Inseminare (3)
Raspunsuri - Pagina 3
danyalo spune:
ali
Din cate stiu eu sunt 2 scheme de stimulare mai folosite:
1) din Z 2 pana in Z 6 / Z 3- Z 7
2) din Z 5 in Z 9
Asa ca se poate!
Bafta si...sa fie cu okisori!
ralu76 spune:
Buna fetele.Eu nu sunt candidata pt IA , dar incepand de luna aceasta fac si eu stimulari cu Clostibegyt (in paralel face si sotul un trtamanet si dr a zis sa fac si eu stimulare sa crestem sansele ). Am si eu o nelamurire ; cum determinati voi zilele in care ovulati ?Ca am inteles ca medicamentul asta ar influenta testele.Mai functioneaza TB sau este si ea influentata? Ca zau nu vreau sa ratez zilele alea bune , mai ales ca domnii se refac mai greu ; le trebuie cam 5 zile , nu 2-4 cum e normal.
dj_mama spune:
ali, nu te descuraja, ca gigeii traiesc 3 zile;
asa ca munciti in ajunul plecarii lui; bafta
amzulica spune:
Carry si Goldi, am inceput stimularile in noiembrie 2005 deoarece in octombrie nu avusesem folicul evolutiv. Si am facut intradevar stimulare 3 luni (octombrie, noiembrie si decembrie) apoi am facut pauza ianuarie pt. ca erau in concediu dupa sarbatori, apoi iar februarie, martie, aprilie si in mai pauza (pt. ca am vrut sa renunt definitiv) apoi am inceput iar din iunie, iulie, august si septembrie pauza (de concediu la Giulesti). Toate astea asa s-au nimerit sa fie. Am intrebat daca am voie sa iau mai mult de 6 luni la dl. dr. M si mi-a spus ca da. Ovamitul este un stimulent usor si deci nu este deloc periculos. Am intrebat si asistenta daca trebuie sa ma opresc. Acum, am facut in august FSH, estradiol, LH si prolactina si mi-a iesit FSH un pic marit (11,75 fata de 10 max) am intrebat si mi s-a spus ca la varsta mea este ok. Acum ducandu-ma vineri (ieri) la controlul dupa cauterizarea colului si constatand ca sunt ok, am fost oprita la eco direct pt. monitorizare. Surpriza a fost ca desi in sept. nu am facut stimulare am un folicul evolutiv de 18 mm pe ovarul stang (cu o zi in urma am si simtit ca acolo se dezvolta si eram tare curioasa sa vad daca este asa). Deci luni ma duc la IAD si ...Doamne ajuta ca daca nu am reusit cu 3 foliculi poate reusesc cu unul.
Cami
LARA76 spune:
Eu am facut pana acum 2IA la Mihalache+Matei. Am stimulat cu clomifen vreo 4 luni , 1 pastila/zi dupa care m-am gadit eu sa fac o pauza(doctorita a zis ca merge si fara pauza)ca ameteam mereu. Dupa o luna de pauza am trecut iar pe clomifen de 2 ori pe zi si in z9 surpriza!!! nici un folicul. Inca o luna fara IA. Dr. zice ca s-a obisnuit organismul si mi-a schimbat schema pt luna urmatoare:
z3 -2clomifen
z4 -2 clomifen
z5 - 2 clomifen+1 fiola menogon
z6 - 2 clomifen + 1 fiola menogon
A mai facut cineva stimulare asa?
danyalo spune:
LARA76
E cam dur tratamentul acesta!Oricum... ar trebui o pauza pt. ovare caci nu cred ca e prea bine pt. ele!
Ti-ai facut/ refacut hormonalele...sa vezi cum stai?
O intrebare poate prosteasca: te-ai monitorizat vreodata fara stimulare? chiar nu aveai nici un folicul?
Eu una am facut stimulare simpla o pastila pe zi( z 5-9, alta data Z. 2-6) mai demult cu 2 pe zi si mi-a fost cam rau! Nu am auzit de asa schema!
Asteapta si alte pareri...dar eu...daca as fi in locul tau si daca as fi facut deja stimulare de ceva luni continuu si acum o stimulare muult mai puternica... as zice pas sincer vorbind!
Ma tot gandesc la rezerva ovariana...
Te si astept sa ne spui ce ai hotarat sa faci...
gabiu spune:
lara76, scheme de tratament sunt permutari de "n" luate cate "jde", deci multe si marunte.
Eu iti dau un exemplu: z.3-6, 2 pastilute de clomifen si z.7, 9 cate o fiola de puregon de 100 u.i.
Si variatiuni pe aceeasi tema exista o gramada.
Totusi stimulare cu clomifen mai mult de 2, max. 3 luni mi se pare experiment de-a binelea. Si asta pe pielea ta. Urmarea este subtierea endometrului. Sper sa nu ti se fi intamplat.
Bafta multa.
Eu luna asta voi face stimulare cu menogon si din ce am citit n-am reusit sa-mi fac o parere. Sper sa nu fie bani aruncati.
Va pup, zile fertile
gabi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
ralu76 spune:
Fetele , revin cu intrebare: cum aflu zilele fertile dc fac stimulare cu Clostilbegyt?Ca eu tot urmaresc de vreo jumatate de an asa perioda cu pricina ,stiu care e intervalul , dar cum nu am mai facut stimulari pana acum..........as vrea sa stiu dc raman aceleasi zile.Mai folosesc testele? Plzzzzzzz , answer me!
petit_ange spune:
Ralu,
in primul rand cel mai bun mod de a determina momentul ovulatiei sunt monitorizarile la doctor. si cred ca poti folosi si testele de ovulatie si TB, eu nu am auzit sa fie influentate de Clostilbegyt.mi-e chiar mi-a fost recomandar sa folosesc testele de ovulatie in luna cand am facut stimularea.Bafta.
LARA76 spune:
Gabiu,
m-ai pus pe ganduri pt ca endometrul l-am avut pana acum, in momentul ovulatiei de 10 iar luna asta a fost max 5,6. Pauza am facut in august si sincer vorbind parca n-as mai face alte pauze ca sunt cu nervii la pamant.Fara stimulare nu am ovulatie asa ca fiecare luna de pauza e o luna fara IA si bebe nu mai vine.....si tot asa. Dr. Mihalache zicea sa fac menogon tocmai ca sa creasca endometrul.