M-am hotarat......adoptie(39)
Raspunsuri - Pagina 13
mimsi spune:
Uau, ce de noutatzi!
Corina si Irina - La multzi ani, sa fiti sanatoase si sa va bucuratzi de puiutzii vostri!
Aiuras, felicitari pentru bobocica!
Flory nu pot sa-ti zic bine ai revenit la servici. Daca vii in cartier la Aissa da un semn, poate venim si noi.
Si la noi se va produce un eveniment: pupezel va pleca la bunici pt 3 zile. Sunt curioasa cum ii va fi, ea se intelege bine cu mama...Sa vedem mie cum va fi.
Mimsi si Alexia(10.09.2005)
Rozi spune:
LA MULTI ANI! pt Irina si Corina! Va doresc sa fiti sanatoase si fericite langa cei dragi voua!
Aiuras, sper sa ne povestesti ceva frumos maine despre prima zi de gradi! Incepe sa ma intereseze din ce in ce mai tare!
Mimsi, daca "pupezel" pleaca undeva la tara, o sa fie bine Pt ei este nou si interesant, n-o sa aiba timp sa planga dupa noi . Pe Victor tocmai l-am luat de la tara, unde a invatat cum arata animalele domestice, cum fac ele, este zgariat pe mani de catre pisoi (care au renuntat sa mai planga atunci cand ii smotoceste el ), murdarel, mirositor, tusind (a facut febra intr-o noapte), intepat de o albina in deget chiar cand sa plecam, dar rosu in obraji, cu privirea stralucitoare. Bilant: sunt multumita
Flory, pupa-l pe frumusel din partea mea! Sper sa nu fie nimic grav si sa se adapteze usor noilor conditii. Cred ca pentru Rares este totusi mai usor, este mai micut, nu constientizeaza .
irina_g spune:
Fetelor, cu intirziere (nu imi merge calculatorul - am apelat la niste prieteni acum) va multumesc mult pentru urari.
Eu inca nu am schimbat prefixul. Mai am vreo 2 ani pina atunci.
Insa alaturi de puiul meu, intineresc asa ca nu e exclus ca la anul sau peste 2 ani, sa am mai putin decat acum.
Va pupic pe toate si pe puiutii vostri.
Bafta celor care incep grdinita si celor care incep serviciul.
Irina si Mihai
liliana csaki spune:
Eu am deja doi studenti, unul in primul an de gradi si-o domnisoara in primul an de scoala, azi a fost prima zi. Doamne ce repede mai trece timpul, Laura merge la scoala, imi tot repet ca sa ma conving.
Am pus si poze, asa ca va invitam sa ne vedeti.
Mimsi, cu mare intarziere, dar sper ca nu prea tarziu, sa aveti parte numai de zile senine alaturi de printesa, sa creasca mare si sanatoasa si sa aiba parte de mult, mult noroc. Pupici,
Briantis spune:
Irina ,Corina ,la multi ani ! Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de puiutii vostri.
Mama lui Andreiutzu
florypop spune:
Neatza.
NU stiu ce sa zic ca are dar ieri dupa amiaza a si vomitat si a mai facut si putina febra. El e activ asa nu e moale dar poate trece. Daca nu azi mergem la doctor. Eu cred ca e raceala ca si eu am racit.
Mimsi daca ajung acolo in cartier ajung numai seara tarziu. In cazul fericit in care reusesc sa ajung mai devreme va sun.
Pupicei,
Flory si Andrei si Rares
carmens spune:
Liliana, sa-ti traiasca "studentii". Vazusem pozele si la subiectul cu boboceii ( te urmaresc din umbra ). David mi-a rupt inima mai ales ca era imbracat in culorile mele preferate. In ultima vreme ne gandim din ce in ce mai des la un fratior pentru Otilia.
Mimsi, scuze de intarziere, sa-ti traiasca printesa si ai sa vezi ca ii va place la tara.
Flory, sanatate lui Andrei, cred ca iti este foarte greu acum ca ai inceput serviciul.
carmen
eu_andreea spune:
Buna fetelor!
Aseara am urmarit, la emisiunea Mihaelei Tatu, un tele-film despre soarta a 2 frati abandonati (frate si sora). Fetita fusese adoptata, baietelul a trait intr-un camin; s-au regasit dupa 11 ani. Erau si ei in platou, personajele principale, dupa a caror viata/soarta, s-a realizat tele-filmul. Incredibila soarta au avut, dar atat de reala (nu stiu daca ati urmarit emisiunea)!!!
