Prima zi de ... cresa

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetelor, ce mai fac puii vostri la cresa? Mai plang? Papa, dorm, sunt cuminti? Nu ati mai povestit...

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Salut!

Eu nu mai am timp de nimic

Este a patra zi de cresa, Stefi in continuare alearga spre cresa, in schimb azi a fost prima zi in care a vrut sa planga si tot spunea "hai, mami, hai, mami", adica sa stau si eu cu ea. Dar a luat-o educatoarea sa isi duca hainele la saculet (are saculet cu Bambi si ii place tare mult) si i-a trecut repede. Educatoarea spune ca este foarte ambitioasa, ca vrea sa le faca ea pe toate si singura si ca daca vrea ceva nu este bine sa-i stai in cale. Cred ca au ceva probleme cu somnul la pranz, cel mai rau ma doare ca nu stiu ce fac acolo, nu reusesc sa stau de vorba cu educatoarele, inca plang multi copii si nici ele nu pot iesi sa stam de vorba, nici eu nu pot ramane in sala pentru ca plang mai tare. Incerc sa ma incurajez singura ca atata timp cat Stefi nu plange dimineata nu sunt probleme majore.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonr2 spune:

Buna ziua!
Cenia, ma regasesc total in prima ta postare la acest subiect,baietelul meu e tot David,are 1 an si 7 luni jumate si l-am dus la cresa.exact ca tine am patit si eu cu directorea,identic,a zis ca nu plange al meu si cd a intrat a zis ca-i in brate la doamna.M-am intors dupa 1 ora si am pandit,educatoarea luase o fetita in brate si o alinta si David era chiar in fata ei astepta sa-l ia si pe el,dar nu l-a luat in brate.In schimb David a pandit cd bretele educatoarei sunt libere si s-a cuibarit el acolo.am stat si eu sa vad daca il alinta ca pe fetita dar nu a facut-o.in schimb a stat cu bratele deschise sa stea el acolo in timp ce vorbea cu alti copii.atunci a iesit o educatore si m-a vazut,a intrat si a atentionat-o ca mamica noua e la usa,am chemat-o si i-am zis sa mi-l aduca,nu a vrut,a zis ca David e f bine,dar am insistat si mi l-a adus,cand m-a vazut a inceput sa planga si i-a zis pa educatoarei.M-a deranjat ca nu l-a alintat si pe David.a doua zi nu l-a mai dus pt ca a facut o indigestie si pe la 10 m-a sunat drectoarea sa vada ce s-a intamplat,i-am povestit ca nu se simte bine si am sa revin cu el saptamana viitoare.Le-am dus cadouase la toate sa fie atente cu David,dar o prietene de-a mea mi-a zis ca toti parintii duc,toti vor ca,copii lor sa fie ce-i mai bagati in seama,dar ele fac ce vreau.La fel e si la noi cu jucariile,nu au deloc,stau saracii si se uita unii la altii,au o masuta cu nu stiu ce pe ea si se tot plimba in jurul ei.nu stiu ce sa fac!!! e bine oare pt el sa-l mai duc? eu pot sa-l tin acasa,doar ca saraca bunica nu mai poate nici ea sa-si faca treburile ei,si ma gandesc ca vine frigul si nu prea il mai pot scote din acasa asa macar acolo sta cu copiii.Ce sa fac mamici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

grea intrebare jojonr2.Ce sa faci?exact ce-ti dicteaza inima si bineinteles si in functie de posibilitati.Eu de exemplu, am mai scris si in alt topic, l-am retras pe baietelul meu de 1,8ani de la o cresa unde am vazut ca nu e tratat corespunzator, dar nu la modul de mangaiat sau alintat, al meu a fost "corectat" cu nuiaua si urechiat, asta in primele 2 zile de cresa.Sansa mea a fost sa cunosc pe cineva"important"si sa pot sa-l mut rpd la alta cresa de stat,iar "doamnele"de la fosta cresa sunt acum in ancheta,pt.ca am facut si reclamatie.Problema mea acum este cu dormitul.Baiatul meu acasa doarme cu mine in pat si numai leganat,iar la cresa il"arunca"
in patut si sa adoarma el/Pai poate???????nu!!!!!si asa o sapt.nu mi-a dormit deloc la pranz si l-am luat numai cu ochii rosii de plans si oboseala.intr-adevar, nu cred ca conteaza f.mult cat,sau ce dai,sau recomandarile.Mie dimineata o "tanti" imi spunea ca il culca in brate,iar seara o alta imi spunea ca acolo nimeni nu e leganat.Pai si atunci ce sa crezi?????Ruga mea este ,cine poate sa-mi spuna cum pot sa-mi ajut baietelul sa doarma la pranz la cresa,pt.ca eu n-am alta alternativa,decat cresa.un sfat,o sugestie,cum sa procedeze doamnele cu el, ca sa mi-l adoarma.De la 3-4ore de dormit la pranz acasa,e prea drastic dintr-o data sa-l forteze sa doarma singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Adriana, sincer mi se pare putin exagerat sa te astepti sa-l legene la cresa. Ce s-ar intampla daca ar trebui sa legene toti copiii? cred ca cel mai bun lucru este sa renunti si tu acasa la practica asta, care, sa fiu sincera, mi se pare gresita din start, cu scuzele de rigoare...incet-incet se va obisnui ca nu mai este adormit asa si pana atunci poti sa-i dai la cresa un biberon cu ceai de tei pe care educatoarele sa i-l dea inainte de nani, poate il ajuta sa adoarma...la fel, poti sa le explici educatoarelor ca sunteti in proces de dezvatare de leganat si sa le ceri colaborarea in sensul acesta (am observat ca fac lucrurile cu multa placere daca le dai senzatia ca participa la ceva important in viata copilului) si sunt sigura ca vor fi binevoitoare. Iti dau un exemplu: cand am inceput sa-l duc pe Andrei la cresa si plangea ele il luau in brate la fiecare scancet si imi spuneau ca ii place tare mult sa fie tinut in brate (le topea ca-si punea capul pe umarul lor) insa eu le-am rugat sa nu mai faca asta fiindca noi nu il tinem in brate acasa atunci cand se alinta si le-am explicat ca eu, fiind insarcinata, nu pot sa raspund la fiecare moft de genul acesta si el stie asta (la noi nici nu mai incearca) dar incearca mereu cu oricine merge. M-au inteles si au gasit alte metode de calmare si de rasfat (da, si acolo e un rasfatat, din pacate).

Oana 19+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

ori m-am exprimat gresit, ori am fost inteleasa gresit,n-am pretentia sa mi-l tina pe al meu in brate,pt.ca sunt constienta ca sunt acolo 20 de puiuti si nu e al meu mai cu mot,dar sa-l ajute putin sa se acomodeze si sa colaboreze cu mine,ca sa gasim solutii sa poata si el dormi,dar asa.........imi comunica doar ca n-a dormit si gata...poate ca sunt eu prea pretentioasa, cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Adriana, pai eu am inteles ca asta vrei, sa-l legene si ele. Pai ai discutat cu educatoarele? Le-ai spus cum vrei sa colaborati? Ce solutii vezi tu pentru rezolvare? Fiindca eu cred ca tu trebuie sa aduci ideile si apoi sa le ceri colaborarea, nu? Ele nu pot lua decizii de capul lor. Poate tie nu-ti convine metoda lor si atunci apar alte probleme. Incearca tu sa deschizi caile de comunicare, daca ele nu spun multe intreaba-le tu!

