casa de vacanta

casa de vacanta | Autor: grodear

Link direct la acest mesaj

Am cumparat o casa de vacanta la 35 de km de Bucuresti. Casa este nou construita (anul acesta), foarte moderna, destul de mare (110 mp). Are baie, bucatarie, 2 dormitoare, living de 30 mp, terasa. Cum sa o mobilez? In stil rustic sau modern? Nu am nici o idee...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

daca poti da-mi mai multe detalii, eventual o poza a casei. adica pe dinafara e cu lemn sau pe dinauntru? are etaj, etc? am vazut pe forum ca fetele au dat site-uri de design interior si eventual te poti informa, inspira. cred ca e foarte bine sa-ti aplici stilul tau, adica sa te simti bine in casa si sa nu copiezi mot-a mot ce vezi prin reviste. desigur te poti inspira din ele dar asculta-ti feelingul. poti consulta si o parere autorizata in domeniu.eu o fac numai ca hobby, adica am teancuri de reviste din toata lumea(pe unde ma duc nu imi cumpar altceva decat reviste cu case)sunt innebunita.
succes si da-ne mai multe detalii caci sigur si alte fete de pe forum isi vor da cu parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Daca tot e casa de vacanta atunci si decoratiunile ar trebui sa fie mai... de vacanta. Poate sa arate ca o cabanuta de munte sau ca o casa de pe plaja, nu conteaza, ideea e sa fie un stil mult mai relaxat decat acasa, sa simti ca atunci cand stai acolo esti... in vacanta. In rest, gustul tau e cel mai important, nu trebuie sa arate ca o casa din reviste, trebuie doar sa te simti tu bine in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Ideea este ca noi avem depozitata intr- un loc niste mobila pe care am pute foarte bine sa o folosim acolo, dar mi- ar fi placut sa fie totul nou pentru ca , casa este foarte draguta.
Nu este cu etaj are doar parter.
O sa pun si poze putin mai tarziu pt. ca s- a trezit Ralu, fata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Rustic, as zice eu!
Cu lemn, care ofera caldura, cu materiale textile in carouri viu colorate, si musai multa verdeatza afara! Sam simtiti o purificare dupa o mini vacanta in casuta voastra!

Mergi la inceput

CRIXIa, ai dreptate, deja m- am apucat sa strang si sa impachetez ca sapt. asta la ducem acolo. Am terminat lucrarile si sunt incantata de rezultat.
Am gasit niste veioze facute din niste lemnisoare, soacra- mea imi da mobila din lemn masiv de sufragerie, care nu e prea rustica, dar e simpla, asa ca daca ii pun o fata de masa sau un napron in carouri cu rosu sau asa ceva, rezulta un efect mai rustic.
Camera fetii: patut care il avem (unul nu il folosim si il ducem), o servanta iau de la mama ca o incurca si un dulapior de la socrella.
La noi in dormitor: dormitorul de acasa, si luam altul nou.
Bucatarie: am un dulap chiar rustic, tot de la soacra pe care il reconditionez eu (sper sa- mi iasa bine).
Aveti idee de unde pot sa- mi iau un dormitor care sa nu coste o avere si sa fie frumos?

Mergi la inceput

Spuneti- mi si mie cum sa pun poze ca nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna, pai pe yahoo photos, apoi pui linkul aici.

Unde ti-ai luat casa? Cat ai dat pe ea, daca poti spune . Si pe mine ma bate gandul, dar...nu-s bani suficienti, mai asteptam...

Sa o stapaniti sanatosi si sa va relaxati acolo.

Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Casa este la Contesti, Dambovita, pe DN 71, deci avem drum f. bun pana acolo, este construita anul acesta (din aprilie pana in iunie a durat totul).
Istoria este asa: tipul de la care am luat- o este de acolo, cumpara terenuri si face case pe ele si le vinde.
Pret (la a mea): 39.000 euro cuprinde: trei camere adica 2 dorm si un living de 30 mp., hol mare, baie , bucatarie, terasa, termopane, acoperis carton asfaltat si sindrila bituminoasa pe deasupra.
Noi am pus gresie, faianta am facut fosa septica, am mai constr. o camera pt, centrala care o vom pune pt. ca la toamna baga gaze. Pana atunci, avem un boiler electric de la soacra- mea in camera aia de la care am facut leg. la baie si buc. ca sa avem apa calda.
Teren :8.000 mp, cu dubla deschidere.
In cond. in care acolo este 8 euro mp., eu l- am luat cu 5 euro cu tot cu casa si de aia mi- a convenit.
Tipul mai are de vanzare,si terenuri si case facute de el, daca vrei, iti dau nr. de tel.

Noi am fost foarte multumiti. Ne- a ajutat cu multe, adica el ne- a transportat gresia si faianta i adezivul de la Buc, am platit doar benzina si mai multe.

E un tip tanar, care nu e ahtiat dupa bani si gaseste muncitori ieftini, ca acolo forta de munca este f. ieftina( ex. fosa septica are 10 mc si ei au sapat- o intr-o zi si mi- au luat 800000 - doi muncitori, si asta include si santul de la fosa de 20 - 30 m lungime)
Iti dai seama cat costa asta in Buc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Numarul tipului poti sa mi-l dai, dar nu stiu cand o sa-l sunam...din pacate.

Nu inteleg ceva : deci mp este 8 euro, dar tu l-ai luat cu 5 euro mp construit???? Daca am inteles bine e super afacere. Si mai ai si fooooarte mult teren pe care poti pune pomi fructiferi si tot ce mai vrei tu.

Noi o sa luam mai putin teren ca nu avem ce face cu atat.

P.S- asteptam poze

Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Buna dimineata,

Mi am luat cafeaua langa mine ca sa fiu mai coerenta.

In acea zona mp de teren (la sosea unde poti sa ajungi cu microbuzul in 30 min) este 8 euro. Tipul a luat terenul in februarie cu 2000 euro de la o batrana care nu avea ce sa faca cu el, nu il mai folosea si nici nu putea sa tina la pretsi sa l dea dupa 6 luni, asa ca l- a dat pe te miri ce, ca mai avea 2 apartamente si alt teren, copii ii trimit bani din strainatate, deci pt. ea la 75 de ani era o povara.
Daca atat a cerut, atat i- a dat, a facut o casa si mi- a vandut- o mie.

El a avut noroc ca i- am luat- o repede, ca nici nu era terminata (cand am fost sa o vedem, ei inca lucrau), si eu am avut norocca am gasit exact ce am vrut eu (dar mie mi-a trebuit vreo 6 luni ca sa caut o comuna ca lumea, unde sa nu se fure, sa fie la sosea, sa fie drum bun,etc)

Mai are terenuri, ca pe acolo tineretul e plecat la munca in strainatate si nu mai lucreaza pamantul.

Si mai are si 2 case ca a mea, cu teren 1400 si 1800 (cam asa ceva), si inca una superba de 24000 euro dar nu e construita anul asta, e mai veche, aranjata pe care stam in cumpana daca sa o luam noi sau nu (are padurice in curte, garla, bolta de vita..si altele).

Zona este sigura (nu se fura, eu am toate prostiile pe terasa si nu mi- a lipsit nici un ac)si neinundabila pentru ca terenul este inalt.

Da- mi un mail daca te intereseaza si ii spun sa- ti trimita poze de la toate casele cu preturi cu tot.

Stiu ca mai negociaza, dar nu stiu exact cat si nu stiu daca accepta credit (eu nu am luat pe credit).

ralukagrodea@yahoo.com

Mergi la inceput