menstrual cup in loc de tampoane
Raspunsuri - Pagina 8
iuliana_2007 spune:
Eu una nu as folosi sa fiu sincera pt ca mi se pare aiurea.Merge folosit cand esti doar acasa pt ca nu iti faci probleme cum il speli,unde il speli si altele.Daca mergi in vizita la cineva,sau esti la un restaurant si se intampla sa stai mai mult.Ce faci?Cum spal cupa aia?O pun asa la loc?
Mi se pare aiurea...
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Siminaf spune:
Emma, mie mi se pare destul de clar:
"Research has demonstrated that the retention of menstrual discharge promotes the backflow of endometrial cells from the uterus into the pelvic cavity, which is believed to increase the risk of endometriosis in some women. "
si
"Associated Pharmacologists & Toxicologists ((APT) www.assocpharmtox.org) & The International Endometriosis Research Center ((ERC) www.endocenter.org) have previously petitioned the FDA regarding the endometriosis risk associated with the use of the Menstrual Cups. The FDA noted the "plausibility" of the association in its response to that petition."
si
"Armand Lione, President of APT, said: "Despite the FDA's public statement more than a year ago on the likely risk of endometriosis from the use of menstrual cups, the FDA has not taken any action to inform Cup users. We hope that calling attention to the manufacturer's liability associated with this failure to warn will get these companies to quickly add information on endometriosis to their products." Heather Guidone, Director of Operations for the ERC said, "we owe it to women and teens to be vigilant in our investigation of all potential contributors to this insidious disease." "
Din aceasta cauza m-am intrebat - retoric, desigur - cine va prevala: cei cu banii (obtinuti din vinzari) sau cei cu cercetarile.
emma2006 spune:
Deci de fapt n-a fost nici un caz, doar sunt "riscuri".
"Endometriosis is most likely caused mainly by exposure to environmental toxins and partly by genetics. There is absolutely no evidence to support retrograde menstruation theory. None. "
Deci e cauzata de toxine si partial de gene. Parerile nu numai ca sint impartite, sint doar speculatii atita vreme cit nu a fost nici un caz. Probabil inventate de producatorii de tampoane.
Vad ca incerci pe toate caile sa ne minimalizezi bucuria noastra, a celor care am cumparat aceasta cupa, ai incercat cu mirosul, ti s-a spus ca nu miroase, dupa aceea cu vidul, cu mai stiu eu ce, probabil ca tu esti mai inteligenta ca intregi comisii de cercetatori si medici care au inventat-o si avizat-o sau decit milioane de femei care o folosesc de ceva timp. Data viitoare cind o sa ne cumparam ceva, o sa te intrebam pe tine. Am observat ca esti mereu contra, pe tot forumul, tu le stii pe toate mai bine ca altii, chiar daca nu ai incercat sau folosit vreodata.
Poate putina moderatie nu strica, eu pun punct aici, sint foarte fericita de achizitia mea.
Siminaf spune:
Dar folositi fericite, draga mea! Nu va tine nimeni! Am vrut sa spun doar ca eu nu m-as expune riscului. Si un site precum cel prezentat de mine in link (unul medical oficial) nu este ceva de nebagat in seama.
Si da, sint Gica-contra cind e vorba despre ceva gresit sau insuficient documentat. Oi fi eu mai perfectionista...
emma2006 spune:
Diferitele tale raspunsuri in acest forum:
1. Siminaf: "Nu pot sa comentez decit atit: ewww!!!
Sigur peste ceva vreme se va descoperi ca nu e bine sa se formeze vid intre ceva introdus in vagin si peretii vaginali"
(Cupa are niste mici orificii pentru depresurizare, n-ai nimerit-o...)
2. Siminaf: "Sint curioasa cum miroase singele ala statut dupa 8 ore de folosinta...."
(Ti-a raspuns Androix: "Miroase ca si cand n-ar fi statut de 8 ore, evident! Pentru ca nu a intrat in contact cu aerul". Iar n-ai nimerit-o...)
3. Siminaf: "Chiar daca riscul ar fi dovedit ca foarte scazut, eu tot nu as risca o endometrioza."
(Pe acelasi site medical sint medici care combat aceasta teorie, atita vreme cit nu a existat nici un caz. Iar n-ai nimerit-o.)
4. Siminaf: "Am vrut sa spun doar ca eu nu m-as expune riscului. Si un site precum cel prezentat de mine in link (unul medical oficial) nu este ceva de nebagat in seama."
(Internetul e plin de prostii si lucruri neadevarate sau mai ales interesate. Articolul ala general fara dovezi concrete este unul dintre ele.)
Nu crezi ca ai dovedit suficienta incompetenta, ca sa te opresti?
XIO spune:
Daca se umple cupa , cum anume nu curge?si cand o scoti , cum anume nu curge?
Si nu este incomod sa stai cu ea ? Nu provoaca leziuni chiar si minuscule la nivelul peretilor vaginali?
Nu este greu de pus/scos?
Intreb de curiozitate pt. ca eu nu voi folosi asa ceva , dar de cand am vazu-o ma tot gandesc la lucrurile acestea...
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
emma2006 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Daca se umple cupa , cum anume nu curge?si cand o scoti , cum anume nu curge?
Si nu este incomod sa stai cu ea ? Nu provoaca leziuni chiar si minuscule la nivelul peretilor vaginali?
Nu este greu de pus/scos?
Intreb de curiozitate pt. ca eu nu voi folosi asa ceva , dar de cand am vazu-o ma tot gandesc la lucrurile acestea...
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
r1: Eu m-am obisnuit s-o scot deasupra wc-ului, si s-o vars in wc...nu stiu altele cum fac. Am descoperit si ca sint foarte utile servetelele umede ;)
r2: La inceput e incomod, dar te obisnuiesti repede. Este din silicon, foarte moale, si nu o bagi ca pe ob-uri adinc inauntru.
Androix spune:
Eu una nu cred ca din aceste puncte de vedere este cu mult mai deosebita decat tampoanele externe sau ob-urile: daca se umple normal ca curge, si ob-ul cand se umple da pe-afara, la fel si always-ul. Te obisnuiesti si cu timpul inveti cat de des trebuie golita. La fel si cu ob-urile nu?
Iar de incomodat iar nu cred ca incomodeaza mai mult decat un ob pe care eu sincera sa fiu nici nu-l mai simt. La inceput il simteam aveam impresia ca stau sa-l pierd dar era totul in capul meu. Sunt convinsa ca si cu cupa e la fel.
Andreea, mama de Filip si Georgia
carolinah spune:
De ieri am inceput si eu sa folosesc cupa. Pana acum totul OK, e f usor de introdus si practic se "aseaza" singura in pozitie. Nu se simte absolut deloc in interior. Singurele inconveniente (minore, de altfel) sunt ca atunci cand o scoti, cam ai senzatia ca o tragi cu tot cu piele (dar cred ca e chestie de dexteritate) si ca daca nu esti atenta te murdaresti pe maini destul de nasol. Zicea cineva mai sus de servetele umede. Sunt de acord, sunt f utile!
Oricum, senzatia ca parca nici nu esti pe stop este extraordinara!!!
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident