Buna,
Am si eu o intrebare: cine plateste salariul angajatului aflat intr-un concediu medical, angajatorul sau casa de asigurari?
Multam!
In timpul concediului medical, angajatul primeste indemnizatie, nu salariu.
In functie de nr de angajati ai firmei, primele x zile de concediu medical sunt platite si suportate de catre angajator, urmatoarele pana la sfarsitul concediului medical sunt platite de angajator si suportate de casa de asigurari de sanatate.
Am inteles.
Ideea era ca eu nu stau acasa decat 1 luna in plus fata de concediul de maternitate, si nu as mai fi depus dosarul de CIC numai pt o luna.
Mi-as fi luat un CM, insa trebuia sa stiu cine suporta costurile ca sa vad cum pot face intelegerea cu firma.
Multam fain!
Scuze, am uitat sa spun ca anumite tipuri de concediu medical se suporta asa cum am scris mai sus, altele se suporta integral de casa de sanatate.
Intereseaza-te poate iti dau acordul sa intri in risc maternal (tre' sa aduci o adeverinta cum ca alaptezi de la dr de fam si ei sa-ti dea un aviz ca ai dreptul sa intri in acest concediu).E mai simplu asa pt toata lumea. Plus ca nu e suportat de angajator.
18 +
Am inteles, Gio,voi discuta.
Insa nu cumva depasind numarul de zile de concediu medical pe an (in fond concediul pre/postnatal este tot CM, nu?)trebuie sa ajung pe la vreo comisie a casei de asigurari? Eu nu am mailuat alt CM in afara de pre/post insa ma gandesc ca intra la aceeasi lege (nu ai voie sa depasesti x zile pe an)?
Oricum mi-ati dat idee buna, ma interesez.
Pupici,
am mai citit acum pe net; nu se cumuleaza CM-urile de risc maternal cu cele de pre/postnatal, si ai voie sa iei in conditiile specificate de medic, pana la 120 zile.