Scandinavii stiu DC (122)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Helau popor!

Revin dupa de am lipsit motivat o saptamana incheiata, timp in care Lorelei a devenit scolarita in JK cu ghiozdan in toata legea. Merge la scoala cu school bus-ul pe care mi-am permis sa-l urmaresc indeaproape si la fiecare stop (cu masina) o saptamana incheiata sa vad cum se comporta copila la cei numai 4 ani! Culmea e ca ii place la nebunie, o considera un fel de aventura in timp ce mie mi s-a urcat stomacul in gat!

Felicitari si La Multi Ani sarbatoritelor Silvia si Sofia, ani multi si ferciti, multa sanatate alaturi de parinti!

Noi cand mergem in vacanta nu mergem sa comparam cu unde locuim, ceea ce am vrut sa spun e ca de la anumite locuri ai ceva pretentii si daca acestea nu sint la nivelul asteptarilor poti fii dezamagit. Noi cand mergem intr-o tara incercam pe cat posibil sa traim in cultura respectiva si ne informam cat putem despre acest lucru, dar nu stiu cine ar putea trai doua saptamani incheiate numai cu fripturi si carnuri prajite mancand numai la astfel de restaurante traditionale, sau faptul ca intrand intr-un oras capitala de land in plin centru ai impresia ca esti intr-o tara musulmana cu tot felul de indivizi stand ciorchini pe niste strazi cu pavaj spart in care se inghesuie chistoace de tigari si alte murdarii. Cand ai imaginea locului respectiv de acum 10 ani si vezi cum arata in prezent, nu poti fii indiferent. As mai putea spune si altele, dar nu vreau sa incep o polemica, mai ales ca acestea sint opiniile mele strict personale.

Si apropos, eu intre toate orasele enumerate as alege Barcelona, as sta un WE incheiat in www.bluffton.edu/~sullivanm/spain/barcelona/gaudipark/gaudipark.html" target="_blank">Parcul Guell.

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Mi-i draga rau poza asta
Albica, pai de Gaudi imi plingea si mie inima, da' si de Roma...insa, asa cum spusei, bilete de avion rezonabile nema, drept pentru care nu cred sa ajungem noi mai la sud Munchen. Cit despre ce zici tu cu mizeriile din Germania, am experimentat si noi situatiunea in drum spre Croatia, prin parcari...insa am pus-o pe seama exodului de vara a "nemtilor" spre tarile de origine, fiindca am mai circulat si in exrasezon si nu era asa ceva

Hehehe..am mai citit si io forumu', ca in ultima vreme nu avusei timp...vaz ca-i hot pe la in 1-n 2
Tot io: Albico, dadusi fata la 4 ani la scoala ??

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Si-a inchis contul Alyssa...ce pacat. Mi-a zis la tel de ce, in fine am zis ca poate mai amina momentul. Acum citeam ultimele 2 pagini de la abuzul domestic, superbe ginduri, cred ca a lasat o amprenta puternica asupra forumului astuia prin stilul ei aparte. Noi doua oricum vom fi in permanenta in contact dar ma simteam ca acasa aici stiind ca e undeva prin zona.

Vikinga7+ & micul viking Aldo(15noi2003)

trist, tare trist, si eu o vedeam ca o prezentza placuta, o personalitate puternica, un prieten virtual...

poate o convingi sa revina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Lilanda, he, he, he!

Iarta-ma te rog, dar io chiar de Munchen scriam , sa nu ma intelegi gresit orasu e OK, noi am ajuns la 5 zile dupa Oktoberfest de unde presupun starea in care era, nu vreau sa jignesc pe nimeni, noi am stat la un hotel f elegant in plin centru, daca as fi fost pregatita dinainte poate nu m-ar fi afectat astfel . Atata am auzit de Englisher Garten incat ma asteptam sa o vad inundata de flori si aranjamente florale, mie cuvantul 'garten'implicit imi sugereaza culoare. Asteptam sa depaseasca mult Edward Gardens de aici. In fata castelului Nymphenburg lacul era secat si pamantul crapat sau pe alocuri mlastinos, ingrijit si cochet in interior dar prima impresie a fost socanta . Acu, sa nu intelegi ca daca stiam de toate astea nu ne-am fi dus acolo sau mai stiu eu ce, nici vorba, am fi mers pe acelasi traseu dar am fi avut alte asteptari . Din pacate tara asta in care am studiat si pe care o stiam intr-un fel, s-a schimbat mult. Acu, daca tot vreti sa o luati inspre sud, de ce nu mergeti voi pana la Venetia? Eu m-am indragostit de orasu' asta superb, am ramas masca la nivelul de civilizatie si infrastructura lor de acu sute de ani si stiu ca abia astept sa ma intorc! Daca doresti mai mult informatii, despre ambele locuri, sau chiar altele, da-mi te rog un PM.

Lorelei nu merge la scoala in clasa I, ci la JK (Junior Kindergarten)la scoala. Aici scolile au program de JK ptr. copiii de 4 ani(nu este obligatoriu) si program de SK ptr. cei de 5 ani(acesta obligatoriu) dupa care urmeaza clasa I. Anul trecut (la 3 ani)a urmat cursuri de preschool la o alta scoala care avea acest program. I-a placut f mult. Din aceasta cauza si pentru ca noi lucram ore lungi, ne-am hotarat sa o inscriem in continuare intr-un program unde invata (cu matematica , scaderi si adunari, scris si teme)si activitati constructive . Scoala pune la dispozitie copiilor school bus-ul care il ia pe fiecare in parte si il aduce inapoi.

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lil' pai de la subiectul ala fierbinte a iesit Alyssa atacata taman unde a durut-o mai mult si tare nedrept. Asta din ce mi-a zis ea la telefon ca eu abia azi am citit subiectul ala din care n-am inteles mai nimic ca erau postarile initiatoarei sterse. da probabil a fost destul de agresiva nu stiu ma intreb oare daca nu cumva trebuia temeperata de moderatori. Eu nu stiu ce a scris, dar inclin sa cred asta din reactiile celor ce au raspuns.Si s-au lasat suedejii la slipi la caldura asta:)? Si daca nu se leaga nimic cu drumurile prin europa vin la Sylt ca acu la sfirsit de luna e campionatul de surf, dar sa vedem de nu or sta la bere la mal, ca acu nici macar nu adie vintulVikinga7+ & micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

'nseara!

eu m-am reapucat de citit forumul si am observat ca totul e in regula,asaca acu 3 luni, LOL:))m-am si inflamat nitel deja, la generale.
hm.nu mai bine apas eu pe butonu rosu din dreapta sus?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Sofiuta si Silviuta La Multi Ani, sa cresteti mari si frumoase si destepte si iubite.
O admiraram in poze pe domnisoara Silvia, nenumaratele cadouri si cele 2 supertorturi!
Si trandafirasul sofiei il vazuram

Noi taman ne intorseram din scurtul sejur in alemania, de fapt in cele 3 zile deteram o tura si prin Belgia si prin Olanda. Vizitaram cate putin din Aachen, Koln, Vaals, Maastricht si in fuga masinii prin Ličge.
Ne indoparam de bere si carnati, acuma pot sa confirm faptul ca imaginatia culinara a locuitorilor din zona aia n-o depaseste pe cea romaneasca, cartofi+ varza+jamboane+carnati in schimb compenseaza prin cantitate, portiile sunt imense, ar satura un cartier intreg!
Piticania avea intentia sa se dedulceasca la beuturile traditionale ca sa intre si ea in spiritul locului,
s-a decis insa cu greu ce fel de aroma vrea

Lilanda, daca alegi Aachen (Aix la Chapelle cum ii zice aci, dat fiind ca a fost intemeiat de Carol cel mare) e un orasel medieval foarte simpatic, imi placura fantanile si mai ales istorioarele lor. Mai ales una, monstru de apa care cica se suie in spinarea betivilor de se intorc noaptea acasa pe 7 carari, motiv pentru care mahmureala de a doua zi e insotita de dureri de shale. Mai e si legenda apei sulfuroase (Aachen are izvoare de apa termala), credeau ei demult p'acolosha ca apa care miroase asa de urat vine direct din iad, probabil de atuncea se pusera pe consumat bere.
Aachen e situat pe frontiera a 3 tari (Nemtia, Belgia si Olanda) asa ca noi dormiram in Belgia, mancaram in Germania si facuram cumparaturi in Olanda, daca vrei amanunte practice, am niste super-adrese. Mi-a placut zona aia, cu multa verdeata, casute raspandite pe dealuri si totusi foarte aproape de orase importante si animate. Cred ca mi-ar placea sa petrec vreo cateva luni pe acolo, se simtea in aer acea mult cautata "douceur de vivre" cum zic francezii...

In Koln ne-a impresionat catedrala si animatia orasului (valabil si pentru Aachen unde de abia aveai loc sa te strecori pe stradutele din centru), in Maastricht la fel, vazuram o gramada de terase toate pline ochi desi era lunea la pranz.

In ceea ce priveste bastinasii, e adevarat, observai si io in Jermania un oarecare procent de fomei cu basmaua pe ochi dar nu m-a agresat nici una, nu m-au injurat, nu m-au imbrancit pe strada si nici nu le vazui scuipand pe jos; trotuarele erau inca foarte curate (dealtfel ceea ce intotdeauna m-a fascinat la fiecare trecere prin Nemtia, ordinea, curatenia si mai ales "disziplinul" lor in toate). Si mie imi sar in ochi basmalele nu numai pentru ca le consider inestetice dar si pentru simbolul integrismului religios pe care-l reprezinta, dar trec repede peste jena vizuala ca altfel nu e treaba mea de turist sa judec cat de oportuna e prezenta lor acolo.

Si pe noi ne batea gandul unui Oktoberfest mai ales ca in Munchen am fost doar in trecere si mi-a placut mult. Insa se pare ca e enorm de multa lume, cica sunt peste 7 milioane de vizitatori in perioada aia (adica de peste 5 ori populatia orasului, ceea ce explica probabil starea de (ne)curatenie de dupa despre care spunea Alba). Se pare deci nu prea e o perioada propice de vizitat (doar de indopat cu bere).

Daca nu te hotarasti pentru Jermania, vino la Paris, mai sunt multe de vazut p'acilea. Nu-ti garantez insa ca trotuarele sunt curate luna (prea multi turisti necivilizati si p'acilea) nici ca ai sa intalnesti doar blonzi cu ochii albastri la costum cravata, da' raman totusi multe lucruri interesante de admirat si p'aci.
Unde mai pui ca mai iesim si la o bere (nemteasca) ,poate il mai scoatem si pe xeno dintre stele si previziuni 'astrologice'

PS Ca tot vorbii de Jermania, aflai si ca s-a facut topul celor mai subtiri carti din lume: : Pe locu 1. Culegerea "100 de ani de umor nemtesc" 3. Lista personajelor eroice italienesti 3. Cartea de bucate somaleza
Gata, mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

pfffuiii...scrisei mai-nainte un mesaj cit a lu' doruletz si cind sa-i dau drumu', s-o pierdut
E adevarata alexandra in rol de scandinav ...iar catedrala din Koln e superba. Retin asadar Aachenul pe lista, iar invitatiile spre Sylt si Paris le pun in stand-by, ca tocmai reusiram sa gasim belete la... Pisa. Ca urmare, o sa stam vreo 4 zile intre Pisa, Florenta, Siena si Livorno. Oare o fi vreme si de plaja la mijlocul lui octombrie???
Alba, no...acu intelesei ce-i ala JK si... pe colega americanca ccc care-mi zise ca a inceput scoala la 3 ani
vik, imi pare rau de Alyssa ca a plecat...:-(( Sabino..credeai ca s-a schimbat cevaaa??

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Eu nu pot vedea pozele lui Doruletz imi zice acolo niste treburi, dar am admirat domnisoara sarbatorita Silivia si torturile, frumoasa printesa si frumoasa petrecere!Si eu am fost in Aachen, Köln mi-au placut tare mult. Nu am ajuns la nici un Oktoberfest, da inca mai am timp:) Nu e rea ideea de facut un oktoberfest scandinav ca parca altfel merge berea intre poienari. Lil' buna alegere, frumoasa tara Italia, nu prea cred ca ai sanse de plaja, de la Roma in jos cine stie poate era ceva de un bikinel acolo. Totusi pt niste nordici ca voi s-ar putea sa fie:) Da de fapt plaja acu' tot faci la danemcarca ce-ti mai trebe si in italia eeeMergem cu barca la aer, ca ne sufocase canicula asta de sepembrie, am facut si mititei asa aliniatzi frumos, ne oprim la un gratar pe undeva. Ptiu ce aiurea ca e asa nasoala berea asta fara alcool, ca tare ar mai merge acu!Vikinga7+ & micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

doruletz superb itinerarul si "ochisorii albastrii", gata asa ii raman...si mie imi place Koln, sau Cologne!!
sabinutz nu te necaji cu intarziere La multi ani si tie si Silviei care asa repede se facu mare, valeu cum mai trece timpul!!
Albitza si in olanda tot la 4 ani incepe scoala, de la anul si t-rex va umbla cu ghiozdan!!
lil pai Firenze e minunata(vorba aiai e leaganul renascentismului), e ca un muzeu in aer liber, cred ca o sa-ti placa la nebunie, si restul evident!!
vik si mie imi pare rau de alyssa, cateodata imi vine si mie sa-mi inchid contul, cand mai m-apuca vreo lehamite de drogul asta...eu zic ca o sa-i prinda bine, devine "clean"...eu as incerca, dar mai ma mananca limba si am cateodata asa un chef de "je m'en fiche"(pe mine una ma distreaza, cand am chef sa-mi "spal" creierul si sa ma uit la o telenovea, ca si-asa n-am acilea in olanda, bag un forum)...d-aia mai stau p-acilea...cat despre subiect fu de toata jena, si atat!!
pe-aici oameni buni fura ieri 30 de grade, o caldura de mori, de 3 zile e asa, au innebunit astia cu vremea asta, cica n-am fi p-acilea prin nord

sa va zic una de la serviciu, in olandeza exista pronume de politete u=dumneavoastra, tipic ca-n romanika si frantuzia...eeeeeh, io care vorbesc olandeza din an in pasti, numa cand e striiiiiiiict necesar ieri la serviciu, veni o tanti mai in varsta, firma fiind internationala se vorbeste engleza oficial...eeeeeh, tanti asta visa postu meu si eu ca sa nu trezesc "furiile" sunt amabila si dragutza cu ea, cand interactionam ofcorz...ei bine, ieri veni sa-mi ceara niste documente, iar eu cu pronuntia mea "graseiata" ii zisei "je=tu"...nu va zic ce panarama iesi...wow...cand mi-aduc aminte ce-mi auzira urechile, ca sunt prost-crescuta, ca asa-si-asa si pe-dincolo...frate, ziceai ca am pus bazooka in nasul ei nu alta...ca ea de-acum nu mai vorbeste in veci cu mine, eu dadeam sa-i explic ca fu fara intentie(incercam sa ma scuz), ea nu si nu...ca ea pe mine nu ma asculta ce zic, si hop imi intoarse fundul, tipic balcanic, ca sa nu zic in alt fel...sa mor de nervi nu alta!!
si ca o consolare meseriasa, sotu imi aduse aseara neste tuborg luat pe sub mana(veni un client d-al lui din danezia, avu treburi p-acolo) ca frate aici nu se gaseste...si ma facu fericita, ooooof, mama ei de limba germanica!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput