Daca sunt licentiat proaspat(adica de luna asta) si ma angajez din ianuarie, firma respectiva are ceva facilitati? adica ii plateste statul ceva ca mi-a creeat mie-licentiat, un loc de munca?sau nu stiu, reduceri de impozite, ceva..........stie careva????????
Da, are facilitati cu conditia sa fie primul tau loc de munca. este vb.de o subventie timp de 1 an ( cu cond. sa mentina rap. de munca cu tine timp de 2 ani) egala cu 465 lei daca nu mai insel, iar angajatorului ii sunt diminuate contrib. la somaj(tb. sa platesca numai 1%). Nu am legea momentan la mine, dar ti-o pot trimite maine.
POZE
Cristina S.
am revenit cu art. de lege:
Legea 76/2002 modif.;
art.80
(1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent:
a) 1 salariu de bază minim brut de țară, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;
b) 1,2 salarii de bază minime brute pe țară, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal;
c) 1,5 salarii de bază minime brute pe țară, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ superior.
(2) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la alin. (1) pe o perioadă de 18 luni.
(3) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) și (2) angajatorii care au obligația, potrivit legii, de a încadra în muncă absolvenți ai instituțiilor de învățământ, pentru absolvenții din această categorie.
POZE
Cristina S.