Prima zi de ... cresa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna mamici.

Astazi a fost si la noi prima zi de cresa (a mai fost in mai 4 zile, la aceeasi grupa, dupa care s-a imbolnavit si nu l-am mai dus, dar prea conteaza la capitolul acomodare). Parerea mea este ca a mers destul de bine. A intrat cumintel la copii insa cum s-a inchis usa a inceput sa planga. A plans vreo 10 minute insa educatoarea il tot imbia cu masinute (eu am stat lipita de usa pana s-a linistit si inca putin) "uite o masina de curse, titiiii...uite o ambulanta vruuuuummm..."; incet-incet a intrat in joc (e fascinat de masinute, iar pe mine m-a mirat enorm ca educatoarele i-au tinut minte toate tabieturile dupa atata timp) si s-a pus pe joaca. Eu am plecat acasa cu o mare strangere de inima si am revenit sa-l iau la 12:30, dupa masa de pranz. Educatoarele mi-au spus ca a mancat tot si masa de dimineata si gustarea si pranzul (atipic pentru un copil in prima zi de cresa), ca a mai marait putin, insa in general s-a integrat in grup si ii plac ceilalti pitici. Cand l-am luat era curat, fusese schimbat de body de 2 ori (le-am atras atentia ca transpira repede) si de pampers de 3 ori. Nu pot decat sa ma declar multumita si sa sper ca nu se va imbolnavi repede.
La cresa unde merge Andrei (cresa nr. 13 din Dr. Taberei) sunt destul de dotati; au in sala televizor, un leagan-canapea, mare, de gradina, tobogan de plastic, jucarii, televizor (dupa gustarea de la 10 se uita la desene) si casetofon.
Noua nu ne-au cerut saculet. Fiecare copil are un raft intr-un dulap langa usa grupei si acolo se pun toate lucrurile copilului. A trebuit sa-i duc pampersi, hartie igienica, servetelede hartie, sapun, prosop, schimburi si incaltari de interior. Pe langa asta eu i-am dus si servetele umede si bavetica. Bavetica nu au folosit-o fiindca le folosesc pe ale lor care (alta surpriza) sunt spalate zilnic.

Apropo de tipat, batut, maltrat in orice fel, sunt absolut convinsa ca nu se pune prolema. Cel putin la grupa la care este Andrei sunt 2 educatoare minunate, sunt sufletiste si tare mamoase. Si chiar daca piticii nu stiu sa spuna ce se intampla acolo este usor de observat din reactia copilului fata de persoana/persoanele respective. Daca refuza cu incapatanare orice contact cu acea persoana e clar ca ceva nu e in regula.

Multa bafta tuturor mamicilor si piticilor.

Oana 17+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Raport: prima zi de cresa

Ieri a mers totul struna pana la momentul "despartirii": .
I-am asigurat, ca ii iubesc, ca vin seara dupa ei.
Seara, cand am ajuns, erau bine, au coborat frumos, de mana cu infirmiera,scarile, au incepus sa se joace in hol in timp, ce discutam cu ea - n-au vrut sa manance la pranz, dar au mancat dupa ce s-au sculat, n-au plans mult, au facut pipi pe ei (cred ca nu stiau cui sa ceara, ca sunt fara pampersi mai mult de un an). In rest, totul bine. Pareau linistiti, veseli, destinsi.
Au spus ca vor la gradinita si maine, deci, un semn bun.

Azi dimineata nu au vrut sa se trezeasca, am spus ca mergem la gradinita si s-au sculat imediat, s-au imbracat fara probleme, cand ne-am apropiat de gradinita - unu din ei a inceput sa planga, si tot smiorcaia pana n-a venit educatoarea - atunci iar a inceput sa planga tare. Altul nu avea nici o problema. A luat-o de mana pe educatoare, mi-a zis pa-pa si gata.
Sper sa se obisnuiasca mai repede, sa nu mai planga. Oricum, a decurs mai bine, decat asteptam.
P.S. sunt la cresa Ciobanasului, grupa 9.

