Scandinavii stiu DC (122)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

multumesc mult
se pare ca la turisti le place ce ne place si noua

lil, de bolta rece sint si eu tare dezamagita, nu mai e ce-a fost, asta-i sigur

mai astept impresii de la doruletz, care sigur a fost de curind si ... nu numai :)

ah, mi-am adus aminte, casa cantacuzino pe care n-o identificam se afla pe undeva prin tatarasi, intre cimitirul eternitatea si litlle texas, pe str. spital pascanu. acu e spital tbc.

edit: pt. ca am scris-o pe lilanda intre paranteze patrate - ups :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Ziua buna, poienari! S-a mai racorit si pe la noi cu vreo 2-3 grade si-mi pare ca miroase a toamna. Nu indraznesc sa sper...

Lena, astept urmarea cu nerabdare.

Daaa, super www.style.com/fashionshows/collections/F2006CTR/complete/thumb/APRIVE" target="_blank">colectii pentru www.style.com/fashionshows/collections/F2006CTR/complete/thumb/VALENTIN?trend=&page=1" target="_blank">toamna asta. Desi sint numai in gri, alb, negru, toate ma duc cu gindul la cupe de flori, petale, forme florale in general.

Doamna Chip, scrie mai des pe forum si o sa scapi de moderare.

Adelutzdragutz, esti ok? Cum merge noul job?

Nici www.asahi.com/english/Herald-asahi/TKY200608310110.html" target="_blank">pestele la el acasa nu va mai fi ce-a fost. Asa cevaaaa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hehe, mumos sa fii iar in Europa! Ieri am colindat Budapesta, de data asta am hotarat ca am vazut destule frumuseti lasate de imperiu si am mers sa vedem alte frumuseti, de data asta scandinave: IKEA! Si ne-am indragostit de-a dreptul! Am stat vreo 4 ore colindand camere, apartamente mobilate, am deschis sertare, dulapuri, am stat pe fotolii super-comode, vorba lenei, eram ca in Tara Minunilor. Nu mi-a venit a crede ca in dulapuri gaseam haine, prosoape, pantofi, in sertarele de bucatarie tacamuri, pe rafturi pahare, in dulapuri vase si vesela.
Ma asezam pe cate o canapea intr-un living decorat pana in cel mai mic amanunt si imi venea sa iau telecomanda ca sa dau drumul la tv. M-am indragostit!!!!

In rest, va urmaresc din umbra . Mai ales pe duamna fara chip

edit ca sa corectez greseli de tastatura flamanda(adica cu foame, nu olandeza )

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by mihaela_s

Hehe, mumos sa fii iar in Europa! Ieri am colindat Budapesta, de data asta am hotarat ca am vazut destule frumuseti lasate de imperiu si am mers sa vedem alte frumuseti, de data asta scandinave: IKEA! Si ne-am indragostit de-a dreptul!

Ahhhh, sa nu-mi zici c-ati vazut si www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20060825/ikea_photo_060825/20060825?hub=World" target="_blank">Catalogul 2007 din care se remarca pagina a-2-a!!!
Pegasa, ai dreptate...incepe sa se miste www.jurnalul.ro/articol_60855/iasi_primul_prefect_umflat_de_dna.html" target="_blank">cite ceva!!! Si daca tot am rasfoit presa, aflai ca si o www.jurnalul.ro/articol_60818/ips_teodosie_a_lucrat_cu_securitatea.html" target="_blank">Inalt Prea Sfintie fuse colaborator...asta de un' sa-si mai dea demisia??? :-))
Irimellu'...supeeer Valentino, ca intotdeauna Ai inceput scolile??? :-))
No, va las ca mi-am facut norma de mesaje ptr azi...ma duc si in umbra :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Helau popor!

Vikinga, m-a amuzat povestea cu spaniolii, anul trecut inainte de-a merge in Europa am citit un ghid de calatorii pentru canadienii care viziteaza Germania unde scria ca in gen nemtii nu prea canta si ca toate cantecele lor populare sint cantece de pahar! Si noi, cand mergem intr-o tara incercam sa traim in cultura respectiva ce ne-a surprins la nemti e ca la restaurante au doar vreo 4-5 feluri de meniu principal, mereu acelasi lucru (friptane) cu usoare variatii, incat in ultimele zile mancam la ...greci! si ne juram sa devenim vegetarieni!

