operatie "usoara" cu anestezie generala
Sambata am avut un accident in parc.I-a intrat lui Robert in genunchi o aschie destul de mare si groasa din balansoar.Am scos-o cat de usor am putut,apoi am tras fuguta la farmacie si am luat apa oxigenata si Kanamicina (mi-a dat farmacista).Problema e ca de ieri locul s-a umflat,e rosu si tare la atingere.
Astazi am mers la pediatru,iar acesta m-a trimis la chirurgie.Am mers (cica am avut noroc ca am ajuns la el)la cel mai bun chirurg din oras.Ne-a dat antibiotic(oxacilina,cate o capsula la 6 ore.Farmacista mi-a spus ca e cam mult,dar probabil ca "ii face pregatirea" pentru operatie) si duminica trebuie sa mergem la spital unde vom face o radiografie si in functie de rezultat vom intra in operatie.
Operatie care se va face cu anestezie generala.Nu este o operatie grea,dar eu deja ma vad lesinata pe holurile spitalului.
Va rog,impartasiti-mi din experienta voastra.Cum se va simti dupa operatie,ii va fi rau?Ce va avea voie sa manance? .....
Miha 
Raspunsuri
Dana_ch spune:
vai miha ce rau imi pare prin ce a-ti trecut si prin ce mai treceti.
mare lui robert.
dar totusi am o nelamurire de ce operatie?
este probabil afectata rotula,meniscul sau o reactie normala a organismului,poate a ramas ceva aschii si trebuie sa curete,de aceea trebuie sa-i faca anestezie ca-i mic si nu va sta cuminte stiind ce-i face.
saracutul prin ce tre' sa treaca.
ce sfat as putea sa-ti dau,cred ca e ca dupa o operatie,ceaiuri,supe...mancaruri usoare,dar sigur ti se va spune ce trebuie sa-i dai.
Doamne ajuta sa nu fie nevoie de operatie.
Poze cu
Lucas
poze noi
mamaluiAlek spune:
Buna,
Pot sa-ti spun ca nu a fost usor recuperarea mai ales ca al meu bebe avea numai 14 luni.A vomat dupa ce s-a trezit dupa anesthezie si a tusit (el a fost intubat,era pre mic.)si a plins citeva ore in sir.
Dar dupa 24 de h mai tirziu s-a vazut o mare diferentza.Vreau sa zic ca se refcat mai repede decit cei adulti,dar cred ca depinde de fiecare acum.
Iti doresc sa fii tare, ca noi suferim cel mai mult..
P.s. Cind soseste acasa daca ii este foame de asemenea iti recomand sa-i dai ceva usor de digerat: compot ,bicuitei sau toast.
Sanatate celui mic.
Inex spune:
Si noi am trecut cu fetita prin asa ceva cand avea 3,5 ani.S-a taiat in parc cu un ciob de sticla,in palma, si si-a sectionat 2 tendoane.A fost operata cu anestezie generala si totul a fost ok.Cand s-a trezit nu a vomitat a spus doar ca se simte ametita si a fost putin agitata.Noi am ramas in spital doar o noapte.
Danelutza spune:
Mihaela, sanatate multa lui Robert, hai sus, ca Doamne-Doamne ajuta copilashii, n-o sa fie nimic greu, o sa treaca repede. 

liliana29s spune:
Miha i-mi pare tare rau eu l-am operat pe Dani cind avea un an ,facuse un ulcior urit si am fost sa-l opereze. I-a facut anestezie generala adica l-a adormit nu stiu cum ca nu am fost in sala. Daca poti roaga pe altcineva sa stea linga el cind se trezeste mie mi-a fost cumplit de mila de al meu . Parea ca se ineaca si nu are aer si se zbatea mititelul si scotea niste sunete de mai mare mila. Poate a tau daca-i mai mare o sa fie mai usor dar eu una am spus ca am sa evit pe cit posibil orice anestezie generala de acum incolo. Dupa ce s-a trezit a fost moale toata ziua si cuminteeeeeee taaare si a avut putina febra.
Liliana si Dani
poze
spic de grau spune:
David nu a fst intubat, nu a vomat dupa operatie.
Atat ca avea perfuzia. Cnd s-a trezit era f agitat si plangea. Fiind f mic (14 luni), nu putea sa imi spuna daca il doare sau nu. Nu aveam voie sa il iau in brate, si din cauza asta cred ca era f speriat de tot ce se intampla.
Avea senzori de temperatura + urmarire cardiaca. cel de temeratura era prins cu leucoplast pe degetelul mare de la picior si il deranja..iar cnd reusea sa il scoata, incepeau toate aparatele sa tziuie.
El nu vroia sa manance. Il hraneau prin perfuzie.
Doar acasa si-a revenit.
Sunt sigura ca pe al tau pui il vor tine putin in spital, deci trauma nu va fi f mare.
Trebuie sa il incurajezi, sa ii vorbesti, sa il pupicesti, ca va fi f speriat.
Nu cred ca te vor lasa in blocul operator cu el. Poate reusesti sa stai cu el pana il adorm (desi sunt slabe sanse).
Dupa operatie, ca sa se vindece mai repede, poti incerca cu spalaturi locale cu ceai de pelin. Face minuni sa stii!
Mult curaj si sanatate!
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
raresionut spune:
Noi am inceput cu anesteziile generale de la 3 luni si avem la activ 7(sapte). Intr-adevar, pot fi reactii neplacute pentru copil de la anestezie, dar nu-ti fa griji, copilul va raspunde bine, fiind la ATI, o perioada sub stricta supraveghere a personalului medical. Va dorim multa sanatate si inca un sfat, sa ai putin ceai la tine dupa operatie si cateva comprese sterile( pentru udarea buzelor in caz ca nu are voie sa bea).
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
raresionut spune:
Uite acum vazui ca esti din Iasi, si probabil mergeti la Sf. Maria, nu? Noi, am mers tot acolo si am avut ca medic chirurg pe dr. Apostol Dan.
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
Mirela72 spune:
Pentru acest gen de operatie cred ca nu-i va face anestezie generala ci il va seda un pic mai profund, ca sa doarma si sa stea cuminte. Ma indoiesc ca il va intuba.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
mariussimiuc spune:
Dragele mele,va multumesc mult de incurajari si ca mi-ati spus cam ce ma asteapta dupa.Chiar daca asta ma face sa-mi inchipui cum va fi,imi vine sa
de nu mai pot! Totul de la o banala aschie sintr-un balansoar pe care l-a "calarit" de atatea ori! 
Mirela,cand l-am intrebat pe dr ce fel de anestezie ii va face,mi-a raspuns"generala,fara discutie".Asta pentru ca are retentie de lichid,infectie si corp strain.Asta pe o raza de 2 cm! 
Alina,da,la Sf Maria mergem,la dr Aprodu.La clinica la care am fost ieri,este si dr Apostol,dar nu avea consultatii si am "nimerit" la Aprodu.Cica asta a fost norocul nostru,el fiind unul din cei mai buni chirurgi din tara.
Lumy,crezi ca am sansa sa stau langa el?Nu cred!Dar nici nu cred ca as putea sta eu acolo,sa-i transmit din nelinistea mea.Asa cum spuneam,deja ma si vad lesinata pe acolo cand o sa mi-l ia de langa mine!
Cine poate sa-mi spuna care sunt efectele antibioticului in exces?
Miha