Edit: stiu ca este greu sa mai ai incredere dupa experienta avuta la prima cresa dar iti garantez ca este doar o exceptie nu o regula. Sunt multe educatoare cu suflet si multa dragoste pentru copii si e pacat sa plateasca pentru nemernicia altora. Acorda-le credit si incredere si vorbeste cu ele tot ce ai pe suflet. Eu stiu ca se poate fiindca si eu sunt cam in acelasi stadiu cu tine insa odata creata linia de comunicare am descoperit o deschidere sincera si o grija constanta fata de copilul meu, si sunt convinsa ca este valabil si pentru ceilalti copii, cel putin din grupa baiatului meu, fiindca eu nu le-am "uns" cu nimic pe educatoare si cu toate astea imi vad copilul fericit cand este acolo, ingrijit, tratat dupa indicatiile mele (da i-am dus tratamentul si au respectat intocmai orele) si chiar le pupa si le imbratiseaza cand plecam...dupa doar 3 saptamani...

Oana 19+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

SAluti! Uite ca am intrat in regula celor cu imbolnavirea la cresa. Nici nu mai stiu de la ce zi nu am mai scris! a patra zi de cresa a decurs bine,am dus toboganul si o alta masina si imi povestea directoarea ca nu ii lasa pe ceilalti copii sa se dea, stia ca e al lui!dar nici e l nu se dadea!in special pe colega lui Selma, care ii fura tot timpul jucariile si fuge! a plins la inceput si a cincea zi l-am dus plingind de acasa. in masina facea figuri si l-am lasat plingind bineinteles.
dar atunci a fost SF Maria si doamnele sarbatoreau. am sunat, am intrat, am zis ca se duce sotul sa il ia, ca sa nu faca galagie. dar de unde!!!! era un hai si o petrecere in holul cresei cu masa intinsa, au inchis repede usa si nu ne-au lasat sa intram. a venit "educatoarea" si mi l-a adus tot plins si rosu. ca nu vrut sa stea cu nici o fata a vrut cu ea si la baie, "nu m-a lasat sa respir deloc. ne scuzati e ziua doamnei directoare"....am ramas cam dezamagita la faza asta. simbata a facut febra, am fost la spital, am refuzat internarea si apoi am plecat citeva zile din localitate.
acum si eu sunt circumspecta. nu stiu ce sa fac. sa il mai duc sau nu? in primavara incep serviciul si dupa ce am facut tratament si ne-am chinuit, inca mai avem muci, parca ezit sa il duc iar in colectivitate. am fost la cresa, am luat toboganul.imi ziceau sa il mai aduc ca e un copil cuminte....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy_taty spune:

Nu va descurajati mamici dragi!Inceputul e greu...Acum dupa 6 ani imi amintesc cand mergea cel mare al meu la cresa...de la poarta il auzeam cum plange..imi rupea sufletul..imi venea sa ma intorc din drum.dar..am acceptat si infruntat greutatea cu gandul ca la un momentdat se va obisnui...si asa a fost..la nici o luna de zile cand ajungeam imi facea singur cu mana si imi zicea:pa..pa..pa..{a fost totusi si este ..in comparatie cu al 2 lea baietel al meu o fire mai independenta...Dar acum cand ma gandesc ca pe 1 octombrie David al meu de 1an si 1luna trebuie sa mearga la cresa...el care nu sta un minut daca nu sunt in preajma,renunta sa manance sau sa doarma ,are tabieturiile lui,si e un adevarat leut ca si zodia in care este,sincer va spun ca imi e tare frica ca vor refuza doamnele sa mi-l tina...sau va trebui sa il retrag,DOAMNE FERESTE ca nu se acomodeaza..Sau poate am surpriza sa se adapteze...o sa va spun...pana atunci..sanatate puilor vostrii..si Domnul sa ii binecuvanteze ....

ionescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojonr2 spune:

Maine mai fac o incercare cu David la cresa.este a doua oara cand il duc,sunt constienta ca v-a plange o perioada dupa mine si eu dupa el,dar asta e.Pe de o parte ma simt vinovata ca il duc la cresa in loc sa iau o doamna acasa sa se joace cu el,dar pe de alta parte ma gandesc ca sunt copii si e mai bine sa se joace trei ore pe zi cu copii decat sa stea cu o doamna de varsta medie care nu e deloc acelasi lucru.oare cum e corect?

Mergi la inceput