Mihaela, hi, hi, e super cum ai povestit despre Spania, ar trebui sa facem un fel de jurnal scandinav cu impresii de calatorii, noi am avut impresia ca in gen in Europa ca si client esti tratat cam la 'average' fata de Canada unde esti tratat ca un 'rege' si ca e si cam murdar (tot fazta de cum ii acilea), ca-s autostrazile prea inguste si oamenii cam necioplitzi (cei de pe strada, fara vreo aluzie anume)Mereu tanjeam dupa ceva de-aicea si ca sa fie strugurii intr-adevar acrii am hotarat ca nu vom mai sta o luna incheiata in Europa in viitor!

Lena, tu ai scris cumva de Lorelei? Ca si a mea la fel face...Am fost toti trei luna trecuta US Open Toronto la finala cu Federer si cum tipa cineva din tribuna ceva la unul din jucatori in orice fel de limba, cum Lorelei repeta aidoma ce zicea ala (bineinteles pe intelesul ei) de radea publicul ca la circ, noi doi treceam prin culorile curcubeului sa nu se supere arbitrul sau vreunul din jucatori ca stateam jos rau, dar nici vorba, cu cat mai mult fun, cu atat mai bine!

Lilanda, felicitari pentru alegerea facuta, success imens la masterat? Cat timp dureaza?

Rayu, cum iti place noul serviciu? Amelie este de pe acum artista, sper ca ai inramat poza si ai pus-o la loc de cinste!

Va mai scriu io

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lil' n-am vazut catalogul, eram prea absorbiti de realitate...si nici nu stiam de problema aparuta u poza aceea. Mey dar pe bune daca eu vad ce zic aia, poate trebuie sa .

albico sa stii ca eu mi-am pus intrebarea daca "deranjul" asta al meu/nostru vis-a-vis de unele aspecte eropene, nu se trage cumva din faptul ca am fost (chiar daca putin asa, dar mi-a ramas inima acolo...) prin partea aceea de lume cu popor super politicos cel putin fata de turisti, cu locuri curate si cu sosele late(pe masura masinilor, nu? )...nu de alta, dar prea aveam aaceleasi comentarii cu sora-mea si cu Nick .

acu' ma retrag la umbra tv-ului , n-am copiii acasa si e numai al meu(tv-ul), daca-mi las hazbandu' la net . Schimb corect, nu?

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Mihaela,

sa stii ca sinteti bineveniti oricand aici in general si la noi in special, cum face Lorelei o boacana cum i-o dau exemplu pe Diana, si sa stii tu, data viitoare te duc la Ikea din Concord, sa vezi acolo ce frumos e, scari rulante in sus si-n jos, foteluri si canapele de mai mare dragul, cratiti puzderie - aviz Lena - bibliotecile pine de carti si jocuri, pana si plante tropicale au! Vis-a-vis e un cinema cu vreo 23 de sali iar daca te doare capul de la prea mult filme, usa de langa e la Irish Pub!

Un weekend de vis tuturor

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

buli, io am mai zis impresiile mele despre iasi, noi am vizitat cam tot ce era pe listuta aia de ne-au dat-o la hotel.
Bojdeuca lui creanga e interesanta pentru români dar pentru straini n-are cine stie ce interes mai ales ca acolo nu e nici o brosura in alta limba, nici o explicatie, nici o cartcica cu o poveste a lui creanga tradusa si in alte alte limbi. Nu-i mare lucru sa traduci Ursul pacalit de vulpe sau alta povestioara d'asta scurta. Iar ghidul vorbeste numai in romaneste din pacate.
Lui Alain i-a placut zona operei si filarmonica ar fi interesant daca s-ar putea vizita interioarele. In spatele operei e stejarul generalului Berthelot, asta poate fi un obiectiv turistic pentru francezi, lor le place sa-si descopere personajele istorice pe alte meleaguri.
La Bolta rece io nu m-as mai duce si a doua oara, s-ar putea sa fi nimerit noi cam prost dar mie mi-a facut impresia de restaurant d'ala de pe vremea raposatului, mare, neprimitor si cu serviciu cam greoi. Mi-a placut insa la Tosca, mi-a placut si la Casa Lavric desi acolo a fost cam turistic pentru gustul meu, cam prea 'tiniti' catre consumatorii straini. Noi am vizitat si Universitatea, holul cu tablourile lui Balasa, si centrul cultural francez.

In general eu nu am impresii de vacanta negative de pe niciunde, poate doar din Romania cateodata dar acolo nu ma consider in vacanta, acolo sunt in "vizita la rude"
In rest, cand plec undeva stiu bine la ce ma astept, de ce ma duc acolo, ce vreau sa vad. Pe mine ma fascineaza tocmai diferenta, imi place sa descopar alte locuri, cu alta istorie, alta cultura, altfel de oameni, care au alt tip de viata decat mine si poate si alt temperament (e adevarat ca o proportie mare de neciopliti n-am intalnit pana acuma pe niciunde, in general procentul a fost acelasi si s-a pastrat in limite nesemnificative peste tot).
De asta impresiile mele de prin toate locurile pe unde am trecut sunt extraordinare, mie nici nu mi-a trecut prin cap vreodata ca as putea sa compar tot ce vad cu Parisul sau cu ce am eu in locul unde traiesc, as fugi mancand pamantul, sau si mai bine nu m-as duce nicaieri, as ramane acasa in loc sa pierd vremea cautand Champs Elyséeul sau gastronomia frantzuzeasca prin cine stie ce sat indian.
Lumea in care toate locurile ar semana perfect intre ele ar fi un cosmar pentru mine, inseamna ca nu mai am ce sa descopar si unde sa-mi petrec vacantele, brrr, inimaginabil.
Asta ma face sa-mi amintesc de turistii americani care comandau hamburgeri la restaurant in Mexic iar mie se parea un sacrilegiu sa ai sansa sa te afli acolo si sa nu profiti de una din cele mai savuroase si mai bogate bucatarii de pe planeta.

Apropo de bucatarie, bine ca spuserati despre mancarea nemteasca ca tocmai ne pregatim sa petrecem un weekend p'acolo, din cate se pare o sa-mi placa, vaz ca seamana perfect cu cea romaneasca, cu carne, cartofi si grasimi, fara variatie, de abia astept. Ne gandim sa mergem la Aachen, am auzit ca e un orasel frumos, papadie, tu esti departe d'acolosha? nu vii si tu o fuga?
Imi luai si belet pentru romania, viu pe 1 oct, care sunteti p'acolo dati de stire ca in Bucuresti nu stau asa mult, plec spre alte meleaguri

Mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

doruletz, merci

super ideea cu ursul pacalit de vulpe tradusa.
cit despre francezi si faptul ca le-ar placea sa vada ceva despre ai lor la Iasi ... taman lucram

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Imbratisari poienarilor!

M-am intors si eu din Romania si vreau sa va spun ca prima seara, cea in care am iesit cu voi, a fost categoric in top 3, alaturi de nunta lu' var'miu si o noapte in trenul bucuresti-belgrad cand am chefuit in asa hal cu co-calatorii si supraveghetorul vagonului ca pe la 2 dimineata ajunsesem sa scriu poezii in sarbeste Iar daca repertoriul nostru ar fi inclus si ceva dans - preferabil pe masa, unde esti, Irenule - atunci ar fi ocupat indubitabil locul 1 cu coronita.

M-am mobilizat si mi-am instalat Yahoo Messenger, Skype si alte minunatii ale stiintei si tehnicii, asa ca va rog sa ma luminati si pe mine cum ii cu sufrageriile si alte incaperi unde se intruneste lumea pe inserat.

Io-s super-incantata de noua resedinta, fara prea mult chef de scoala, si ii duc dorul barbatelului.

Pupici pe burtici Vikului si Lirisului.

Lai

Mergi la inceput