Scandinavii stiu DC (122)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!
vedeti ce matinala is ?
noroc cc ca imi gasii de lucru ca altfel nu stiu cum m-as fi descurcat cu ajutorul de somaj pe care noii liberali au de gand sa-l schimbe. e singura chestie care nu-mi place la ei si nu doar pentru ca am fost somera timp de sase luni. si zic si io ca Persson, ca nu e ajutor, e asigurare pe care am platit-o cu varf si indesat in anii in care am muncit. pana acum a fost 80% din salariu (ceea ce e de fapt foarte neadevarat) ca mai este si limita maxima pe care orice om cu un salariu mediu o depaseste. Reinfeldt & co va schimba la 60% dupa 200 de zile, limita maxima inca nu ne-au spus-o de unde deduc cc ca va fi mai mica decat pana acum. si stim cu totii ca nu toti somerii is someri pentru ca nu vor sa munceasca. sa speram insa ca prin scaderea taxelor angajatorilor acestia din urma vor fi mult mai dispusi sa angajeze ca pana acum chiar si pe cei cu nume mai ciudatzele. despre ajutorul social, Reinfeldt spune in cartea din 1993 "Poporul adormit" ca trebuie sa fie la limita foametei.
altfel, mie imi place de el dar nu si de Alianta - de unde deduceti cu cine am votat :-) si victoria Aliantei i se datoreaza lui si faptului ca e un liberal de centru. un tip destept, care a schimbat sloganul partidului din "pentru cei cu stare buna" in "pentru toti". atat in Borås cat si in Göteborg vor conduce social-democratii. Göteborg-ul nu ma mira ca are o istorie social-democrata. Borås-ul e cunoscut ca liberal. Persson si-a luat jucariile - si bine a facut, ca de mult asteptam o figura noua pe afisele electorale si nu numai, si cum zicea si el peste patru ani are 68 de ani. io zic cc ca e bine ca s-a schimbat regimul pentru toti, ca oricum au trecut 12 ani de cand is social-democratii la putere si trebuie sa invete sa se innoiasca si ei (mai stii, peste patru ani schimba si ei macazu' si is noii social-democrati, asa cum Reinfeldt a introdus noii liberali in politica). cam atat deocamdata despre schimbarea de regim, asteptam formarea guvernului. s-ar putea ca Bildt sa fie numit ministru de externe. mie mi-a placut Eliasson.

cat despre papa, zic si io ca si vikinga.

si zic ca si arboria, va citesc de dupa colt, da' nu prea am timp sa scriu. ma trezesc devreme, imi beau cafeaua pe DC, ies cu Prince la plimbare si apoi o intind la lucru. cand viu acasa fimiu e calare pe pc iar daca nu e calare pe dc e usa-nchisa :-)la camera lui unde e pc-ul. la serviciu n-apuc sa scriu (inca), da' bag un ochi in pauza de masa.

hai sa-mi dau cu parerea si despre scrisoarea de intentie. Sabinel, e foarte important (cred io) ca din scrisoare sa razbata personalitatea ta. io as adopta un limbaj cum spune si Sofia, nu tzeapan ci profesional cu o tusha personala.

o saptamana minunata!

edit sa va zic ca aseara la ora opt era deja noapte musai sa incep sa-mi iau vitaminele sa nu dau in depresie de toamna inainte de a se face noapte inainte de a pleca de la servicu pe la cinci-sase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pai Adelucci, si la noi a inceput sa se intunece repede:)

Multumesc mult de sfaturile cu scrisorica, deocamdata am gasit niste jobs in jrnalism la care am trimis mai mult la plezneala, de curioazitate, ca ziceau ca vor sa formeze, nu experienta, si cum nu se specifica nici macar compania, nu am pus scrisoare de intentie.Am vazut (acolo unde m-a trimis Sofia) ca trebuie sa te adresezi unei persoane in mod clar, ori in joburile astea 2 nici macar compania nu era mentionata.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

si apropos de politica mondiala, religie si altele asemenea, intreb si eu ca Itzic, alt glob n-aveti?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

tot io:))

iete ca se castiga si din compozitie....ptiu.

www.9am.ro/revistapresei/Monden/43519/Marius-Moga-a-dublat-pretul-la-compozitiile-sale" target="_blank"> aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

numa un pic bag nasul aici sa-i zic Sabinei ca la mine au mers foarte bine pt. niste joburi mai nonconformiste scrisorile "de ce eu?"
chiar asa puneam titlul si apoi pe juma de pagina ziceam tot asa, intr-un stil mai ... altfel, de ce ar trebui sa ma aleaga :) ... acu nu mai stiu care-i "trendul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Hello scandinavi!

Rayu, hi, hi, lasa-l in pace pe nenea ala, stii si tu, fericiti cei saraci cu duhul , n-are sincer rost sa-ti pese, trateaza-l de handicapat si acorda-i clementa! Ca politician/jurnalist sau ce-o fi el e jalnic ptr. ca foloseste cuvinte la superlativ ca 'superb' care nu au ce cauta intr-un articol obiectiv si serios. Cu itsme nu am mai discutat verbal ci doar prin mesaje - timpul bata-l vina e cauza.

Adela, succes la noul job!

Sabina, eu cand am de-a face cu firme/agentii care imi cer sa raspund la asemenea sondaje/intrebari stil pierdere de vreme si taiat frunze le las balta - din experienta mea firmele serioase nu se ocupa de aiureli din asta ci discuta la obiect si serios.

Vikinga, ce ne mai spui de cescutele mignone de cafea si tavitele antice? Le-ai gasit loc potrivit?

Io in locul papei n-as face nimic, i-as lasa pe aia balta, tot ce a facut omul a fost sa-si spuna parerea si basta, exista totusi libertatea de expresie, nu toata lumea trebuie sa fie la unison. E trist unde s-a ajuns . Frica de atentate a ajuns la paroxism, de unde situatia actuala. Doar si io vorbind de calatorii (ca sintem la subiectu de calatorii) am spus ca ma deranjeaza murdaria din anumite locuri vizitate si bineinteles ca se si ivi un comentariu inteligent care a interpretat ce-am scris intr-un mod aiurea. Daca am scris ce-am scris nu am scris sa cer aprobarea altora sau sa gandeasca si ei ca mine (ca doar sint destui pe care murdaria nu-i atinge in vreun fel sau altul)ci pentru ca se discuta de aspecte ce ne deranjeaza in concedii. Apai daca la ce-am scris eu se creaza astfel de comentarii, cum sa nu fie explozii la ce spune bietul papa care e persoana publica? Ca doar mereu exista cate unul macar sa-ti poarte de grija.

Lilanda, hi, hi, ma amuz copios, americanii is mai puritani ei de felul lor, imi inchipui fatza tanticei aleia la faza cu tipul, apai daca face asa si la Polul Nord io una nu-l vad bine, sa n-ajunga si el ca ursul din poveste!

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hello poienari!

Ne-am intors si noi dintr-un we in care am auzit doar in treacat de papa...lumea isi vedea linistita de ale lor . Prea multe nu stiu ce si cum, doar din ce citii si eu aici la scandinavi, da' zic si io ca alba, parerile sunt pareri, fiecare cu a lui...pacat insa ca unii le iau prea la "sentiment" .

Ma bucur ca suedika isi schimba guvernantii, cu contributia celor doua scandinave suedeze .

Dornici cum suntem de locuri noi si bune de explorat, am fost pana in Slovacia, in muntii Tatra, pentru ca auzisem numai de bine despre locurile acelea. Si da, e frumos, e curat, e ieftin! Ne-a placut si daca vom avea cateva zile libere in iarna, inainte sau dupa sarbatori vom mai merge. Am urcat la 1800 de m cu telescaunul, am respirat aer curat, am escaladat o parte de traseu, fetele au fost super incantate...Silvia chiar a zis la plecare ca ei ii place "slovacia asta" .

albico, tzuk-o pe itsme si din partea mea!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Bonsoir...io-s in faza de debrifing amu', c-un pahar de vin rosu (stress mare zilele astea cu grecu' meu suedez din Finlanda, fiindca sintem la capitoulul "impachetari" de joc si nici ca ne iese ce ne-am propus...)
Adeluctzo, io zic sa nu te impacientezi cu reformele venstrale/moderate/liberale ori whatever, ca si pe acilea, cica, erau pusi pe fapte mari cind ii detera la o parte pe social democrati, amu' 6 ani....intre timp, s-au calmat toti si reforma s-a schimbat pe ici pe colo, nicidecum prin punctele esentiale
mihaela, unde-s pozele din Slovacia aia???
Alba, puritana puritana colega americanca, da' pe linga toate astea e si biseriocoasa (azi veni cu un tricou visiniu pe care scria "I belove Jesus"!! Nici nu vreau sa amintesc replica colegului Sotiris...my God ).

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

lil' is in aparat, in masina sub scaunul din fata
aseara la ora tarzie din noapte cand am ajuns, numa' la poze nu m-am gandit, iar azi sotul e de garda cu masina la purtator .
Si cum noi dimineata ne impartim in 4 zari, aparatul n-a mai ajuns acasa.
Super misto americanca puritano-bisericoasa!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

adelucci si rayu, vazui aci la tv ca iesise lumea pa strazi prin Stockholm ca de revelion sa se bucure de victoria aliantei in alegeri. Bravo, sa fie intr-un ceas bun, sunt curioasa de schimbari, ca aci chiar daca castiga cand unii cand altii tot cam acelasi lucru fac toti. Da cu referndumu' ala pentru parcarea din Stockholm ce se aude? ca nu intelesei care fu rezultatul. Cica ar vrea sa faca asta si aci, ptiu drace!

Ce ziceti de decizia madrilenilor de a interzice modelele prea slabe la defileul de moda care taman incepe? Cica nu e singurul caz, deja un salon international de rochii de mireasa de la Barcelona a interzis participarea top-modelelor cu talia mai mica de 38. Aci spusera ca decizia a fost luata dupa ce un manechin a murit dupa o defilare d'asta deoarce nu mancase nimic de 15 zile! Insa decizia asta vad ca nu prea intruneste unanimitatea prin lumea modei. haha, de fapt asta reconforteaza toate grasele ca mine pentru care talia 36 e ceva de domeniul fantasticului

alba cred ca toti avem voie sa ne spunem parerile, indiferent daca coincid sau nu cu ale tale. Sau libertatea de expresie e doar intr-un singur sens? Trebuia sa ascultam spasiti si sa luam lectii de curatenie si buna purtare? Daca tu te asteptai sa aprobam in unanimitate remarcile cum ca in europa suntem niste neciopliti cand iesim pe strada (e adevarat ca aci avem norma de la primarie, numar de turisti de agresat /luna, se pune accentul in special pe canadieni ca sunt usor de recunoscut, toti albi, blonzi si cu costumu la patru ace), ca ne place sa traim in mizerie, ca nu arestam pe toti cei ce nu se imbraca conform standardelor occidentale, imi pare bine ca in prostia si necivilizatia mea am indraznit sa nu apalud si sa exprim si o alta opinie.
Cat despre comentarii inteligente e elocventa mostra pe care tocmai ne-ai oferit-o, e adevarat ca nu pot sa ma ridic la acest nivel dar ce sa-i faci, prostia e o fatalitate, rautatea gratuita si invidia nu.

Si cu asta am incheiat discutiile penibile, emoticonul cu limba scoasa nu stiu sa-l pun, io stiu doar sa fac gestul asta pe strada, ca orice european care se respecta. In schimb il stiu pe asta

Mergi la inceput