Dupa terminarea filmuletului au fost discutii libere in platou (psihologi, scenarista si bineinteles o doamna de la DPC) si s-a facut un sondaj prin SMS-uri, raspuns la intrebarea: "Ati adopta un copil de pe strada?". Normal, procentul celor care au raspuns cu DA, a fost izbitor mai mare decat procentul celor care au spus NU.
Ce credeti ca explica Doamna cu pricina (DPC)? Ca nu este atat de usor sa adopti un copil, ca filmul nu mai este de actualitate (fetita fusese "luata" acasa de catre familia care a adoptat-o prin'90, ca legea s-a schimbat mult, ca practic nu sunt atat de multi copii "ai strazii" si nici abandonati, asa cum se vorbeste.
Cu alte cuvinte (ca sa inteleaga si telespectatorii, exact asa spunea), nu este atat de simplu sa adopti un copil in Romania, chiar daca el este parasit, maltratat etc. Asa ca, noi cei 78% (din sondaj) care am vrea sa adoptam un copilas, ar trebui sa ne bagam mintile in cap si sa uitam de adoptie!!!
Dupa un film atat de trist, o concluzie si mai trista!!
Si ma intreb eu, acum: Cu ce ajuta statul de fapt, acesti copii?
irina_g spune:
Mai vin si eu si povestesc ceva (off-topic)
la ProTV (parca) a fost o stire despre o maternala care avea in grija 2 copi. Unul din ei (o fetita) a fost adusa la spitalul din localitate cu lovituri de batz, vreo 30. Copilul i-a fost luat maternalei si a fost dus intr-un centru de plasament si cu aceasta ocazie i s-a luat si baietelul pe care il mai avea in grija. Baietelul va ramane tot in centru de plasament.
Ma intreb si eu acum
De ce pe noi, cele care vrem sa adoptam, sa aducem dragoste, fericire, zimbetul pe buzele unui copil si mai ales liniste sufleteasca, ne testeaza psihologii de ne rup iar maternalii, fac un curs de 3 sapt in urma caruia primesc de la stat un copil pe carw il bat (nu topti maternalii, doar unii .
Oare madam Bertzi ce face de fapt?
Nu era mai bine sa ajute o familie care doreste un copil sa ofere dragoste acelui copil decat sa il dea pe mina unei maternale care se poarta asa.
Colac peste pupaza, cica se va discuta daca sa faca reclamatie si la politie. S-ar putea sa fie nevoie doar sa ii retraga atestatul.
Pai asemenea om merita sa stea putin in puscarie dupa fapta lui.
Hai ca v-am facut capul mare. Sper sa nu dati cu pietre in mine pentru ca mi-am spus o parere. Imi ajung pietrele de data trecuta (prietenii stiu de ce...)
va pupic pe toate.
Irina si Mihai
aiuras spune:
Liliana sa iti traiasca boboceii!
Sa va spun cum a fost la gradi in prima zi.
Am facut pregatiri pentru aceasta zi inca din august. Cum ajungem, cum pleaca mami si buni 9dar se vor intoarce la plecarea acasa), ce face cronologic (merge cu metroul, se schimba, se joaca, manca micul dejun, se joaca,canta, mananca supica, mancarica si desert si ..vine buni ca sa doarma acasa,) apoi de la cine cere apa, pipi, haine uscate etc. In ultima saptamana i-am spus ca vor fi si niste BB care vor plange dupa mamele lor, dar ca precis nu va fi si cazul ei care este mare. Si neaparat am repetat ca mereu va veni acasa cu buni sau mami.
Vineri 15 sept am fost la gradi cam 1 ora si am vizitat impreuna sala, toaletele, bucataria, etc asa ca sa vedem locurile si educatoarele.
Si...luni ne-am dus cu mami, cu tati si cu buni (bona adica). Cel mai greu a plecat de la gradi..tati, il jupuiam de pe ziduri si el tot mai vroia sa arunce un ochi sa se asigure ca totul este OK.
Bebelina nu a avut treaba: a mancat, s-a jucat, a socializat.
Si acum raportul eroinei:A dat din laptele cu cereale pe jos, dar a si mancat putin,copii au plans mult, a facut pipi cu doamna pe wc, a baut apa si nu a dat pe jos ca alti copii, a cantat, supica a fost fara zarzavaturi si macaroanele bune iar marul la desert a fost verde...dar a plans cand dupa masa de pranz a bagat-o la dormitor pentru ca intarzia buni.
De dimineata s-a sculat extrem de vesela ca merge la gradi si mi-a spus ca vrea sa doarma acolo!
Doamne ajuta!