menstrual cup in loc de tampoane

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maias spune:

Cateva comentarii de la cineva care o foloseste:
Avantaje: nu se simte deloc (de cateva ori a trebuit sa ma uit daca o pusesem sau nu...). In zilele de inceput si noaptea folosesc si adsorbant extern ca sa fiu sigura si o golesc la 2-3-4 ore (am ciclu foarte abundent). Altfel poti s-o tii si toata ziua fara s-o golesti. Se poate varsa si in WC si sterge cu hartie daca nu se poate spala. De obicei o spal cu apa (daca nu am sapun) sau apa si sapun. La sfarsit o spal bine si inainte sa o folosesc iar o mai spal o data cu apa fierbinte. Nu miroase -in prospect se explica ca daca sangele nu intra in contact cu aerul nu incepe sa miroasa. Eu aveam groaza sa merg cu OBuri la bazin, acum am incercat cu cupa si este ok (nu trebuie s-o scoti la dus). Nu e neaparat s-o scoti daca te duci la WC, in timp inveti in functie de ciclu la cat timp trebuie s-o golesti. Nu mai trebuie sa gasesc un loc de aruncat tampoanele folosite -mai ales in vizite umblam cu ele in buzunar ca nu aveam unde sa le arunc.
Dezavantaje: daca esti constipata in general mai poate sa dea pe afara (chiar daca e aproape goala). Dureaza ceva pana inveti s-o folosesti corect. Daca esti alergica la silicon se poate sa nu o suporti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Cat costa asa ceva ? Pe site-ul pe care am fost nu scria.

Eu nu suport OB-urile. Asta e cam la fel sau nu ca senzatie ? Ce lungime are ?

Sanziana & Marina (03/10/2004)Cand s-a nascut Marina... Varsta Marinei

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si pe mine m-ar tenta, inca studiez problema! Problema e ca eu nu suport tampoanele interne, imi creaza o stare de disconfort, incep sa tremur, ametesc si am o stare generala de rau. Daca o sa mi se intample asa si cu chestia asta?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by sanziana72

Cat costa asa ceva ? Pe site-ul pe care am fost nu scria.

Daca intrai pe site-ul dat de mirelav si ai fi intrat la comanda puteai vedea: "Pret: 93 RON (930 000) / Bucata (TVA si transport incluse). "

Poze noi cu familionu'
Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa De la botezul Teodorei Din parcul Tineretului

Povestea nasterii Anei 17.03.2000 si Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Deocamdata sunt graviduta, dar sigur o sa o incerc, in primul rand imi place pentru ca e refolosibila, si cum tindem spre salvarea mediului inconjurator, cred ca e perfecta- sper sa o suport.

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Si eu ma gindesc sa incerc, i-am gasit si pe altii cu ceva asemanator :
www.cupa-menstruala.ro" target="_blank">cupa menstruala aici
Exista pericolul sa faci alergie, a avut cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu pot sa comentez decit atit: ewww!!!

Sigur peste ceva vreme se va descoperi ca nu e bine sa se formeze vid intre ceva introdus in vagin si peretii vaginali. La fel cum nu e bine sa astupi perfect etans orice cale de intrare a aerului intr-un loc in care in mod normal, cind iese singe intra aer, deci nu se pot dezvolta infectii anaerobe (adica in lipsa aerului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Tampoane ? Mmmm ... ce-s alea !? In afara de zilnice sa nu vad picior de always in casa . O.B.-urile ? La gunoi , sursa continua de candidoze !

Eu folosesc o cupa de unica folosinta www.softcup.com , e destul de scumpa dar merita . Nu stiu ce m-as face fara ea ! Mai ales ca m-am invatat sa o golesc fara sa o scot ( cu putin exercitiu se poate , contractiile muschilor vaginali o fac sa verse continutul in toaleta ).

Dar dupa ce nasc vreau sa-mi iau si eu Mooncup , mi se pare si mai ingenioasa . Ca sa nu mai vorbim ecologica .

Deci absolut pro !

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

fetelor super aceasta cupa, cum trec de perioada cu bebe o sa incerc si eu, acum o sa caut sa o comand sa o am pena atunci, voi incepe prin a o incerca acasa apoi vedem ce inredere capat. Nici eu nu suport tampoanele bormale mairit, ar din pacate nici nu pot dormi cu ob-yurile, deci noaptea eram obligata sa folosesc extern.

Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png

http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si mie mi se pare o idee extraordinara! Mai citisem despre ea, m-am gandit sa o si comand, dar tehnica de introducere mi se pare complicata si mi se pare riscant sa nu dea pe dinafara.

Acum banuiesc ca pana incerc oricum nu imi voi da seama cum este...

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput