Prima zi de ... cresa
Raspunsuri - Pagina 10
jojonr2 spune:
Daria,nu-mi vine sa cred ce s-a intampalt cu baietelul tau.Dar cum ai aflat? cred ca si eu as fi procedat la fel,dand-o in judecata,sunt curioasa cum o se termine procesul,banuiesc ca vei cheltui o gramada de bani si mare lucru dc ii v-a face educatoarei.era singura,alta educatoare nu a oprit-o?
dianaiulie2009 spune:
Buna tuturor mamaicilor cu BB-ici la cresa !!!
Eu am 2 fetitze , una de 6,6 ani , iar cea de-a 2 a , de 1,9 ani .
Cea mare a inceput clasa I anul acesta , iar cea mica , cresa .
Paula , asa o cheama pe mezina familiei , in prima zi de cresa s-a cerut singura in grupa . Am stat sa ascult la usa si nu se auzea plangand . A 2 a zi , numai ce ne-am apropiat de usa grupei si a inceput cu smiorcaiala . Si , pe urma , incet-incet , a inceput sa se invete pana cand , ieri a mers singura in grupa si s-a intors sa-mi spuna tai-tai si sa-mi faca cu manutza ...
Cand merge cu sotzu' e mai nasol ca plange dupa el , dar cu mine nu a facut " figuri " ...
Azi , de ex. , nu am reusit sa ajungem aman2 la cresa si a ramas sa o duca el ( serviciul meu e in drum spre cresa si eram in intarziere asa ca eu nu am mai mers pana la cresa ) . Abia astept pana dupa-masa sa vedem cum a reactionat .
Dar , in general , spuneau d-le , ca ea nu prea plange numai cand se trezeste si cand o pune pe olita ( acasa nu a vrut deloc sa stea la olita , in schimb acolo dupa 4 zile numai la olita face si pipi si kk ) . In ultimele zile chiar radea cand ajungeam sa o scot . Adevarul este ca trebuie sa fim tari si sa ne obisnuim cu ideea ca toti copiii plang , unii mai mult , altii mai putzin , depinde de ce simt ei in legatura cu starea noastra sufleteasca . Si , pana la urma , si acasa plangeau , nu ???
Legat de cat de bine sunt ingrijiti , de la o cresa de stat nu ai la ce te astepta , fiind 2 asistente la 20 de copii si sa vrea ele sa ii tzina si sa ii alinte pe toti , nu au cum sa reuseasca , in schimb , la cresele particulare sunt maxim 8-10 copii intr-o grupa , dar si banii platiti sunt multi ... am inteles ca se ajunge pana la 50 milioane lei vechi / an ...
Azi-dimineatza , dupa aproape 10 zile de cresa , am observat ca tuseste un pic , o sa facem o vizita la dr. dupa-masa .
Va mai spun si eu cum merg treburile in zilele urmatoare ...
albumele noastre
vacanta in Grecia
crengutza spune:
Fetita mea, care are acum 4,4 ani a mers la cresa 1 an si 1 luna.Imi aduc aminte ca in primele 3 luni aveam mereu ideea fixa ca trebuie sa o retrag, deoarece plangea f. rau cand o lasam acolo.In plus, nu statea mai mult de 2 luni fara sa fie racita.Acum este la gradinita si, privind inapoi, cresa a ajutat-o f. mult.In primul an de gradinita nu s-a imbolnavit deloc (acum e al doilea an), plus ca era invatata sa se descurce singura.Prima zi e intotdeauna grea, indiferent daca e vorba de gradinita sau de cresa.Important este sa avem putere sa mergem mai departe.
dianaiulie2009 spune:
Paula a facut rosu in gat si are niste secretii tare urate dupa 9 zile de mers la cresa . Dar , totusi , eu cred ca a luat raceala de la taca-sau si nu de la cresa . Incet-incet se acomodeaza . Acum cand merg dupa ea nu mai plange si o urmaresc din usa ( pana ma vede ) , isi cauta de lucru prin grupa ...
Speram sa ne revenim pana luni ...
albumele noastre
vacanta in Grecia
amironeanu spune:
Avem si noi 2 saptamani de cresa si azi a fost prima dimineata in care a plans, dar mai mult din simpatie cared. Am intrat o data cu alte 2 colege de grupa care plangeau de la poarta si cand a vazut ca ele mai stau agatate de mama a incercat si ea. Pana acum nu am avut nici o problema dimineata, stie ca mergem la cresa, nu am incercat niciodata sa o pacalesc. Nici mie nu-mi place ca nu prea stiu ce se intampla in cele 8 ore cat sta acolo, incerc sa aflu cat mai informatii, dar este destul de greu. Dimineata nu pot vorbi cu educatoarele pentru ca incep ceilalti copii sa planga, iar la 4 nu o mai gasesc pe educatoarea de dimineata (lucreaza in ture). Oricum, din ce mi-au spus ele Stefi s-a integrat, nu mai plange, este foarte voluntara, nu poti sa-i impui nimic, trebuie sa o convingi cu vorba buna (si asa este ea si acasa). Miercuri a fost nana mea pe acolo pe la ora mesei si mi-a spus ca a vazut-o, ca era sub masa cu o alta fetita si se tineau de mana si erau foarte vesele si o educatoare era cu un castron langa ele si le dadea sa manance. M-am bucurat cand am auzit si sper sa fie asa si in restul timpului. Deci, una peste alta sunt destul de multumita.
Acum citeva sfaturi. Daca v-ati hotarat sa duceti copii la cresa sa-i lasati la cresa. Nu este bine, parerea mea, sa-i duceti 2 zile, sa-i tineti acasa alte zile si tot asa. Ii zapaciti si vor ajunge sa creada ca daca plang destul de tare vor ramane acasa. Iar in ceea ce priveste adormitul si eu spun la fel cu o alta mamica. Incercati sa vorbiti cu educatoarele sa gasiti o metoda optima. Stefi inca adoarme la pranz cu lapte si ceai, dar daca acasa dorea muuuulte suplimente, la cresa primeste doar un biberon de lapte si unul de ceai si atit. La fel fac si eu acasa.
De racit a racit si ea, dar nu stiu daca de la cresa sau de la mine sau de la vreme pur si simplu. Dar nu a facut febra, nu tuseste, doar ii curge nasul. Si dr. si educatoarele mi-au spus acelasi lucru - daca nu face febra pot sa o duc in continuare, 90% din copii sunt mucosi in aceasta perioada a anului. Asa fac imunitate si inclin sa le dau dreptate, este chestia aceea "iti trece intr-o saptamana cu medicamente si in 7 zile fara".
Week-end placut va doresc si poate mai continuam sa povestim cum este la cresa.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare
jojonr2 spune:
buna ziua mamici! David a mers 3 zile la cresa si dupa parerea mea si a educatoarelor s-a acomodat destul de bine,dar am o mica problema:ieri am fost cu el la medic pt ca in curge nasucul asemeni tututror copiilor in perioada asta,si mi-a zis sa-l retrag de la cresa pt ca e prea mic( 1 an si 8 luni aproape),binenteles ca toata familia e deacord cu doctorita,mama zic ca sta ea cu el,doar ca o vad ca e ff obosita,dupa o zi cu David nu mai e buna de nimic,tot timpul ne certam,avem pareri diferite in educatia lui David,iar eu am treaba la servici,chiar dc programul mi-l fac cum vreau eu,uneori simt nevoia sa merg la servici in loc sa stau cu David.am incercat sa gasesc o femeie dar din pacate nu am gasit.Dupa parerea mea,David trebuie sa mearga la cresa,am o parere gresita oare?
paxela spune:
un sfat pt mucii de la cresa, mare grija cu ei, sa nu patiti ca mine, eu l-am tratat de toate cele cu antibiotice la greu,avea mucii verzi, treceau sub tratament dar odata oprit reveneau iar, eram disperata a tinut-o asa 3 luni, i-am facut zeci de exudate nazale si nimic toate ieseau "curate", pana am ajuns cu el la cantacuzino la institut, unde i-a iesit "streptococus pneumonie" si " haemofilus influenze" ( scuze nu mai stiu exact cum se scriu) care tratate de data asta cu antibioticul potrivit( desi mai luase tipul de antibiotic dar doza usoara) au disparut si odata cu ei si mucii verzi, acum dupa 3 sapt de cresa au revenit mucisori usori dar transparenti si inca nu imi fac griji
Alexa
15+ si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
dianaiulie2009 spune:
SsI NOI MAI NIMERIM DIMINEATZA CU COPILASHI PLANGACIOSI LA POARTA CAMINULUI , dar ii tot repet urmatoarea fraza si vad ca la noi functioneaza : " Paula e fetita cuminte si nu plangeee , ca vine mama cu tata dupa ea ... " .
Incercati si voi sa vedeti , poate ca va ajuta ...
Azi-dimineatza nu a plans pana cand a intrat in grupa si a vazut alti copii care plangeau , dar am inchis rpd usa si pana am mers la baie sa duc pampers-ii de schimb , nu s-a mai auzit nimik , nici un zgomot , toti erau tacuti si povesteau pe limba lor .
albumele noastre
vacanta in Grecia
amironeanu spune:
Salut!
Se pare ca noi suntem atipici. Daca 2 saptamani nu a plans si a mers cu placere la cresa azi dimineata a plans foarte tare. Sper sa fie bine, mi s-a parut un pic calduta, este mucoasa de o saptamana (si eu la fel, de altfel) sper sa se simta bine si sa fie doar o toana de-a ei.
Jojonr2, Stefaniei de o saptamana ii curge nasul, si dr. si doamnele de la cresa au spus ca pot sa o duc in continuare, atata timp cat nu tuseste, nu are febra si starea generala este buna.
O saptamana buna va doresc!
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare