operatie "usoara" cu anestezie generala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga mea, fii tare! Cred ca e mult mai bine sa ii faca anestezie generala si unii copii nu au reactii post-operatorii foarte puternice. Fetita mea a avut anestezie generala cind a operat-o de polipi si nu a vomat deloc dupa, ci a fost foarte bine. Tot ea a avut la 4 ani si 3 luni un furuncul in fundulet care s-a dezvoltat in tesut si a trebuit operata de urgenta si doar cu niste xilina locala de a urlat tot timpul operatiei, iar eu si cu asistenta si cu tati o tineam pe masa. Sint tare de fel, dar atunci am zic ca mor mai ales ca ea urla mititica "Domnule doctor, ma doare rau!" iti dai seama ce cosmar! Cind vedeam cu tinsnea puroiul acela...A facut febra apoi si a facut injectii cu oxacilina la 8 ore si gentamicina la 12 ore si citeva zile am tot mers sa o curete, a fost tare nasol,aami ales ca injectiile i le facea doar intr-o parte a funduletului ca cealalta era pansata si era vinata de la atitea intepaturi. A fost tare curajoasa. Slava Domnului ca am trecut cu bine si peste asta!
Asa ca nu te speria ca e ceva minor si e mai bine cu anestezie generala, iar la asa ceva trebuie musai antibiotic! Sanatate!

Ioana - de 3 x mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Baietelul mea a fost operat la 16 luni de hernie omblicala, operatie cu anestezie general cu intubare. NU a avut nici o reactie dupa operatie. A fost mai matzait si blegut dar nimic altceva. A fost operat la Budimex de dr. Bratu. La 6 ore de la operatie am mers acasa si deja se catzara pe masa din sufragerie. Succes si sanatate!!!

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Miha si noi tinem pumnii lui Robert. Stiu ca e greu, dar incearca sa nu te gandesti ca va fi rau dupa...asa cum spunea cineva, nu toti reactioneaza la fel. Unii sunt mai sensibili,altii mai atri, Robert e un flacau curajos....si apoi nu cred ca anestezia generala va fi ca la cezariana, asta ex imi vine in minte (ca eu de ex. n-am avut nik, da nik...m-am simtit f bine, ma durea doar taietura, na...), e o interventie usoara doar. Fii tare si succese!

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassandra spune:

Miha, ne pare rau pentru experienta neplacuta din parc si ii dorim lui Robert tot binele din lume. Sa fii curajoasa si pentru el, mititelul!
Pe mine ma apuca groaza doar cand ma gandesc la toate accidentele neprevazute care li se pot intampla prichindeilor mai ales in locurile care sunt chpurile special amenajate pentru ei. Dragos a trecut f aproape pe langa cateva experiente care noua ne-au inghetat sufletul de frica; atunci am inteles ca exista un ingeras acolo sus care are grija de toti copilasii.
Pupici lui Robert si recuperare cat mai rapida!

Alexandra, mami lui Dragos (14 noiembrie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Noi initial am mers la Bacau (unde locuim) la cons. la dr. Aprodu( intr-adevar un medic de exceptie si ca exemplu - a executat operatia de separare a unor siameze abandonate, iti amintesti?) si pentru ca el pleca in concediu am fost recomandati dr. Apostol.
Ce vreau eu sa-ti spun este ca copilul va fi internat la et.2, dar sala de operatie si ATI este la et. 3, unde ti se va cere sa fi prezenta atunci cand va fi scos din operatie si chiar vei sta langa el dupa.
Vei vedea ca Dumnezeu iti va da putere si totul va fi foarte simplu, mai ales ca personalul de la sala de ATI este foarte dragut si amabil( vorbesc in cunostinta de cauza).
Si ca sa-ti raspund la intrebarea cu antibioticul, in primul rand depinde de felul de antibiotic, dar ca si efect secundar comun este distrugerea florei microbiene,diaree, de aceea iti recomand ca atunci cand incepe tratamentul sa -i faci si o administrare concomitenta cu Biotics Baby - 2 plicuri /zi.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Miha, imi pare rau ca trebuie sa treci printr-o operatie cu Robert. Iti tinem pumnii, poate nici nu va fi nevoie de operatie.
De ce v-a chemat abia duminica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Miha, si mie-mi pare rau de ce ati patit!
va doresc bafta multa la operatie!
si ma gandeam sa-ti spun cate ceva despre anestezie....
pe care am facut-o eu,din fericire nu copilul meu!
dar principiul e acelasi,probabil....
ideea e ca inainte de operatie nu e bine sa bei si sa mananci nimic ca de aici vin starile de voma si voma ....
mi-a explicat anestezistul ca in timpul anesteziei se relaxeaza muschii si evident ca si stomacul,si cand iti revii(si nu numai),stomacul e tot relaxat,deci nu lucreaza si se produce starea de voma....
deci daca poti sa nu-i mai dai sa manance cu cel putin 6 ore inainte,eventul nici sa bea nimic ar fi perect,dar stiu ca un copil cere si ca e mai greu.....
mai intreaba si medicul ca el stie ce sa faci,insa asta e ideea de ce n-ai voie sa mananci si sa bei nimic inainte de anestezie......
eu n-am mancat si n-am baut nimic si nu am avut stari de ....
dar cine mancase si bause apa(ca nu a stiut ) a avut

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Am citit mesajul anterior si o sa-ti spun ca tu , in calitate de tutore vei semna o foaie in care vei fi de acord cu anestezia, dar in care se precizeaza ca inainte de efectuarea interventiei chirurgicale copii cu varsta de pana la 6 ani nu au voie sa manance/bea cu 6 ore inaninte, pentru ca exista riscul de asfixiere si ca urmare moarte subita.
Si tu esti RASPUNZATOR pentru asta.
Ca exemplu, nu vreau sa par....absurda in relatari,... dar vreau sa subliniez importanta faptului.....o mamica de bebelus, care plangea foarte tare s-a gandit sa-l alapteze putin( ca ce se poate intampla si-a spus?) si n-a spus nimanui....ei bine copilul in timpul operatiei a murit pentru ca s-a inecat prin asfixiere cu propria-i voma.
Si singura vinovata a fost mama.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Daniela,pana maine luam antibiotic si duminica este dr de garda in spital.Noi am fost la o clinica particulara si acolo am dat de el.Ne-a chemat in spital sa facem acolo radiografia si operatia.

Mai fetelor,pe mine m-a chemat la spital la ora 11 si mi-a spus sa-i dau de mancare pe la 7.I-am spus ca la 8 abia se trezeste si a spus ca e bine si atunci.Dar probabil,ca pana se face radigrafia,consultatia...se fac cele 6 ore de la micul dejun...Offf,ce-as mai da bir cu fugitii daca as putea!

Miha

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Doamne ajuta sa nu fie nevoie de operatie, poate pana duminica trece cat de cat infectia de la tratamentul cu antibiotic

monica

Mergi la inceput