Va doresc succes si rabdare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamideIngeras spune:

Si eu am un baiatel de 1 an si 2 luni la Cresa Ciobanasului la grupa 7.
Nu a facut foarte urat , a plans ca toti copiii dar suntem optimisti.
Curaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

La noi azi a fost prima zi de cresa(1.8 ani)..si a mers excelent pt noi.
Cand a vazut copii si jucarii abea am putut sa-l schimb,a alergat in clasa si a inceput sa exploreze..erau gramezi de jucarii,balansoar...Eu emotionata imi era teama ca daca ma va vedea plecand o sa planga...nici nu m-a bagat in seama cand i-am spus pa .Am stat putin la usa(de..o plange ca nu mai vede...ei ash).
La plecare ,dupa ce l-am schimbat...a mai dat o tura prin clasa.Mi s-a spus ca a mancat bine ,l-am gasit schimbat de bluza. Doamnele au fost dragute , surazatoare ,calme .
Oricum cred ca nu am trecut totusi hopul ca am mai auzit cazuri care dupa o sapt .ok nu au mai vrut la cresa.

Intrebare : La ce ora e masa de pranz?(caci azi la 12 cand ni s-a spus sa-i luam pe cei noi erau mancati..si mi se pare prea aproape de gustarea de la 9)
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Bravo fetelor pt. prima zi de cresa! Ma mai incurajez si eu pana in octombrie . Am si eu o nelamurire: cum papa ei? adica Vlad nu stie sa manance singur...si 2-3 educatoare nu cred ca pot hrani simultan 15 copilasi...ma gandesc ca unii mai stiu si singuri...mie mi-e teama ca nu o sa manance, cu toate ca el e mancacios si nu refuza nimic...

Amaya, cati copilasi sunt in grupa la Andrei?

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Fetelor v-am citit cu sufletul la gura, gogoasa mea peste 2 saptamani (va avea 1 an si 11 luni) merge la cresa, dar tare sunt curioasa cum va reactiona. Cand am fost la depus actele mi-a inceput sa planga cand am iesit din cladire ca cica vrea si ea la copiii pe care-i vazuse printr-o usa jucandu-se intr-o grupa. S-o vad eu daca va face asa si dimineata .
Mie mi-e teama de mai multe chestii. Mai intai ca e obisnuita sa se scoale pe la 9.30, dar asta se poate regla, depinde de noi.
Apoi ca inca adoarme cu biberonul, nu stiu daca cineva il va umple si cat de disponibile sunt educatoarele la astfel de lucruri.
Nu mai zic ca, desi am incredere in experienta lor, ma rog sa fie persoane de car sa se simta atrasa "din prima". Si sper sa inteleaga ce vrea, sa fie obisnuite cu limbajul aceste varste, Gogo spune mereu ce vrea dar unii inca n-o inteleg...
Cat despre masa, si mie mi se pare aproape pranzul fata de micul dejun daca la 12 deja sunt "mancati"... nu mai zic ca fiica-mea daca papa dimineata nici gand sa mai manance la pranz ci cand se scoala....
Iar despre vestitul saculet - si mie mi-a spus directoarea sa avem sac cu numele pe el dar tot nu inteleg de ce, la aceeasi cresa acum doi ani nepotica mea avea rucsacel normal, fiindca oricum dulapioarele sunt separate.

Stiu ca am parut poate ridicola cu grijile mele, dar daca am gasit un locsor sa-mi manifest nestiinta am profitat si eu de voi , mea culpa. Va tin pumnii celor ai caror puiuti au inceput acum cresa sau gradi si astept reactiile copiilor la trecerea zilelor. va pupic dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Am si eu o intrebare. Cum ii dezobisnuiesc la cresa de pampers, ca eu m-am luptat toata vara. Ma gandesc ca din comoditate educatoarele le pun pampersi si asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Buna!

