare vorbiti cumva de morcov coreian? nu stiu exact cum ii zice... Daca da - taaare imi place si mie! unde e reteta despre care vorbiti? Eu fac dupa reteta traditionala: zahar, otet, piper, coriandru, ulei, usturoi. Rafa oparit, pur si simplu lasat pe 1 zi la frigider sa se inmoaie si marineze putin.
Aseara am simtit careva pestisori in burtica parca ... dar iarasi nu sunt sigura daca este ala micu sau in burta mea ceva..altceva...
O zi placuta sa aveti!
Ludmila 17+
Balbina spune:
Ludmila, da, despre "koreiskaia morkovka" vorbim Am postat mai demult una din multele variante ale acestei salate, nu mai tin minte in ce subiect. Era identica cu a ta la componenta, numai ca nu stiu ce cantitati pui tu.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
lia_c spune:
salutare
inca tot ma chinuie gitul, dar parca e mai bine decit era ieri... Am mincat ieri vreo 2 lamii cu miere, lapte cu miere, ceaiuri de zmeura si musetel... Cel mai tare ma deranjeaza tusea... Ieri mi-am mai sunat si medicul si mi-a recomandat din medicamente- faringosept p/u durerile de git, tabletki ot caslea (cele care costau o copeika) - p/u tuse cite 2 de 3 ori pe zi si ingalipt... Sper sa nu fac si febra Ma multumesc, cu gitul si tusea...
Liudmila, tu intrebai de haine. Eu mi-am luat de pe la inceputul sarcinii o pereche de blugi cu talia joasa si mai la inceputul verii o pereche de pantaloni bej tot cu talie joasa - care m-au "tinut" pina acum nu demult si deja bluzite... Fiind sezonul mai rece ai putea sa-ti iei niste puloverase mai lungute, kiar si un pik mulate pe corp sau niste bluzite... Mie la vremea aia tot hainele p/u gravi imi erau inca mari iar cele normale nu ma incapeau deja si mi-am luat pantaloni ca sa-i pot purta si dupa ce vine bb... Dar am vazut haine dragute (diverse sarafanashe si pantaloni) in 2 kioskuri la piata Decebal(de acolo mi-am luat si costumasul roz). Daca te intereseaza iti dau detalii...
Eu am simtit miscarile lui bb la 18 sapt...
lia_c
de-ale mele
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard
doroti_5 spune:
Privet fetili!
La noi iar Union Fenosa(mincaoar puricii) iar nam avut o sutca lumina.
Eu mam mai linistit si va lamuresc ce si cum.In primul rind am zi ca o iau razna pentru ca am zis o fraza inadmisibila si de neertat si imi pare nespus de rau pentru asta.
Sa va zic pe rind.Deci in ultimul timpsunt implicata in operatiunea conserve asa de tare ca de fata am timp numai so hranesc si in rest ori sta singura ori dooarme ri vine nepoata mea care are 10ani si sta cu ea.Eri chiar am dato la mamica si a mincat numai Milumil(o deprindem pe cind voi esi la servici).Sotiunea mea daca merge la servici i se pare ca nu fac nimic toata ziua si cauta "sa ma struneasca".Tipa (atrageti atentia el tipa nu eu, deci eu cu toate pe cap si calma) la toti si toate(poate sa urle si la maicasa).Simbata de dimineata fac curatenie generala si ii zic pina vine nepoatamea stai cu fata sa fac curatenie, el dupa cum nu pre stie sa o linisteasca ca de ceva o da la mine, fata incepe sa plinga, eu taman stergeam praful si el mio da so hranesc si ii zic eu o hranesc da tu sterge prefu da el unde face "cu o mina strge praful si cu alta franestio", mam enervat ca mai jucase mai de demineata la nervi si am zis fraza urita "mai bine faceam avort decit sa ma .... la fiecare pas" mii scirba de mine.
Ei o trecut, fac eu curatenie, fac si mincare, mincam, era vreo 5 seara totul era gata el sede intins la tv, fata sta si se joaca cu nepoatamia, zic sa ma asez putin la pc cit inca nu plinge asta mica, peste vreo jumate de ora el se duce sa aprinda focul in bae (sauna), si vine si imi zice ca sa ma duc sai ajut lu maicasa sa faca chiperi impluti, ii zic acus termin ce mam apucat si ma duc(de mentionat ca maicasa nu io zis nimic), mai trece 5min iar vine si urla, ii spun lasama 10min si ma duc, se leaga de floare(iam daruit de 1martie o floare de vazon)"Ai udat florile", "Am udat mai", se uita si imi face "Ii uscata" "cum mai ii uscata daca are apa si in talger?""nu ma intereseaza, ea sa fie uda" "da ce eu cu o mina sa o ud si cu alta sai sterg apa dedesubt", lepad pc, si ma duc la bucatarie da deamu eram plina de lacrimi, maicasa nu avea nevoe de mine si am inteles clar ca numai o incurc(asta dupa ce facusem pirjoale, racituri, si mai cocea si era invirtita, trebuiau si chiperi).Vin inapoi si iar urla la mine, eu ma enervez de tot incep a urla si eu la el si ii zic cami iau fata si ma duc la parinti, fata nu mio dato, da eu mam dus, zic ai sa mio aduci dinurma.Ei na el o are pa masa, eu nui trebuiesc, vine masa si ii face Milumil fetei si maninca.Eu ma duc la parinti stau o ora si suna masa(eu nu le zisesem la ai mei ce si cum),sta la tratative cu taicamiu si asta ma alunga "la barbat si copchil".Am venit inapoi da doua zile nam vorbit cu el si o sutca jumate nam mincat ca imi parea ca o sa vars totul.Amu el se poarta parca nimic no fost(drept ca o leaca mai frumos).
Cel mai interesant care o fost ca vine socrumiu si imi zice "da ce nai venit la mine sa te jelui" el la care femeea ii robot in casa.
Vseo mam descarcat.Parca merge spre bine.
Amu despre voi.
Liuda eu prima data am simtit copilu la 20saptamini si o leaca.cu hainele la fel miam luat o pereche de pantaloni cu talie joasa , de la soramea o fusta(ea era mai plinata ca mine) si pulovere cit mai lungi, la ziua mea mio cadonat nanasa o pereche de pantaloni pentru gravi si la 30 saptamini era 8martie si mio cadonat soramea un custumas de blugi fai care mio ajuns pina la sfirsit.
Cornelia felicitari ca ai gasit costumas, eu tot am imblat multisor si nu gaseam nimic.Sa te insanatosesti repede si sa ai grija sa nu mai racesti, eu luam Doctor Mom in sarcina cind raceam si cit mai multa zmeura.
Tania sper sa incepi cu dreptul serviciul cel nou, si lasa ca te deprinzi el si cu femeele(la mine in departament tot numai barbati).
Alina ce bine ca tati al vostru va mai scoate, al meu pina nui zic nui da incap ca el stie numai sa lucreze imprejurul casei sai faca pe plac lu tatsu.
Despre servici, es de luni, astept cu nerabdare(nu ca vreau sa sca de fata da sa mai es din casa), fata ramine cu mamica mea, eri o facut proba.
O zi buna tuturor si multumesc foarte mult de sustinere, nu ma judecati prea aspru
doroti_5 cu Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
mushulica_p spune:
Natalia, am cumparat razatoarea cu tot cu eticheta cu reteta. Trebuie sa vad daca am mai pastrat-o .... mi s-a facut pofta de morcov din asta. daca n-o gasesc - apelez la voi!
Cornelia, la cite tratamente naturiste aplici - ar trebui sa-ti treaca f repede. Eu ma cam temea intotdeauna de medicamente, acum ca sunt insarcinata - fug cit colo de ele. chiar daca iai ce ti-a prescris medicul - continua cu lapte, lamii, zmeura! Sa ne spui cit mai repede ca ti-a trecut!
In privinta hainelor - exact asta e si situatia mea. Nimic nu-mi mai vine, iar hainele pt gravidute imi sunt laaargi. e o mica problema - suntem obligati sa respectam codul de eticheta si cu pulovere, blugi, salopete nu merge... cit imi sunt de comode si caldute... dar ite ca nu ne dau voie... Poate n-or indrazni sa-mi spuna nimic... dar parca mi-ar fi incomod
Zici ca pot gasi la Decebal si ceva pentru 4-5 luni de sarcina?
Merci pentru lamuriri!
Voi cit de mari sunteti?:)
Ludmila 17+
mushulica_p spune:
Diana ... dar la ce te ajuta Silviu? In general, te ajuta la ceva? Din cite spui ... el considera ca toate grijile pentru copil, curat, mincare, si spalat probabil - is doar ale tale. Asa a vazut la mama lui, si crede ca sa e corect sa fie. Tipic mentalitatea de la tara! ... zice sotul ca o sa ma ajute... dar banuiesc ca o sa-mi revina si mie toate grijile casei.. ca asa s-a obisnuit. In ultimul timp si cumparaturile vrea sa le fac eu, caci el vine prea tirziu obosit de la serviciu:( ...
eu o sa incerc sa redresez situatia, si te sfatui si pe tine sa faci asta! si.. daca zici ca socrii te inteleg - fa aliati din ei! Desigur e mai bine cind toate se rezolva intre voi doi doar, dar vezi ca el mereu se bazeaza pe mama lui ... deci ai voie si tu sa ai complici. Dar ... ce i-a venit lui sa se anine de toate? Poate a avut ceva in acea zi? Sau e asa el mereu? ... Cere-i, nu te lasa! Trebuie sa-si asume si el responsabilitati, doar vrea o familie fericita, nu?
In privinta vorbelor grele despre BB ... nu e vina ei, vezi ca ea chiar coopereaza ca sa mearga toate bine! si acum nu te poate alina si ajuta, dar sa vezi cum numai o sa creasca un pic ce aliat de invidiat o sa ai. Hai, recunoaste ca ea e cel mai frumos ce ti se putea intimpla!
Apropo de floarea sotului ... daca e a alui - las'sa aiba el grija! Ca sa vezi ca ii pasa de cadoul ce i l-ai dat!
... mi-ai facut o pofta de racituri si pirjoale.... Norok ca merg deseara la nunta
Ludmila 17+
mushulica_p spune:
Dumnezeu sa o aiba in grija lui pe Barbye
Doamne ajuta sa decurga operatia bine si sa se faca sanatoasa!
Ludmila 17+