Stiu de la verisoarele mele ca pentru masa in aseaza pe toti frumos la masa si incep educatoarele sa le dea de mancare. O lingurita la unu, o lingurita la altul si tot asa pana termina toti copii, apoi o iau de la capat. Iar la olita, cel putin la cresa din Iasi, ii pun in mod periodic pe toti, si prin imitatie vor invata mult mai usor. Noi deja am scapat de pampers, dar tot cu ajutorul unei prietene de joaca a Stefaniei. Ieseam impreuna in parc si le puneam sa faca pipi impreuna si care facea prima primea un pupic.

Paula, nu cred ca trebuie sa-ti faci griji ca Raisa va fi maltratata. Poate va fi lasata sa mai planga din cand in cand, dar din punctul meu de vedere nu mi se pare foarte grav.

Eu acum am o noua dilema. Am aflat de o cresa particulara, este cu 3 mil. mai scump, dar par mai bine dotati. Au parc de joaca afara, in schimb sala este mai mica si acolo si dorm si se joaca (la cresa de stat sunt 2 camere separate pentru joaca/masa si somn).

Cenia, nu am retinut cum il cheama pe baietelul tau si citi ani are. Of, tare grea prima zi, dar sper sa se adapteze rapid.

Bafta multa la toti piticii si multa, multa putere la mamici.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Bubu, pe lista sunt inscrisi in grupa 20, insa eu n-am vazut niciodata mai mult de 10 copii acolo.

Astazi a fost a treia zi si Andrei nici macar nu a mai plans. Ieri cand l-am luat era mititelul mort de oboseala. Cum am ajuns acasa a adormit in 3 minute pe jos la el in camera. Ce ti-e si cu joaca asta!?!

Oana 17+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna,eu sunt in dubii la care cresa sa o dau acum,dar nu pt cea particulara,eu nu am auzit lucruri bune nici de gradinita Kinderland,parca asa se cheama,am citit si eu la topicul acela de cresa.
As vrea sa o dau in copou ,langa negruzzi e o cresa buna,de ea mi-au zis si la sanepid cand am intrebat de cea mai buna cresa din iasi si stiu si pe cineva f multumit de ea.Si au si jucarii acolo....maine ma duc sa duc dosarul in tatarasi si cer sa vad camera de joaca si ce jucarii au,eu sunt convinsa ca daca nu au jucarii,cum ii tin activi,sau se le distraga atentia de la plans sau altceva....daca au jucarii,ma mai gandesc....si tot maine ma duc in copou sa vad si cum arata acolo cresa,si apoi ma hotarasc la care o duc.Cea din copou e deschisa de pe 4 deja si am merge de luni....
La cea privata mi se pare scump...de ex dau 4 mil,dar la euroed,unde am auzit f multe lucruri bune,e gradinita, au activitati si merita banii....nu mai stiu de la ce fata din iasi,am primit msj,cam anul trecut despre kinderland ca nu era multumita,acum depinde si de fiecare mama,si avea si ea o fetita de 2 ani.
Nici eu nu ma supar daca o mai lasa sa planga,cel mai tare m-ar deranja sa tipe la ei si nu mai zic sa-i bata.Voi spuneti ca nu-i bat,dar un ex.Sora mea are o prietena care mama ei e educatoare la o gradinita,si a spus ca stie sigur ca la cresa de la aceea gradinita ii mai bat din cand in cand cand nu sunt cuminti.Si sigur nu minte.si a jis ca si uneori la gradinita ii mai ating....iar de tipat nu cred ca nu tipa atata timp cat au curaj sa-i bata......asta e parerea mea.
dar vom vedea ce va fi.
Sunt inmare stress cu cresa si am mii de emotii.
Mult succes la toata lumea....sa dea domnul sa fie bine!

Paula 36 sapt si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput